پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۳ - ۱۲ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۳۰۰۷
خاورمیانه

کودتای علی عبدالله صالح علیه حوثی‌ها

علی عبدالله صالح,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه

یک بار دیگر اختلافات بین حامیان علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهور سابق یمن و طرفداران انصارالله شدت گرفت به‌طوری‌که روز گذشته صنعا، پایتخت یمن شاهد درگیری‌های خونینی بود. هم‌زمان ائتلاف به رهبری عربستان به گفته خود از «قیام» علیه حوثی‌ها حمایت کرد و در مقابل، رهبران انصارالله وعده دادند فتنه‌گران با پاسخ‌های سختی مواجه خواهند شد.

 

اختلاف بین این دو گروه در گذشته نیز سابقه داشت اما هربار با دخالت‌های خارجی و داخلی به تفاهم می‌رسیدند.این بار اما به نظر می‌رسد زمان جدایی این دو متحد فرا رسیده باشد. اتفاقی که تحولات یمن را به کلی وارد مسیر تازه‌ای خواهد کرد. حوثی‌ها چند سال پیش به کمک نیروهای علی عبدالله صالح موفق شدند صنعا پایتخت یمن را به تصرف خود درآورند. اینک به نظر می‌رسد این ورق برگشته و این‌بار با کودتای صالح آنها یکی از مهم‌ترین مواضع خود را از دست داده باشند.

 

روز گذشته ائتلاف عربی تحت رهبری عربستان با استقبال از درگیری‌های بین طرفداران عبدالله صالح با نیروهای انصارالله در صنعا، خواستار «قیام گسترده مردمی» علیه حوثی‌ها شد و تأکید کرد از شورش یاران صالح حمایت می‌کند. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان (واس) بیانیه فرماندهی ائتلاف عربی گفت: از نزدیک تحولات جاری در صنعا و تمامی استان‌های یمن و درگیری‌ها میان دو طرف را دنبال کرده و حمایت خود را از این انقلاب جدید اعلام می‌کند.

 

از روز جمعه گذشته درگیری‌های شدیدی میان نیروهای انصارلله و طرفداران صالح در صنعا به وقوع پیوست. در جریان این درگیری سه نفر از طرفداران علی عبدالله صالح کشته شدند. روز گذشته در خبرها آمده بود که نیروهای وفادار به صالح بخش‌ عمده پایتخت را به تصرف خود درآوردند. همچنین علی عبدالله صالح در یک سخنرانی تلویزیونی علاوه بر اعلام آمادگی برای مذاکره با عربستان از مردم یمن خواست علیه حوثی‌ها به‌پاخیزند.

 

او به طرفدارانش دستور داد تمام مراکز متعلق به حوثی‌ها را در همه شهرها تصرف کنند. او همچنین گفت حوثی‌ها در سال‌های گذشته ما را به عقب برگردانده و شرایط سختی را بر کشور تحمیل کردند. رئیس‌جمهور پیشین یمن خطاب به ائتلاف عربی گفت: در صورت لغو محاصره یمن و توقف حملات ائتلاف عربی آماده گشایش صفحه جدید در روابط با عربستان است.

 

او افزود: از برادرانم در کشورهای همسایه و هم‌پیمان می‌خواهم دشمنی علیه یمن را پایان داده و محاصره را لغو و فرودگاه‌ها را بازگشایی کنند و ما هم متعهد می‌شویم صفحه جدیدی در روابط گشوده و تعامل مثبتی داشته باشیم. هرچه در یمن اتفاق افتاد، کافی است. صالح در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: ما به برادرانمان و همسایگان یمن تعهد می‌دهیم پس از آتش‌بس و گشایش فرودگاه‌ها و لغو محاصره مذاکرات مستقیم را با نمایندگان دولت «قانونی» آغاز کنیم.

 

رئیس‌جمهوری پیشین یمن ضمن درخواست برای آتش‌بس در یمن مدعی شد، حوثی‌ها و نیروهای عبد ربه منصور هادی (رئیس‌جمهور مستعفی یمن) «شبه‌نظامیانی غیرقانونی» هستند و بحران تنها با گفت‌وگو میان خود مردم یمن حل می‌شود. در همین حال حزب (کنگره) وابسته به صالح نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد این حزب در تحولات اخیر نیروهای وابسته به انصارالله را مسئول کامل آغاز درگیری‌ها در پی «حرکت‌های تهاجمی و ماجراجویی‌های بی‌فایده» می‌داند و از بزرگان قبایل یمنی می‌خواهد با آنها مقابله کنند.

 

این حزب در ادامه شورای عالی سیاسی یمن را «مسئول مستقیم تمامی این تحولات در پی مسامحه آشکار در برابر این نیروها و عدم مقابله با آنها» دانست. آخرین خبرهای دیروز حاکی از آن بود که نیروهای طرفدار صالح کنترل بانک مرکزی، وزارت دارایی، ساختمان رادیو و تلویزیون، دفتر ریاست‌جمهوری، وزارت دفاع و دستگاه امنیت ملی را در دست گرفتند.

 

همچنین اخباری از تسلط نیروهای حامی صالح بر دانشکده و آکادمی پلیس و سفارتخانه‌های عربستان، سودان و امارات در صنعا منتشر شده که برخی از آنها را انصارالله تکذیب کرد. انصارالله روز گذشته با صدور بیانیه‌ای گفت کشورهای متجاوز به یمن، بهای سنگینی پرداخت خواهند کرد. دفتر سیاسی این گروه به دنبال درگیری‌های دو روز گذشته در بیانیه خود اعلام کرد: صالح تا جایی پیش رفت که در نهایت به ظلم و ستم دست زد و نیروهای امنیتی یمن را هم بدون دلیل مورد حمله قرار داد.

 

او بدون درنظرگرفتن وجدانش، اصرار دارد که کشور را به سمتی سوق دهد که دشمن در آن شکست خورده است؛ حوادث و رویدادها ثابت کرده که صالح فردی اهل خیانت، فساد، فریب، پرده‌دری و منفعت‌طلبی است؛ ما از تاریخ (اقداماتی که انجام داده) غافل نبودیم، اما خواستم خودش با دست خود آن را نشان دهد. او خطرناک‌ترین اشتباه را در طول تاریخ سیاسی‌اش انجام داد. دفتر سیاسی انصارالله همچنین افزود: ما به خون شهیدان و زخمی‌ها وفاداریم و از آرمان خود به هیچ قیمتی کوتاه نیامده و دست برنمی‌داریم؛ پایتخت‌های کشورهای متجاوز پس از این حماقت، بهای سنگینی پرداخت خواهند کرد. 

 

 

sharghdaily.ir
  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش