جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۴۸ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۰۳۴۳
خاورمیانه

آغاز دیدارهای هیئت حزب بارزانی با مقامات سیاسی

عراق,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
هادی العامری در دیدار با هیئت حزب مسعود بارزانی خواستار تشکیل بزرگترین فراکسیون ملی شد و گفت: هیچ وتویی علیه هیچ گروهی در تشکیل دولت آینده وجود ندارد. همچنین نوری مالکی با هیئت مذکور به بررسی مرحله بعد از انتخابات و تحولات سیاسی و امنیتی عراق پرداخت.

به گزارش ایسنا به نقل از سایت شبکه سومریه نیوز عراق، هادی العامری در گفت‌وگو با رسانه‌ها بعد از دیدار با هیئت حزب دموکرات کردستان عراق به ریاست مسعود بارزانی گفت: به منظور خدمت رسانی سریع‌تر به شهروندان عراقی من خواهان تشکیل دولت در اسرع وقت هستم. باید بزرگترین فراکسیون ملی هر چه سریع‌تر تشکیل و همه در آن حضور داشته باشند.

 

العامری افزود: هیچ وتویی علیه هیچ یک از گروه‌ها چه شیعی، چه سنی و چه کرد وجود ندارد و تدوین برنامه دولت آینده باید به گونه‌ای باشد که موجب شکوفایی در عراق شود.

 

العامری تصریح کرد: همّ ما تشکیل دولتی است که خواسته‌ها و نیازهای ملت عراق را در این برهه حساس پاسخگو باشد و هیئت کرد به رایزنی‌هایش با گروه‌های سیاسی دیگر ادامه می‌دهد. امیدواریم به نتایج مطلوب و رضایت‌بخش برای کل ملت عراق دست یابیم.

 

العامری ۲۱ مه صحبت درباره تشکیل فراکسیونی صرفا شیعی را عاری از صحت دانسته بود.

 

همچنین دفتر نوری مالکی، رئیس ائتلاف "دولة قانون" و معاون رئیس‌جمهوری عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد، نوری مالکی در دفتر خود با هیئت حزب کردستان عراق به ریاست فاضل میرانی دیدار کرد و در این دیدار تحولات سیاسی و امنیتی عراق و مرحله بعد از انتخابات عراق مورد بررسی قرار گرفت.

 

این دفتر افزود: دو طرف بر تلاش مشترک بین تمام گروه‌های ملی با هدف تحقق اهداف مورد نظر تاکید کردند و گفتند به منظور ایجاد مرحله جدید و دولتی که برنامه‌ای ملی در زمینه تضمین حقوق تمام شهروندان داشته باشد تلاش خواهند کرد.

 

این در حالی است که هیئت حزب دموکرات کردستان عراق سلسله دیدارها و نشست‌های دیگری را با رهبران سنی و شیعی در بغداد خواهد داشت. هدف این هیئت پیوستن به بزرگترین فراکسیون پارلمانی است که زمینه ساز تشکیل دولت آینده در سایه اختلافات شدید کردها در کردستان است.

 

یک منبع عالی‌رتبه در این حزب گفت، دیدارهای هیئت متمرکز بر تضمین حقوق ملت کردستان عراق و میزان تعهد طرف‌های سیاسی در بغداد در زمینه اجرای قانون اساسی است.

 

به گزارش رسانه‌های نزدیک به حزب بارزانی، هیئت مذکور با حیدر العبادی نخست وزیر عراق و رئیس ائتلاف "النصر" و ایاد علاوی رئیس ائتلاف "الوطنیه" و معاون رئیس‌جمهوری عراق و دیگر شخصیت‌های سیاسی نیز دیدار می‌کند.

 

به رغم اینکه اظهارات اخیر رهبران حزب اشاره به نزدیک شدن گسترده دیدگاه‌های حزب دموکرات و ائتلاف دولة قانون دارد اما الحاق حزب به هر ائتلاف جدیدی در گرو میزان دستاوردهایی است که برای کردها محقق می‌شود.

 

هیئت کرد درباره امور اصلی کردها یعنی میزان جدیت در اجرای قانون اساسی، اهمیت اداره کشور طبق اصل توافق و مشارکت نه اکثریت مذاکره می‌کند.

 

یک نماینده کرد عراق اظهار داشت: ما در سه دولت قبلی شرکت کردیم و نقش زیادی در تشکیل آنها داشتیم اما نتیجه آن محرومیت کردها از بودجه‌ها و حقوق‌ها بود و اجرای ماده ۱۴۰ مربوط به اداره مناطق مورد مناقشه بین بغداد و اربیل حتی به وضعیت درگیری رسید.

 

 

به رغم اینکه این دیدارها تعیین کننده نیست اما آن در قالب تلاش‌ها برای تشکیل دولت آینده بوده که در جهت منافع احزاب چه کرد وچه عرب تلاش خواهد کرد.

 

در عین حال دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان عراق روز سه‌شنبه اعلام کرد، هیئتی عالی رتبه امروز چهارشنبه برای انجام مذاکرات درباره تشکیل دولت عراق به بغداد می‌رود.

 

کاروان یار ویس، مسؤول اطلاع‌رسانی دفتر سیاسی این حزب گفت:‌ ریاست این حزب را ملا بختیار برعهده دارد و زرکار علی و خالد شوانی و فریاد رواندوزی و سعدون فیلی هم او را همراهی می‌کنند.

 

یار ویس افزود: این هیئت با لیست‌های پیروز در انتخابات مذاکره خواهد کرد و سفرشان دو روز طول می‌کشد.

 

پیشتر عبدالباری زیباری این خبر که توافقاتی برای نامزدی هوشیار زیباری جهت تصدی پست ریاست‌جمهوری وجود دارد را رد کرد و در عین حال تاکید کرد این پست، سهم اتحادیه میهنی کردستان است و آن باید اسم نامزد خود را در جریان نشست دفتر سیاسی‌اش اعلام کند.

 

در این راستا رایزنی‌های روز گذشته مقتدی صدر و به موازات آن دیدارهای برت مک‌گورک،‌ فرستاده دونالد ترامپ،‌ رئیس‌جمهوری آمریکا در ائتلاف ضد داعش در سفرش به سلیمانیه با احزاب کرد بر روشن کردن تکلیف پست ریاست‌جمهوری عراق به عنوان ورودی اصلی برای انتخاب نخست وزیر طبق قانون اساسی عراق بود. 

 

صدر روز گذشته با فاضل میرانی در راس هیئت حزب دموکرات کردستان عراق دیدار کرد. بعد از آن نیز با هیئتی از جریان کرد "الجیل الجدید" به ریاست شاهسوار عبدالواحد به منظور بررسی موضع کردها در قبال ائتلاف‌های سیاسی از یک سو و نیز روشن شدن پرونده پست ریاست‌جمهوری ملاقات کرد.

 

به موازات آن برت مک‌گورک نیز با لاهور شیخ جنگی و تعدادی از رهبران اتحادیه میهنی و برهم صالح رهبر حزب العدالة و رهبران جریان اپوزیسیون تغییر ملاقات کرد.

 

میرانی گفت: به نظر می‌رسد به عنوان این اولین گام دو حزب اصلی موضع خود را روشن کرده و خواهان پست ریاست‌جمهوری هستند. اما دو حزب بر این مساله که چه طرفی برای این پست نامزد معرفی کند، توافق نکرده‌اند در حالیکه در دوره‌های قبلی این پست سهم اتحادیه میهنی وابسته به خانواده طالبانی بوده است در حالیکه حزب بارزانی هم براساس کرسی‌های بیشتری که به دست آورده خواهان سهم است.

 

پارلمان عراق در جلسه اول خود که قرار است طی ۱۵ از زمان تایید نتایج انتخابات از سوی دادگاه فدرال برگزار شود رئیس‌ پارلمان و بعد از طی ۳۰ روز بعد از جلسه اول پارلمان رئیس‌جمهوری را انتخاب می‌کند سپس رئیس‌جمهوری نخست وزیر را از فراکسیون اکثریت نامزد خواهد کرد و در صورت شکست نامزد در جلب تایید پارلمانی رئیس‌جمهوری یک نامزد دیگر را معرفی می‌کند.

 

میرانی بعد از دیدار با صدر تاکید کرد، پست رئیس‌جمهوری برای کردها مهمتر از رئیس پارلمان است و این پست برای ابد برای حزب اتحادیه میهنی کردستان نخواهد بود و احتمالا برخی رهبران حزب دموکرات از جمله هوشیار زیباری، روز نوری شاویس و دیگران را نامزد کند.

 

اما به نظر نمی‌رسد معادلات داخلی کردها به حزب طالبانی آزادی عمل بدهد چراکه بیش از نیمی از کرسی‌های کردها بین گروه‌هایی تقسیم شده که بیشترشان در سلیمانیه مستقر هستند این گروه‌ها اختلافاتی با هم و در عین حال با بارزانی دارند و احتمالا در تشکیل جبهه‌ای که رئیس‌جمهوری را تعیین می‌کند، موفق می‌شود با علم به اینکه نام برهم صالح و فواد معصوم همچنان مطرح است.

 

فراتر از آن راهکارهای داخلی کردها به نظر نمی‌رسد با روندهای ائتلاف‌ها در دولت آینده همخوانی داشته باشد زیرا که دشوار است بارزانی با نوری مالکی و لیست هادی العامری ائتلاف کند به رغم اشاره‌هایی که مطرح بوده مبنی بر اینکه امکان ایجاد چنین ائتلافی به عنوان نوعی مجازات برای حیدر العبادی به دلیل محاصره اقلیم و گرفتن کنترل امنیتی کرکوک از کردها وجود دارد.

 

روندهای ائتلاف‌ها در بغداد همچنان در مراحل اولیه است اما دیدگاه‌های صدر و العبادی و عمار حکیم به هم نزدیک‌تر هستند. در مقابل به نظر می‌رسد ائتلاف مالکی و هادی العامری هم به یکدیگر نزدیکترند. در حالی که هر دو جناح به دنبال کسب حمایت سنی‌ها و کردها برای تشکیل بزرگترین فراکسیون هستند.

 

در این راستا صدر روز گذشته با اسامه النجیفی رهبر لیست القرار نیز دیدار کرد.

 

 

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش