به گزارش ایرنا، انتظار سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی و محمد ششم شاه مغرب این بود که سه روز مانده به انتخابات لبنان با ادعای دخالت ایران و حزب الله در مغرب بتوانند لبنانی ها را متقاعد کنند که به نامزدهای حزب الله در انتخابات رای ندهند، اما چنین نشد.
حزب الله ومتحدانش بیشترین کرسی های پارلمان لبنان را در انتخابات یکشنبه گذشته کسب کردند و ولخرجی های هنگفت آل سعود نتیجه ای نداشت.
مغرب روز سه شنبه بعد از اعلام قطع روابط خود با تهران، از زبان وزیر خارجه اش ادعا کرد که ایران و نیروهای حزب الله لبنان از طریق سفارت ایران در الجزایر با جبهه «پولیساریو» در ارتباطند و به آن ها آموزش و سلاح می دهند.
نتیجه انتخابات لبنان اما نشان داد نه تنها سناریوی منزوی کردن حزب الله شکست خورده است بلکه طیف ۱۴ مارس به ریاست سعد حریری از همیشه کمتر رای آورد و لبنانی ها چینش میز خلوت سه نفره حریری، محمد بن سلمان و محمد ششم را به هم زدند.
دیروز، پادشاهی عربستان سعودی شخصا ریاست جلسه شورای وزرا را بر عهده گرفت تا بگوید با پادشاه مغرب تلفنی صحبت کرده است.
سلمان بن عبدالعزیز نگفت که با محمد ششم درباره انتخابات لبنان هم صحبت کرده یا نه اما گفت که به شاه مغرب گفته است عربستان در کنار آنها در برابر همه تهدیدها خواهد ایستاد.
شورای وزیران سعودی هم آنچه را «مداخله ایران در امور داخلی کشور مراکش» نامید، محکوم کرد؛ از ضرورت «یکپارچه سازی مواضع درباره دخالت های ایران» گفت و برای چندمین بار از قطع روابط دیپلماتیک رباط با تهران حمایت کرد.
وزیر خارجه بحرین اما از سعودی ها در ابراز خشم و عصبانیت خود صادق تر و صریح تر بود.
«خالد بن احمد بن محمد آل خلیفه» در صفحه توییتر خود مدعی شد: لبنان ارتباطی با تمدن، ادبیات و ملی گرایی عربی ندارد؛ بلکه امروز لبنان، فقط، مقاومت است و حمله و حرف پوچ.
این توئیت وزیر بحرینی درباره یک ملت است که سرنوشتشان را به دست خود تعیین کردند آن هم از زبان وزیری که خاندان پادشاهی در آن نه تنها اعتقادی به صندوق رای ندارند، بلکه بنا به گزارش های متعدد، بعد از خیزش مردم بحرین (سال ۲۰۱۱) اقدام گسترده ای را برای سلب تابعیت از شهروندان خود و تغییر ترکیب جمعیتی با اعطای شهروندی به مردمی از سایر ملیت ها آغاز کرد.
- 12
- 6