دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۰:۳۱ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۰۶۹۸
خاورمیانه

در غوطه شرقی دمشق چه خبر است؟

غوطه شرقی دمشق,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
تحولات غوطه شرقی برای چند روز متوالی در صدر اخبار جهان است.

به گزارش فرارو، منطقه غوطه شرقی دمشق، به دلیل نزدیکی به پایتخت سوریه، از اهمیت بسزایی برخوردار است. ارتش سوریه از چند روز گذشته خود را برای ورود به این منطقه حساس آماده می‌کند. اما همزمان با تحرکات ارتش، رسانه‌ها از وقوع تلفات انسانی شدید در این منطقه خبر می‌دهند.

 

به گفته روزنامه الوطن سوریه، جنگنده‌های روسیه برای کمک به ارتش سوریه در «ریشه‌کن کردن تروریسم» در غوطه شرقی، از سه شنبه شب گذشته «مراکز جبهه النصره در غوطه» را بمباران می‌کنند. یک منبع میدانی به این روزنامه اطلاع داده که بمباران «پیوسته» ارتش، مراکز النصره را در تمام غوطه هدف قرار داده است.

 

الوطن به نقل از رسانه‌های معارضان سوری در غوطه نوشت که این منابع ادعا می‌کنند در جریان حملات چند روز گذشته ۲۳۱ تن از جمله ۵۷ کودک و ۳۱ زن کشته شده‌اند.

 

چرا غوطه شرقی برای دولت سوریه مهم است؟

غوطه شرقی از سال ۲۰۱۲ تحت سیطره معارضان بوده است و در سال ۲۰۱۳، به دلیل حملات شیمیایی که طی آن ۱۳۰۰ غیرنظامی جان‌شان را از دست دادند، در صدر اخبار رسانه‌های بین المللی قرار گرفت. در آن زمان، معارضان و همچنین برخی از کشور‌های مخالف نظام سوریه، دولت این کشور را مسئول این حمله دانستند. اما نظام سوریه این اتهام را رد کرد.

 

ارتش سوریه طی چند سال گذشته تلاش‌هایی برای بازپس‌گیری غوطه شرقی انجام داد، اما نتوانست آن را تصرف کند. به گفته الوطن، ارتش از چند روز گذشته «به نحو کارشناسی‌شده و بر اساس مختصات دقیق میدانی» با همکاری نیرو‌های شناسایی و جنگنده‌های روسی و سلاح‌های جدید این کشور به دنبال انجام عملیات «قاطع و گسترده» برای بازپس‌گرفتن غوطه از شورشیان مسلح است.

 

به دلیل نزدیکی غوطه به پایتخت، این امکان وجود دارد که معارضان به سمت دمشق موشک و خمپاره شلیک کنند. در سال‌های گذشته، مخالفان دولت سوریه، چندین بار فرودگاه دمشق را بمباران کرده‌اند. پادگان‌ها و پایگاه‌ها نظامی دولت سوریه، به طور پیوسته در معرض تهاجمات معارضان بوده‌اند. آخرین این تهاجمات در ماه گذشته اتفاق افتاد هنگامی که یک مرکز نظامی در منطقه حرستا دمشق مورد حمله قرار گرفت.

 

این نگرانی نیز وجود دارد که معارضان از طریق تونل‌های زیرزمینی به پایتخت نفوذ کنند. پیش‌تر هنگامی که دو منطقه برزه و قابون دمشق از سوی دولت محاصره شده بودند، معارضان توانستند از طریق تونل‌ها، افراد و دارو‌های مورد نیاز خود را خارج کنند.

 

علاوه بر این، غوطه شرقی «سبد غذایی دمشق» به شمار می‌رود. زیرا در این منطقه، زمین‌های کشاورزی پهناوری وجود دارد و سیطره بر آن، نیاز‌های غذایی پایتخت را تامین می‌کند.

 

اکنون به گفته رویترز، منطقه غوطه شرقی برای پنجمین روز متوالی تحت بمباران است که در اثر آن ۳۰۰ نفر کشته شده‌اند. این خبرگزاری به نقل از گروه‌های امدادی، جنگنده‌های روسیه و سوریه را به بمباران بیمارستان‌ها و اهداف غیرنظامی در غوطه شرقی متهم کرد.

 

سازمان ملل: برای منع «قتل عام» آتش‌بس برقرار کنید

رویترز با بیان اینکه سازمان ملل خواستار آتش‌بس برای منع «قتل عام» شد، به نقل از استفان دی‌مستورا، فرستاده سازمان ملل برای سوریه، نوشت: «یک نیاز برای اجتناب از قتل عام وجود دارد، زیرا تاریخ درباره ما قضاوت خواهد کرد.»

 

دی‌مستورا ابراز امیدواری کرده که شورای امنیت با یک قطعنامه آتش‌بس در غوطه موافقت کند. اما او گفته تصویب این قطعنامه دشوار خواهد بود.

