یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۳:۰۳ - ۱۸ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۴۶۸۸
خاورمیانه

نیویورک‌تایمز: سعودی‌ها طرح ناتوی عربی را به ترامپ ارائه کردند

محمد بن سلمان و جرد کوشنر,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
روزنامه آمریکایی می‌گوید طرح ناتوی عربی به عنوان ائتلاف نظامی اسلامی که هرگاه رئیس‌جمهوری آمریکا اراده کند، وارد عمل خواهد شد؛ از سوی سعودی ها به واشنگتن ارائه شده است.

به گزارش فارس، روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز فاش کرده که جرد کوشنر، داماد یهودی رئیس‌جمهور آمریکا و مشاور او حتی پس از قتل جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی، روابط شخصی خود را با محمد بن‌سلمان، ولی‌عهد سعودی حفظ کرده است.

 

این روزنامه آمریکایی با اشاره به اینکه مقامات آمریکایی از روابط کوشنر با بن‌سلمان نگران بوده‌اند، به نقل از سه مقام سابق کاخ سفید می‌نویسد که از آنجا که کوشنر در سیاست بی‌تجربه بود؛ مستعد آن بود که توسط سعودی‌ها مورد سوءاستفاده قرار گیرد. برای جلوگیری از چنین موردی، رئیس جدید کارکنان کاخ سفید تلاش کرد تا دستورالعمل‌های قدیمی را بازاعمال کند؛ دستورالعمل‌هایی که تاکید داشت کارکنان شورای امنیت ملی باید در تماس تماس‌ها با رهبران خارجی حضور داشته باشند.

 

با وجود این سخت‌گیری‌ها اما روابط خصوصی بن‌سلمان و کوشنر ادامه می‌یابد و آنها حتی یکدیگر را با نام کوچک صدا می‌زده‌اند. این روابط حتی پس از قتل خاشقچی ادامه یافته است.

 

به نوشته نیویورک‌تایمز، پس از آنکه خاشقچی به قتل رسید و نهادهای اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیدند که محمد بن‌سلمان دستور قتل او را صادر کرده است، آقای کوشنر در کاخ سفید به مهم‌ترین مدافع بن‌سلمان بدل شد. این مطلب را افرادی بیان داشته‌اند که با مسائل داخلی کاخ سفید آشنایی دارند.

 

اما نکته مهم این گزارش آن است که بر اساس ایمیل‌ها و پیام‌های متنی که توسط نیویورک‌تایمز بررسی شده‌اند، روابط بین کوشنر و بن‌سلمان خودبخود به‌وجود نیامده‌اند بلکه شخص بن‌سلمان و مشاوران او که خواستار حمایت آمریکا از مواضع تندروانه ریاض در منطقه و تثبیت جایگاه او در قدرت بودند برای بیش از دو سال در پرورش دادن روابط بین بن‌سلمان و کوشنر تلاش کردند.

 

نیویورک‌تایمز با اشاره به دیدار یک هیات سعودی از آمریکا در همان ماه انتخاب ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور و همچنین تلاش سعودی‌ها برای متحد نشان دادن خود با ترامپ، حتی پیش از برگزاری مراسم تحلیف وی، می‌نویسد: تنها چند ماه پس از نقل مکان ترامپ به کاخ سفید، کوشنر در حال بررسی فرآیند جانشینی پادشاه در عربستان سعودی و توانایی نفوذ آمریکا بر آن بود. این امر در بین برخی مقامات ارشد آمریکایی این نگرانی را ایجاد کرد که او به دنبال کمک به محمد بن‌سلمان است که آن موقع هنوز ولی‌عهد نشده بود. این مطلب را دو مقام سابق کاخ سفید به نیویورک‌تایمز گفته‌اند.

 

این مقامات می‌گویند که دیپلمات‌های آمریکایی و مقامات اطلاعاتی نگران آن بودند که ایالات متحده در سیاست داخلی عربستان سعودی به‌عنوان طرفی جانبدار نگریسته شود.

 

در بخش دیگری از این گزارش، نیویورک‌تایمز نشان می‌دهد که چگونه یک فرد آمریکایی - لبنانی به‌نام «تام باراک» که در تجارت ملک و ساختمان به کار مشغول بوده، جرد کوشنر را به دوستان عرب خود در حاشیه خلیج فارس معرفی می‌کند و از همین طریق بین کوشنر و «یوسف العتیبه»، سفیر امارات عربی متحده در آمریکا روابط ایجاد می‌شود تا آنجا که العتیبه تبدیل به مشاور غیررسمی کوشنر می‌گردد. العتیبه خود از کسانی بود که به شدت از ولی‌عهدی بن‌سلمان و اینکه او شاه آتی سعودی‌ها باشد، حمایت می‌کرد.

 

یک ماه پس از انتخاب ترامپ، «محمد بن زاید»، ولی‌عهد ابوظبی در سفری اعلام‌نشده به نیویورک‌ رفت و با کوشنر دیدار کرد و با او در خصوص بن‌سلمان و فرآیند سازش در غرب آسیا گفت‌وگو کرد. وی در این دیدار در خصوص بن‌سلمان به‌عنوان یک رهبر جوان آینده‌دار با کوشنر سخن گفت. کوشنر نیز تحت تاثیر قرار گرفت. این دیدار توسط «ریک گرسن» برنامه‌ریزی شده بود.

 

در ماه نوامبر ۲۰۱۶، گروهی از مشاوران نزدیک بن‌سلمان هم به نیویورک سفر می‌کنند اما آنچه به کف می‌آورند این است که کوشنر با تاریخ روابط سعودی - آمریکایی آشنایی ندارد. کوشنر در این دیدار از نقش سعودی‌ها در تروریسم می‌پرسد و خواستار کمک آنها در مبارزه با تروریسم می‌شود. سعودی‌ها نیز مدعی نقش خود در رهبری مبارزه با افراط‌گرایی اسلامی می‌شوند.

 

هیات سعودی گزارش می‌دهد که یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که توجه کوشنر را به خود جلب کرده، صلح بین اسرائیل و فلسطینی‌هاست. آنها گزارش می‌دهند که برنامه دولت جدید آمریکا برای خاورمیانه هنوز مشخص نیست اما آنها به دنبال راه حلی تاریخی برای حل موضوع فلسطین و تامین ثبات برای اسرائیل هستند.

 

هیات سعودی طرح‌ها و قول‌هایی را مطرح می‌کند که به موضوع محدودیت برای مهاجرت به آمریکا نیز بازمی‌گردند. یکی از طرح‌های سعودی‌ها، طرح مشهور به «ناتوی عربی» است. سعودی‌ها از آن به عنوان یک ائتلاف نظامی اسلامی یاد می‌کنند که هرگاه رئیس‌جمهور منتخب آمریکا (ترامپ) اراده کند، وارد عمل خواهد شد.

 

بر اساس این گزارش، صهیونیست‌ها بارها با آمریکایی‌ها در مورد این که نفوذ سعودی‌ها در منطقه دستیابی به هرگونه توافق صلحی را تسهیل می‌کند، بحث کرده‌اند.

 

نیویورک تایمز می‌نویسد: «اسرائیلی‌ها روی شاهزاده محمد [بن سلمان] به دلیل دیدگاه‌های ضد ایرانی و سنت شکنی‌هایش حساب‌های زیادی باز کردند؛ یکی از این سنت شکنی‌های او، تأکید بر حق اسرائیل در سرزمین فلسطین بود که در مقایسه با سایر رهبران سعودی، بیشترین همدلی را داشت».

 

بر اساس این گزارش، تنها بعد از چند هفته از انتقال ترامپ به کاخ سفید، کوشنر به او پیشنهاد سفر به ریاض را می‌دهد و او را قانع می‌کند که ائتلاف با عربستان سعودی در طرح‌های او (ترامپ) در منطقه راهگشا و حرف آخر را خواهد زد.

 

رکس تیلرسون، وزیر خارجه وقت آمریکا با این ایده مخالف بود. به نظر او، این ایده دولت آمریکا را خیلی به ریاض نزدیک می‌کرد و باعث می‌شد اهرم نفوذ و انعطاف‌پذیری از دست برود. ترامپ هم در آغاز کار سود چندانی در آن نمی‌دید. اما تا رسیدن زمان تحلیف، کوشنر بر سر این بحث می‌کرد که عربستان سعودی تحت هدایت بن‌سلمان می‌تواند نقشی اساسی در روند صلح خاورمیانه داشته باشد و این میراث ترامپ خواهد بود.

 

وقتی در ماه مارس ۲۰۱۷، بن‌سلمان از کاخ سفید دیدار کرد، مقامات ارشد وزارت خارجه و پنتاگون نسبت به روابط دوجانبه بن‌سلمان و کوشنر احساس نگرانی کردند. یک ماه بعد، بن سلمان پسرعمویش را از قدرت کنار گذاشت. کمی بعد از دیدار ترامپ و کوشنر از عربستان سعودی در ماه آوریل نیز محاصره قطر اعلام شد. چند روز پس از آنکه کوشنر در پاییز ۲۰۱۷ دیداری اعلام نشده از ریاض داشت، حدود ۲۰۰ شاهزاده و تاجر سعودی بازداشت شدند.

 

 

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش