دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۵۳ - ۰۳ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۰۸۳۵
خاورمیانه

بررسی پیامدهای تصمیم آمریکا در زمينه خروج از افغانستان و سوریه

نیروهای آمریکایی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه

شاید خیلی ساده لوحانه باشد که در یک نگاه سطحی فکر کنیم که دونالد ترامپ همین طور اشتباهی و لحظه ای تصمیم گرفته که سوریه و افغانستان را ترک کند. عده زیادی از مردم دنیا فکر می کنند که در حال حاضر یک نفر به نام ترامپ برای بیش از ۳۰۰ میلیون نفر آمریکایی تصمیم می گیرد و حتی به حرف های نزدیک‌ترین مشاوران خود گوش نمی دهد! تمام چیزهایی که در سناریوهای ظاهری می‌بینیم، همه آنچه که در پشت صحنه اتفاق می افتد نیست. فکت ها و گزاره ها را باید با هم دید.خروج از سوریه، کاهش نیروها د ر افغانستان، افزایش نیروها در عراق،بازگشت ناو هواپیمابر به خلیج فارس، کناره گیری وزیر دفاع جیمز متیس و چندین مورد دیگر. همان طور که پیشتر هم گفته بودیم، نیمه اول دوره زمانی دولت ترامپ تمام شده و او در نیمه دوم که اتفاقا مثل فوتبال نیمه مربی ها محسوب می شود، قطعا بازی را طور دیگری پیش خواهد برد!

 

نکته مهمی که در رسانه ها به آن پرداخته نمی‌شود، این است که داعش و القاعده هرگز از بین نرفته اند و خطر آن‌ها درست مثل دوره جرج بوش و باراک اوباما همچون خاکستر زیر آتش همه دنیا را تهدید می کند. میدان خالی کردن در سوریه و افغانستان برای داعش، القاعده و طالبان، بی شک بدون برنامه ریزی نیست. این ترامپ نیست که برای آمریکا و جهان تصمیم می‌گیرد. یک دولت جمهوری‌خواه همیشه وظیفه دارد که اسلحه بفروشد. کمپانی ها و لابی‌های سلاح، پول مفت به هیچ کاندیدایی نمی دهند. دیگر برای دنیا روشن شده که دولت های دموکرات، معماران صلح هستند و دولت‌های جمهوری‌خواه، آتش بیار معرکه! ترامپ تفاوت چندانی با جرج بوش پسر ندارد؛ او فقط نسخه ای به روزرسانی شده از رییس‌جمهور جمهوری‌خواه آمریکاست. باید منتظر باشیم و ببینیم که تغییر آرایش جنگی در خاورمیانه با چه خواب های جدیدی، تعبیر خواهد شد!

 

پس از آنکه ريیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که قصد دارد نیروهایش را از سوریه خارج کند، تغییرات میدانی چشمگیری در سوریه رخ داده است، به عنوان مثال فرماندهان کردهای این کشور برای مقابله با عملیات احتمالی ترکیه دیداری با ريیس جمهوری سوریه داشته‌اند و ارتش سوریه نیز از اطراف ادلب به شرق رودخانه فرات منتقل شده است.

 

رسانه‌های محلی سوریه اعلام کردند، یگان‌های ارتش این کشور برای شروع عملیات نظامی در شرق سوریه به حومه شرقی دیرالزور گسیل شده‌اند. در این رابطه سایت اوقات الشام الاخباریه گزارش داد، ارتش سوریه بخشی از نیروهای خود را از اطراف استان ادلب به سمت منطقه شرق سوریه برده است.

 

این در حالی است که چنین اقدامی پیش از این با واکنش منفی و سرسختانه آمریکا روبه‌رو می‌شد و جنگنده‌های آمریکایی نیروهای سوریه را به هنگام عبور از رودخانه فرات به طور مستقیم هدف می‌گرفتند.دفتر اطلاع‌رسانی نیروهای هنگ الطرامیح وابسته به نیروهای ببر در ارتش سوریه نیز تاکید کرد: یگان الطرامیح دستوراتی را در زمینه خروج از جبهه‌های درگیری در حومه شمالی حماه و حومه شرقی ادلب به سمت دیرالزور دریافت کرده‌ است.این دفتر افزود: نیروها برای شروع عملیات نظامی در شرق فرات علیه داعش به این منطقه منتقل شده‌اند.

 

استعفای نماینده آمریکا در ائتلاف جهانی ضد داعش

برت مک گرک، نماینده ویژه آمریکا در ائتلاف بین‌المللی مبارزه با داعش روز شنبه از سمت خود استعفا داد. مسئولان وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده‌اند که او مایک پمپئو را شامگاه جمعه از تصمیم خود آگاه کرده بود. به گزارش یورونیوز، ظاهرا آقای مک گرك در مخالفت با تصمیم دونالد ترامپ برای خارج کردن نیروهای نظامی آمریکا از سوریه از سمت خود کناره گیری کرده است و از روز ۳۱ دسامبر در دفتر کار خود حاضر نخواهد شد.پیشتر هم شایعه هایی مبنی بر کناره گیری او از مقام خود طی ماه‌های آینده مطرح شده بود که استعفای جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا تصمیم او را به جلو انداخت. برت مک گرک دو هفته پیش هم از صحبت‌های دونالد ترامپ در مورد شکست داعش در سوریه انتقاد کرده بود.

 

ترکیه بخش دیگری از یگان‌های نظامی خود را به مرز سوریه منتقل کرد

خبرگزاری رویترز روز یک‌شنبه به نقل از خبرگزاری دمیرورن ترکیه از انتقال صد وسیله نقلیه شامل کامیون و ادوات نظامی به منطقه مرزی سوریه خبر داد. تصاویر ویدیویی مربوطه، کاروان نظامی ترکیه را در مسیر منتهی به کلیس نشان می دهد.

 

تشدید فعالیت نظامی ترکیه درست چند روز پس از آن رخ می دهد که رجب طیب اردوغان اعلام کرده بود به دنبال تصمیم دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا و خروج نیروهای نظامی‌اش از سوریه بنا دارد عملیات نظامی برنامه‌ریزی شده با شبه‌نظامیان کرد یگان‌هاي‌ مدافع خلق (ی‌پ گ) در شمال سوریه را به تعویق بیندازد. وزیر خارجه ترکیه هم تعویق عملیات موسوم به شرق فرات را تایید کرده بود.آنکارا یگان‌های مدافع خلق (ی‌پ‌گ) را در واقع یک سازمان تروریستی می‌داند و انشعابی از حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) که از سال ۱۹۸۰ شورش‌هایی را در ترکیه انجام داده است. ترکیه دو عملیات سپر فرات و شاخه زیتون را در سوریه به صورت توأمان علیه یگان‌های مدافع خلق (ی‌‌پ‌گ) و داعش انجام داده است. این خبرگزاری ترکیه‌ای همچنین گفته که کاروان نظامیان ترکیه به سمت مناطق مرزی کلیس در استان جنوبی هاتای در حرکت است. این کاروان نظامی شامل تانک‌ها، خمپاره‌انداز و مسلسل و همچنین اتوبوس‌های حامل کماندوهای ترکیه هستند. بخشی از تجهیزات و نیروهای نظامی در بخش‌های مرزی مستقر خواهند شد و این در حالی است که به ادعای منابع ترک برخی دیگر از نظامیان از طریق منطقه البیلی وارد خاک سوریه شده‌اند.

 

بازگشت بی سر و صدای القاعده

وزیر امنیت انگلیس گفته که القاعده در حال توسعه فناوری برای هدف قرار دادن هواپیماها و فرودگاه‌هاست.

 

بن والاس همچنین هشدار داده که این گروه تروریستی مسئول حملات ۱۱ سپتامبر به دنبال اقدامات خودسرانه بیشتر است.

 

وی ادامه داد: تهدید هوایی جدی است. القاعده برگشته است. آن‌ها بار دیگر سازماندهی شده‌اند و به دنبال توطئه‌های بیشتر علیه اروپا هستند و با متدهای جدید آشنا شده و همچنان به دنبال حملات هوایی هستند. افت فعالیت داعش به تلاش القاعده برای از سرگیری تسلط و نفوذ و استفاده از حملات تروریستی هوایی منجر می‌شود تا آن‌ها اعلام کنند بازگشته‌اند. مقام‌های دولت لندن به ساندی تایمز گفته‌اند که این تهدید شامل استفاده از وسایل و ابزار منفجره کوچک شده می‌تواند باشد.

 

وزیر امنیت انگلیس در ادامه گفت:‌ القاعده آرام و ساکت در گوشه‌ای نشسته و تلاش کرده تا بفهمد قرن ۲۱ به چه صورت است؛ درحالی که داعش به فرد اصلی میدان تروریستی بدل شد. القاعده خودش را کنار نکشید بلکه بار دیگر سازماندهی کرده است. القاعده در جاهایی خودش را ظاهر کرده که ما فکر می‌کردیم در خفاست. امنیت زیاد فرودگاه‌ها به این معناست که تروریست‌ها تلاش می‌کنند تا روش‌های جدیدی را برای انجام حملات ازجمله جا زدن نیروهای خود در قالب کارمندان فرودگاهی برای هواپیما ربایی به کار بگیرند. آن‌ها مواد منفجره را وارد هواپیماها می کنند. به عبارتی، اگر آنها نتوانند مستقیما وارد عمل شوند، میانبر را انتخاب می کنند.

 

مهدی دل روشن

 

 

ghanoondaily.ir
  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش