چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۳۰ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۰۱۷۱
خاورمیانه

سقف خواسته‌های «صدر» مانع اصلی تشکیل دولت

حسن هانی‌زاده,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
رهبر جریان صدر به دنبال تحقق شعار خود برای مبارزه با فساد و تشکیل دولت تکنوکرات است، از این جهت موانع بر سر راه سایر فراکسیون‌ها جدی است و هموار کردن آن مشکل است.

«حسن هانی‌زاده» کارشناس مسائل منطقه در تشریح آخرین وضعیت رایزنی‌ ائتلاف‌ها برای تشکیل دولت عراق و انتخاب نخست‌وزیر جدید در گفت‌وگو با ایلنا، اظهار کرد: همانطور که قبل از برگزاری انتخابات پارلمانی عراق گمانه‌زنی می‌شد، رایزنی‌ ائتلاف‌ها و جریان‌های سیاسی عراق پس از اعلام نتایج با موانعی روبه‌رو شده و نشست رهبران این ائتلاف‌ها همچنان بدون خروجی مسکوت مانده است. محتوای دیدار «مقتدی صدر» که ائتلاف سائرون منتسب به او بوده با «حیدر العبادی» که ائتلاف النصر را در انتخابات رهبری کرد، بدون نتیجه پایان یافت؛ چراکه سقف انتظارات مقتدی بالاتر از آن چیزی بوده که العبادی فکرش می‌کرده است. در جریان دیدار این دو، مقتدی صدر خواهان اختصاص شش وزارتخانه حیاتی عراق (وزارت خارجه، اقتصاد، کشور نفت، دفاع، و امنیت ملی) به جریان صدر شده است که العبادی این موضوع را قبول نکرده و دیدار آنها بدون نتیجه به پایان رسیده که این نشان از وجود چالش‌های جدی در عراق دارد.

 

وی ادامه داد: در سویی دیگر نوری مالکی (نخست‌وزیر سابق عراق) که رهبری جریان دولت قانون در انتخابات را به عهده داشت به طور کامل از ائتلاف با صدر نا امید شد و به سوی کردها (حزب دموکرات منتسب به بارزانی) متمایل شده است. تا جایی که در روزهای اخیر مالکی به دیدار سلیم الجبوری (رئیس پارلمان عراق) و مسعود بارزانی رفته است و این رفت و آمدها نشان می‌دهد که مالکی نمی‌تواند با صدر به اجماع برسد. در این راستا داده‌ها نشان می‌دهد که العبادی به سمت «هادی العامری» رهبر ائتلاف فتح متمایل شده است اما باز هم به ۱۶۵ کرسی که حد نصاب تشکیل کابینه است، دست پیدا نمی‌کنند؛ از این جهت آنها هم مجبور می‌شوند به سمت کردها یا اهل سنت گام بردارند و با آنها ائتلاف کنند.

 

مقتدی صدر به دلیل اینکه دست برتر و بیشترین میزان آراء را در اختیار دارد، سقف خواسته‌هایش را هر طور که مایل استT تنظیم می‌کند و طبیعی hست که هر نوع مطالبه‌ای را بیان می‌کند. ممکن است ایجاد ائتلاف‌ میان سایر جناح‌ها بتواند اکثریت را تشکیل دهد و نهایتاً دولت پدیدار شود اما به هر حال انتخاب نخست‌وزیر توسط صدر صورت می‌گیرد که این موضوع سایر جناح‌ها را به چالش می‌کشد.

این تحلیلگر مسائل غرب‌آسیا در پاسخ به این پرسش که آیا در صورت ائتلاف صد با عمار حکیم، وی می‌تواند دولت را تشکیل دهد یا خیر، گفت: ائتلاف صدر با جریان الحکمه به رهبری «عمار حکیم» نمی‌تواند اکثریت را به وجود بیاورد و منتهی به تشکیل دولت شود. چراکه مانه اصلی در این دوره، مطالبه صدر مبنی بر تخصیص وزارتخانه‌های کلیدی و نخست‌وزیر است که ریشه در فساد دولت قبل و اعتراض مردم در سال‌های اخیر دارد. ریشه دیگر مطالبات صدر در تشکیل دولت تکنوکرات نهفته که شعار انتخاباتی وی در انتخابات با اشاره به مبارزه با فساد اداری و اقتصادی دارد. لذا این روند سد جدی مقابل فراکسیون‌ها به شمار می‌آید.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد: مجموع این رویدادها نشان می‌دهد که العبادی سلطه‌‌ای بر سیاست و اوضاع داخلی نخواهد داشت. نکته مهم این است که با توجه به نزدیک شدن صدر به عربستان و خواسته وی برای دستیابی به وزارتخانه‌های حیاتی، احتمال دارد سناریوهایی علیه تهران مطرح شود. به عنوان مثال در صورت در اختیار گرفتن وزارت کشور احتمال دارد که کارشکنی‌هایی در مورد زائران کربلا و نجف به وجود بیاید که این مساله می‌تواند یکی از اهداف عربستان باشد. بنابراین تا به امروز رایزنی‌ها، پاسخ مثبت در بر نداشته و از سوی دیگر العبادی نمی‌تواند زیر بار خواسته‌های صدر برود.     

     

 

  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش