پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۰۳ - ۲۶ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۷۱۵۱
خاورمیانه

سرکرده داعش کجاست؟

ابوبکر,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
الجیاشی اعلام کرد اطلاعاتی وجود دارد که نشان می‌دهد منصب "خلیفه" خالی مانده، زیرا بغدادی صلاحیت اداره کردن داعش را از دست داده است. داعش این اطلاعات را تکذیب کرد.

به گزارش فرارو به نقل از العربیه، "کشوری" که ابوبکر بغدادی، سرکرده گروهک تروریستی داعش، آن را تاسیس کرد، فروپاشید. اما این سؤال همچنان باقی‌ست: بغدادی کجاست؟

علیرغم پایان داعش و پراکنده شدن اعضای آن، سرنوشت بغدادی در هاله‌ای از ابهام ماند. سرکرده داعش، بارزترین فراری در جهان است.

 

تخمین‌ها درباره مکان پنهان شدن بغدادی، گوناگون است، با این حال، اغلب دیدگاه‌ها درباره اینکه او در جایی در مرز عراق و سوریه مستقر شده، مشترک است.

 

احتمالا در سوریه است

سعید الجیاشی، مشاور امنیتی گروه "رسانه جنگی" وابسته به وزارت دفاع عراق، در گفت‌وگو با خبرگزاری آناتولی گفت: "معتقدیم که او هنوز در داخل سوریه در منطقه هم‌مرز عراق که هنوز تحت اشغال داعش است، حضور دارد."

 

این در حالی است که هشام الهاشمی، پژوهشگر مسائل گروه‌های افراطگرا، معتقد است که سرکرده گروهک داعش، از خاک عراق - مشخصا منطقه‌ای که ابو عمر البغدادی و ابوحمزه المهاجر در آن کشته شده‌اند - زیاد دور نشده است.

 

ابو عمر البغدادی رئیس گروهک القاعده در عراق بود که به همراه نخست‌وزیرش، ابوحمزه المهاجر، در آوریل ۲۰۱۰ در اثر بمباران جنگنده‌های آمریکایی در منطقه ثرثار استان صلاح الدین عراق، کشته شد. پس از آن بود که ابوبکر بغدادی جانشین ابوعمر شد.

 

الهاشمی که به تعدادی از دولت‌های منطقه از جمله بغداد، درباره داعش مشورت می‌دهد، گفته داده‌های اطلاعاتی اولیه نشان می‌دهد که بغدادی در منطقه ثرثار حضور دارد.

 

ابوبکر بغدادی در ژولای ۲۰۱۴ از روی منبر مسجد جامع النوری الکبیر موصل خود را خلیفه داعش اعلام کرد.

 

پس از سه سال جنگ، بغدادی کل قلمرو خود در عراق را از دست داد و در سوریه نیز در آستانه شکست کامل است. این واقعیت جدید، باعث شده اختیارات بغدادی به دستیارانش واگذار شود. زیرا بغدادی دیگر نمی‌تواند مانند گذشته تحرک داشته باشد. داعش به منظور توزیع اختیارات خلیفه خودخوانده‌اش، شورایی تشکیل داد و اختیارات خلیفه را به این شورا واگذار کرد.

 

الجیاشی می‌گوید که تجزیه داعش قبل از جنگ آزادسازی نینوا در اکتبر ۲۰۱۶ شروع شد. بر اساس اطلاعات، در آن زمان داعشیان کمیته‌ای تشکیل داده و اختیارات اداره کردن مناطق تحت سیطره داعش را به آن واگذار کردند.

 

ابوبکر,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه

بازسازی فکری

الجیاشی اعلام کرد اطلاعاتی وجود دارد که نشان می‌دهد منصب "خلیفه" خالی مانده، زیرا بغدادی صلاحیت اداره کردن داعش را از دست داده است. داعش این اطلاعات را تکذیب کرد.

 

این کارشناس معتقد است که داعش در مرحله کنونی بر بازسازی فکری خود تمرکز خواهد کرد.

 

گفتنی است که آمریکا برای کسانی که اطلاعات منجر به مرگ یا بازداشت بغدادی ارائه دهند، ۲۵ میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.

 

علیرغم آنکه تخمین‌ها به حضور بغدادی در یکی از مناطق بیابانی عراق در مرز سوریه اشاره دارد، بغداد هیچگونه برنامه‌ای برای تعقیب او ندارد. سرلشکر عبدالوهاب الساعدی، معاون فرمانده نیروی ضدتروریسم ارتش عراق، گفته "طرح واضحی برای دستگیری بغدادی وجود ندارد، زیرا مکان حضور او معلوم نیست."

 

الساعدی افزود که هدف قرار دادن بغدادی آسان نیست، زیرا او هرگز در منطقه جنگی حضور نمی‌یابد.

 

زنده یا مرده، باید بازداشت شود

از سال گذشته، گزارش‌های متعددی درباره کشته شدن بغدادی منتشر شد. آخرین گزارش در ژوئن گذشته توسط ارتش روسیه منتشر شد. پس از انتشار گزارش روسی، وبسایت‌های نزدیک به داعش، برای تاکید بر زنده بودن بغدادی در ۲۸ سپتامبر یک نوار صوتی از او منتشر کردند.

 

آخرین گزارش رسمی درباره بغدادی، در ۱۳ فوریه گذشته از سوی ارتش عراق منتشر شد. در آن زمان اعلام شد که جنگنده‌های اف-۱۶ عراق، در غرب این کشور در مرز با سوریه منزلی را بمباران کردند که گمان می‌رفت بغدادی با فرماندهان داعش در آنجا جلسه داشته است.

 

سرتیپ یحیی رسول، سخنگوی وزارت دفاع عراق، درباره بغدادی گفت: مطمئنا هدف ما بازداشت او است. اما اگر موقعیت مکانی او معلوم شود و امکان بازداشت آن فراهم نشد، نیرو‌ها حتما در کشتن او تردید نخواهند کرد.

 

 

 

  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش