به گزارش ایرنا، انور عشقی مشاور ملک عبدالله پادشاه پیشین عربستان در گفت و گو با خبرگزرای اسپوتنیک روسیه با اشاره به این که دامنه بحران قطر شدت می گیرد، افزود: نشست منامه برای ارزیابی عملکرد، هماهنگی بین کشورها و تاکید بر خواسته های ۱۳ گانه ای است که کشورهای چهارگانه ۲۲ جولای گذشته (۳۱ تیرماه ۹۶) با میانجیگری کویت، در اختیار قطر قرار دادند.
ژنرال بازنشسته عربستانی در ادامه همچنین با اشاره به این که تعلیق عضویت قطر در شورای همکاری از جمله اقدامات احتمالی نشست فردا خواهد بود، مدعی شد: تمامی این اقدامات برای آن صورت می گیرد تا قطر رفتار خود را در قبال شورای همکاری تغییر دهد و از همکاری با تروریسم دست بکشد.
عشقی با تاکید بر این که مسئولان قطری همچنان گفته های را تکرار می کنند و می گویند، خواسته های کشورهای چهارگانه غیر منطقی و غیر واقعی است و نمی توان آن را اجرا کرد، افزود: در نشست منامه، عربستان، امارات، بحرین و مصر تصمیم خواهند گرفت که چه اقدامی باید درقبال قطر انجام گیرد، زیرا هدف این کشورها، اتخاذ اقدامات ایذایی علیه قطر نیست، بلکه آنها درصددند تا دوحه مسیر درست خود را باز یابد.
رئیس مرکز پژوهش های راهبردی خاورمیانه عربستان در بخش دیگری از سخنانش افزود: کشورهای چهارگانه روشی راهبردی را به کار خواهند گرفت که قطر به دامان کشورهای عربی بازگردد، این موضوع در داخل شورای همکاری حل و فصل شود و نیازی به حل این مساله از طریق محافل بین المللی نباشد.
در همین حال، سیف بن احمد آل ثانی رئیس دفتر ارتباطات دولتی قطر ساعاتی پیش گفته بود: کشورهای محاصره کننده قطر تلاش می کنند با استفاده از بحران موجود برسیاست های خارجی دوحه تاثیر بگذارند و قطر هرگز اجازه نمی دهد که سیاست های خارجی اش از سوی کشورهای تحریم کننده مصادره شود.
نخستین نشست وزیران خارجه مصر، عربستان، امارات وبحرین ۱۴ تیرماه با هدف بررسی پاسخ دوحه به شروط این کشورها در کاخ «التحریر» قاهره آغاز شده بود.
چهار کشور تحریم کننده قطر اول تیرماه ۹۶ فهرست شروط ۱۳ گانه خود جهت از سرگیری روابط با دوحه را از سوی کویت به قطر ارائه دادند.
از جمله خواستههای کشورهای تحریم کننده، تعطیلی شبکه خبری الجزیره، بسته شدن پایگاه نظامی ترکیه در قطر، توقف همکاری نظامی آنکارا با دوحه، کاهش روابط دیپلماتیک این کشور با تهران، قطع روابط با اخوان المسلمین، حزب الله لبنان و آنچه ارتباط با گروههای تروریستی القاعده و داعش عنوان شده است، به شمار میرود.
عربستان، امارات، بحرین و مصر ۱۵ خردادماه ۹۶ با متهم کردن دوحه به حمایت از تروریسم و افراط گرایی، روابط دیپلماتیک خود را با قطر قطع کردند و مرزهای زمینی، دریایی و هوایی خود را به روی این کشور بستند.
- 13
- 4