 

علاوه بر این، آنتونیو گوترس، گفت: «من عمیقا از رنج وحشتناک غیرنظامیان در غوطه شرقی ناراحت هستم: ۴۰۰ هزار نفری که در جهنم روی زمین زندگی می‌کنند.»

 

روسیه، متحد نظام سوریه، می‌گوید دستیابی به آتش‌بس دشوار است. مسکو و دمشق اعلام کرده‌اند، حمله‌شان به غوطه شرقی، برای شکست معارضانی که به سمت پایتخت سوریه خمپاره شلیک می‌کنند، ضروری است.  

 

روسیه: تروریست‌ها مسئول وضعیت غوطه هستند

به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه سانا، دیمتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین، طی نشستی خبری به گزارشگران گفته «آن‌هایی که از تروریست‌ها حمایت می‌کنند، مسئول وضعیت غوطه هستند. نه روسیه، نه سوریه و نه ایران، هیچ‌کدام جزو این کشور‌های (حامی تروریسم) نیستند. زیرا آن‌ها در حال جنگ با تروریست‌ها در غوطه شرقی و دیگر مناطق سوریه هستند.»

 

پسکوف تاکید کرد که نمایندگی کشورش در شورای امنیت در تدوین یک قطعنامه درباره سوریه مشارکت خواهد کرد.

 

موضع شدید غربی و عربی

از سوی دیگر، کشور‌های غربی و برخی از کشور‌های عربی به شدت، حمله ارتش سوریه به غوطه شرقی را محکوم کردند. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، روز پنج‌شنبه خواستار پایان «قتل عام» در غوطه شرقی شد و نظام سوریه را به خاطر هدف قرار دادن «مردم خودش» محکوم کرد.

 

مرکل مدعی شد: «قتل کودکان، ویران کردن بیمارستان‌ها (در سوریه) همه این‌ها به مثابه یک قتل عام هستند که باید محکوم شوند و باید با یک نه واضح با آن‌ها مقابله کرد.»

 

به گزارش سی‌ان‌ان، کاخ سفید طی بیانیه‌ای ضمن اشاره به حمایت ایران و روسیه از نظام سوریه حملات به غوطه شرقی را محکوم کرد. در این بیانیه آمده: «اسد و رژیم رقت‌بارش باید ارتکاب قساوت‌های اضافی را متوقف کند و نباید بیشتر از این توسط حامیان در مسکو و تهران کمک شود.»

 

ایمانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، نیز خواستار برقراری آتش‌بس در غوطه شرقی شد و گفت: «فرانسه خواهان آتش‌بس در غوطه شرقی برای اطمینان از تخلیه غیرنظامیان است. این یک امر ضروری است.»

 

علاوه بر این، روزنامه الشرق‌الاوسط به نقل از یک «مقام مسئول» در وزارت خارجه عربستان، از «نگرانی عمیق» عربستان از ادامه حمله به غوطه شرقی خبر داد. این منبع خواستار توقف خشونت و ارسال کمک‌های انسانی به غوطه شد.

 

شورای امنیت جلسه تشکیل می‌دهد

کویت و سوئد، پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای امنیت سازمان ملل، برده‌اند که خواستار آتش بس یک‌ماهه در غوطه شرقی است. شورای امنیت، امروز پنج‌شنبه برای بررسی قطعنامه پیشنهادی کویت و سوئد و نیز وضعیت غوطه جلسه تشکیل می‌دهد. با این حال، روسیه ضمن اعلام تحفظ درباره این قطعنامه، خواستار برگزاری جلسه شورای امنیت برای مشخص شدن مواضع شد. روسیه قطعنامه پیشنهادی را «غیرقابل‌تطبیق» دانست که فاقد مکانیسم کافی نظارتی است.

 

مصر میانجی‌گری می‌کند

الوطن به نقل از منابع رسانه‌ای اپوزیسیون گزارش داد که احمد الجربا، رئیس گروه اپوزیسیون «جریان فردا»، و محمد علوش، رئیس دفتر سیاسی گروه نظامی «جیش الاسلام» با حمایت مصر و روسیه، مذاکراتی برای متوقف کردن عملیات ارتش سوریه در غوطه انجام می‌دهند. اما با توجه به نحوه پوشش اخبار آمادگی ارتش سوریه برای حمله به غوطه توسط رسانه‌های این کشور، به نظر می‌رسد این عملیات ادامه خواهد داشت. همانطور که پیش‌تر ذکر شد، ارتش سوریه خود را برای انجام عملیات «قاطع و گسترده» در غوطه شرقی آماده می‌کند.

 

 

  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
فقط غربیها بااتش بس میخوان تنفس به تروریستهای مستقردرغوطه بدهند ..اگرغوطه جهنم روی زمین هس یمن کجاس که شاخکهای صهیون وهابی ها و غرب و...حساس شده باید داغون بشوند پایتخت نشینها آدم نیستن غوطه ای ها آدمند هرروز خمپاره باران کنن مردم دمشق و آقای اسد ادامه بده... دست مریزا.. جبهه النصر و... اجاره ای های نتانیاهو هستن بزن اسد جان بزن داری خوب میزنی .....
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش