به گزارش فارس، سوریه اقدامات اخیر ترکیه و اعلام احتمال حمله نظامی به خاک این کشور را محکوم کرد و به آنکارا هشدار داد که از همه ابزارها برای مقابله استفاده خواهد کرد..
یک منبع رسمی در وزارت خارجه سوریه امروز چهارشنبه گفت: «سوریه بشدت، اظهارات پوچ، مقاصد خصمانه رژیم ترکیه و تجمع نیروی نظامی در مرزهای» خود را بشدت محکوم میکند.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به نقل از این منبع گزارش داد که تجمع نظامیان ترکیه در مرزهای سوریه، «نقض فاحش حقوق بینالملل و نقض آشکار قطعنامههای شورای امنیت است که بر احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت سوریه تأکید دارد».
دمشق اعلام کرد که «رفتار خصمانه رژیم اردوغان بروشنی، بیانگر طمع توسعهطلبانه ترکیه در اراضی سوریه است... نمیتوان این رفتار را تحت هیچ بهانهای توجیه کرد و نادیده گرفتن توافق آدنا (+) توسط رژیم ترکیه، آنچه این رژیم درباره امنیت مرزها ادعا میکند، تکذیب میکند».
این منبع گفت:سورید ضمن تأکید بر حاکمیت و تمامیت ارضی و عزم و اراده خود برای مقابله با تجاوز ترکیه با همه ابزارهای مشروع، بر آمادگی خود برای آغوش گشودن مقابل فریبخوردگان تأکید میکند.
این منبع سوری همچنین به ترکیه نیز هشدار داد که «در صورتی که رژیم اردوغان بر آغاز تجاوز اصرار کند، خود را در صف تروریستها و گروهکهای مسلح قرار میدهد و قطعا جایگاه خود به عنوان ضامن توافق روند (مذاکرات سیاسی) آستانه (برای حل بحران سوریه) را از دست میدهد و این اقدام، ضربهای کشنده به کل روند سیاسی (حل بحران سوریه) است».
هشدار انجمن کُردهای آلمان/اردوغان می خواهد قلمرو تحت حاکمیت خود را گسترش دهد/هجوم ترکیه به شمال سوریه تلاش های کردها برای دموکراسی را نابود کند
رئیس انجمن کردهای آلمان درباره عواقب حمله احتمالی ترکیه به شمال سوریه و خطراتی که اروپا را تهدید میکند هشدار داد.
تسنیم نوشت: " علی ارتان توپراک"، سخنگوی مجمع و رئیس جامعه کردهای آلمان در گفتگو با سایت رادیو آلمان درباره عواقب حمله ترکیه به شمال سوریه هشدار داده و گفت: اگر ترکیه به شمال سوریه حمله کند این مسئله همچنین عواقبی برای غرب خواهد داشت. در این صورت تروریسم داعش می تواند دوباره قدرت بگیرد و اروپا مجددا در معرض تهدید قرار خواهد گرفت.
وی تحولات اخیر را تنها یک فاجعه سیاسی و انسانی برای کردها ندانسته و گفت که هجوم ترکیه به شمال سوریه می تواند تلاش های کردها برای دموکراسی را نابود کند.
وی در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد که از تحولات سال های اخیر می دانیم که ترکیه تحت ریاست جمهوری اردوغان در زمینه دموکراسی و حاکمیت قانون تضعیف شده است و این کشور همچنین مسئول جنگ ها در منطقه است.
توپراک همچنین گفت که اردوغان می خواهد قلمرو تحت حاکمیت خود را گسترش دهد چرا که در عرصه سیاست داخلی مسائلی دارد. وی می خواهد قدرت خود را حفظ کند؛به همین دلیل او حالا تلاش می کند با جنگ طرفدارنی که در سال های اخیر از دست داده است را دوباره پشت خود جمع کند.
وی همچنین با توجه به تصمیمات ترامپ برای عقب نشینی از شمال سوریه این اقدام وی را با انگیزه های سیاست داخلی همراه دانسته و گفت: ترامپ به انتخابات های پیش رو فکر می کند چرا که او به انتخاب کنندگان خود قول داده است نیروهای آمریکایی را دوباره به کشور بازگرداند و مسئله سیاست خارجی برای او اهمیتی ندارد. اما آنچه وی انجام می دهد خطایی بزرگ است.
وی همچنین درباره قدرت گرفتن مجدد داعش در صورت حمله ترکیه به شمال سوریه و عقب نشینی آمریکا از این منطقه و عواقب و تهدیداتی که برای اروپا دارد هشدار داده و گفت: در سال های اخیر در شهرهای اروپایی از طریق حملات تروریستی صدها نفر جان خود را از دست داده اند. ما در اروپا در درجه اول در معرض خطر هستیم و از این رو سکوت اروپاییان در این شرایط غیر قابل تحمل است و این تنها دیدگاه کردها نیست.
توپراک همچنین این انتقاد را به دولت آلمان وارد کرد که رسما از تصمیمات ترکیه انتقاد می کند، اما در نهایت با سیاست هایش همواره از اردوغان حمایت می کند. ما این را دیده ایم که برای دولت آلمان در درجه اول این مسئله اهمیت دارد که بتواند هجوم مهاجران از خاورمیانه از طریق ترکیه را متوقف کند.
وی همچنین تاکید کرد که از طرف کردها هیچ خطری ترکیه را تهدید نمی کند و ادعای خطرناک بودن این گروه برای ترکیه را تنها دروغی از طرف آنکارا دانست.
- 16
- 2