دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۴۶ - ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۶۷۷۳
خاورمیانه

آیا راهی برای برون‌رفت از ناامیدی داخلی میان رهبران پراکنده و متفرق فلسطین وجود دارد؟؛

رهبری تشکیلات خودگردان، غایب بزرگ روز نکبت

رهبر تشکیلات خودگردان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
رهبران دولت خودگردان هیچ طرح عملیاتی یا چشم‌اندازی برای پاسخ به حملات سیاسی اسرائیل ندارند. سیاست تشکیلات خودگردان فلسطین بیشتر شبیه به باتلاق است و رام الله عمیق‌ترین بخش آن.

به گزارش اعتماد، پنج ماه گذشته، وضعیت به نسبت آرام فلسطین با اعلام ایالات‌متحده مبنی بر انتقال سفارت این کشور به فلسطین و همراهی بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی با این اقدام برهم خورد. روز ۱۴ مه، این تغییرات عملیاتی شد و سفارت آمریکا به مجموعه‌ای در قدس، واقع در خط مرزی ۱۹۴۹ منتقل شد. این اقدام باعث شد ادعای اسرائیل برای کنترل کامل بر شهر قدس از موقعیت برتری برخوردار شود.

 

لجزیره در یادداشتی به قلم جلال خاطر نوشت: روایت اطمینان بخشی که در فلسطین به گوش می‌رسید این بود که واکنش مقامات فلسطینی به این تغییرات از هرزمانی قوی‌تر بوده است. دولت خودگردان اعلام کرد که دیگر ایالات‌متحده را به‌عنوان میانجی فرایند صلح به رسمیت نمی‌شناسد. دولت فلسطینی در مقابل، مردم را به اعتراضات «روز خشم» تشویق کرد.

 

این نویسنده نوشت، بااین‌حال این‌طور به نظر می‌رسد که نه ایالات‌متحده، بلکه دولت خودگردان دیگر بازیگر مؤثری در سرنوشت مردم فلسطین نباشد.

 

نویسنده فلسطینی همچنین نوشت، از ماه دسامبر تاکنون، چرخه‌ای بی‌پایان سخنرانی‌ها و مواضع تند، بدون هیچ طرح و نقشه‌ای عملیاتی از سوی رهبران فلسطینی ادامه یافت. حال آن شد که بسیاری از مردم فلسطین فهمیدند که رهبری آن‌ها به‌رغم سخنرانی‌های آتشین نه‌تنها هیچ تمایلی برای تغییر وضع موجود ندارد، بلکه از این موقعیت صرفاً برای تحکیم موقعیت خویش استفاده می‌کند.

 

در اواسط ماه مارس، تلاش‌های متوقف‌شده میان مقامات تشکیلات خودگردان در کرانه باختری و حماس در غزه به بن‌بست رسید. پس از به‌ اصطلاح سوءقصد علیه رامی حمدالله، نخست‌وزیر حکومت وفاق میهنی و مجید فرج، رئیس سازمان امنیت تشکیلات خودگردان، این تشکیلات بلافاصله حماس را متهم به این اقدام کرد.

 

این اقدام راه را برای محمود عباس، رئیس ۸۲ ساله تشکیلات خودگردان هموار کرد تا سیاست‌های تنبیهی جدیدی را برای فشار بیشتر بر حماس به‌منظور تحویل کنترل نوار غزه به این تشکیلات اعمال کند.

 

سپس در ماه آوریل، تغییر جالب‌توجهی در نواحی شهری کرانه باختری رخ داد. بنرهای حمایتی با شعارهایی نظیر «تجدید پیمان و حمایت از رئیس محمود عباس» ناگهان در جاده‌ها و ساختمان‌های دولتی نصب شدند.

 

این نویسنده در ادامه نوشت، تأمین مالی این بنرها را خانواده‌ها و تجار متعدد ساکن در کرانه باختری انجام دادند؛ اقدامی هماهنگ برای تقویت مشروعیت رهبری فعلی تشکیلات خودگردان.

 

شورای ملی فلسطین در اواخر آوریل تشکیل جلسه داد. این جلسه در غیاب نمایندگان حماس، جهاد اسلامی، جبهه مردمی آزادی فلسطین و تعدادی از چهره‌های سیاسی مستقل فلسطینی انجام شد. هدف این جلسه تقویت موقعیت رهبری دولت فلسطینی در رام‌الله بود. بااین‌حال چنانچه مشاهده می‌شود هیچ تغییر قابل‌توجهی در سیاست‌ها و چشم‌انداز آتی دولت فلسطینی طی پنج ماه گذشته رخ نداده است.

 

نویسنده در ادامه نوشت: هفتادمین سالگرد روز نکبت، در حالی برگزار شد که ایالات‌متحده «توافقنامه قرن» خود را به انجام می‌رساند و مردم فلسطین را از هرگونه حقی نسبت به زمینشان محروم می‌کرد. تمام این اتفاقات با حمایت دولت‌های عربی و موضع ایشان در عادی‌سازی روابط با اسرائیل انجام شد. این فرایند تا آنجا پیش رفت که محمد بن سلمان، شاهزاده سعودی، در جلسه‌ای با تعدادی از رهبران یهودی در نیویورک گفت: «زمان آن رسیده است که مردم فلسطین یا پیشنهادهای مطرح‌شده را بپذیرند و به میز مذاکره بیایند، یا خفه شوند و دست از شکایت بردارند.»

 

این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که اسرائیل بدون هیچ مانعی فعالیت‌های خود را در اراضی اشغالی به‌پیش می‌برد و مشروعیت اسرائیل هرروز در جهان بیشتر پذیرفته می‌شود و مدیرعامل‌های شرکت‌های بزرگی چون «جک ما»، «تسلا» و «الون ماسک» برای سرمایه‌گذاری در این کشور تمایل بیشتری نشان می‌دهند.

 

نویسنده فلسطینی در ادامه نوشت: این در حالی است که رهبران و مردم فلسطین، هیچ فرصت و توانی برای مقابله با توفان رخدادهای سیاسی ندارند. ۶۲ فلسطینی در یک روز در نوار غزه کشته شدند، درحالی‌که صرفاً قصد تظاهراتی مسالمت‌آمیز داشتند. در این وضعیت، تشکیلات خودگردان همچنان با دستگاه امنیتی اسرائیل همکاری می‌کرد. همان دستگاهی که مسئول کشتار مردم فلسطین بود. از طرف دیگر، حماس همچنان بر مواضع خود برای کنترل نوار غزه اصرار می‌ورزد. به نظر می‌رسد هیچ‌کدام از این دو گروه متوجه یأس مردم فلسطینی نسبت به رهبران خود نیستند.

 

نویسنده در پایان، بیش از هر چیز خواستار تغییری راهبردی در سیاست‌های فلسطینی و با توجه به منافع مردم فلسطین و یافتن راهی برای برون‌رفت از این وضعیت ناامیدکننده داخلی میان رهبران پراکنده و متفرق فلسطین شد.

 

  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش