چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۲ - ۲۱ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۴۹۹۲
خاورمیانه

لالایی مرگ

مبارزه با تروریست یا کودک‌کشی؟ /«کردها» فراموش‌شدگان تاریخ

کودکان و غیرنظامیان کرد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
گزارشی از قربانی شدن کودکان و غیرنظامیان کرد در تجاوز ترکیه به شمال سوریه

با شدت گرفتن خشونت‌ها در شمال سوریه، بسیاری از کودکان ساکن منطقه در خطر جدی آسیب، مرگ و یا ترک اجباری محل زندگی خود هستند.

با پیشروی وضعیت خشونت بار در منطقه، ده‌ها هزار نفر به خصوص در منطقه «راس العین»، مجبور به ترک محل زندگی خود شده اند که تعداد بسیاری از آنها را کودکان تشکیل می دهند.

روز پنجشنبه یکی از پایگاه‌های تامین آب شهرستان «راس العین» مورد حمله قرار گرفت. این پایگاه محل تامین آب حداقل ۴۰هزار نفر در شهرستان «حساکه» بوده است. با این حال با توجه به وضعیت جنگی این منطقه هنوز قادر به تعمیر و بازسازی این پایگاه مهم تامین آب نشده اند.

در شهرستان «تل ابید» نیز بنا به گزارشات، دو مدرسه تحت کنترل نظامیان درآمده است. این در حالی است که سازمان UNISEF تاکید دارد که بر اساس حقوق بشر و قوانین بشردوستانه باید از کودکان و مراکز مربوط به آنها از جمله مدرسه‌ها محافظت شود.

پایگاه‌های کمک‌های بشردوستانه در شهرستان‌های «راس العین» و «تل ابید» مجبور به متوقف کردن فعالیت‌های خود شده اند زیرا بسیاری از کارکنان و داوطلبان آنها از جمله آوارگان جنگی بوده اند. بسیاری از فعالیت‌های حفاظت از کودکان در شهرستان‌های شمال سوریه به حال تعلیق درآمده اند. مدرسه‌ها در این مناطق بسته شده و وضعیت تامین آب بسیار نامناسب است. با تمام این تفاصیر یکی از مراکز کمک رسان سعی کرده است تا حضور خود را با کمک کارکنان و کارگشایان خود در یکی از این شهرها حفظ کرده و به تامین یک ماهه مواد بهداشتی و دارویی برای جمعیت ۴۵هزار نفری زن و کودک بپردازد. با محدود شدن وضعیت این کمک‌ها وضعیت به سرعت رو به وخامت خواهد گذاشت.

«ویرجینیا گامب» نماینده ویژه سازمان ملل در امور کودکان، هشدار داده است که کودکان گیرافتاده در مناطق جنگی در برابر این درگیری پرخشونت بسیار آسیب پذیرند. با توجه به اینکه کودکان در شمال سوریه به علت وضعیت وخیم امنیتی در شرایط نا به سامانی به سر می برند خواستار این شد که عوامل درگیر این جنگ خویشتنداری بیشتری از خود نشان دهند.وی تاکید کرد که عملیات نظامی باید تحت قوانین بین المللی و با در نظر گرفتن حقوق کودکان و غیر نظامیان انجام شود.وی افزود کشتار و آسیب به کودکان، حمله به مدرسه‌ها و مراکز درمانی و سوءاستفاده از کودکان از موارد نقض شدید حقوق کودکان در شمال سوریه است که مسئولین باید با تمام توان در راه جلوگیری از آن بکوشند.

آوارگی ده‌ها هزار نفر، از جمله کودکان، از زمان شروع این درگیری‌ها

تا هفته گذشته و پیش از حمله نظامی ترکیه در شمال سوریه محل امنی برای مهاجران جنگی به حساب می آمد. سازمان‌های حمایت از حقوق بشر در این مناطق به تامین آب آشامیدنی و غذا و مواد بهداشتی و دارویی بیش از ۹۰هزار آواره جنگی می پرداختند ولی در حال حاضر شهرها و کمپ‌هایی که پناهگاه این مردم شده بودند در خط مقدم جنگی جدید قرار گرفته اند. اکثر آوارگان جنگی که به سمت شهرهای دیگر این کشور سرازیر شده اند در مدارس و ساختمان‌های نیمه ساخت سکنی داده شده اند. به گزارش سازمان ملل ۷۰هزار نفر در شمال سوریه به علت حمله ترکیه به نیروهای کرد موجود در منطقه مجبور به ترک محل زندگی خود شده اند. کمیته بین‌المللی نجات پیش‌بینی می‌کند که این عملیات موجب آواره شدن ۳۰۰ هزار تن دیگر شود.

واکنش‌ها نسبت به خشونت‌های ترکیه

این فاجعه انسانی در دنیا واکنش‌هایی را نیز با خود به همراه داشته است. کیهان کلهر، کمانچه‌نواز مشهور ایرانی، در اعتراض به حمله ارتش ترکیه به شمال سوریه و در حمایت از کردهای این کشور کنسرت خود در استانبول را لغو کرد. وی همچنین قطعه پایانی کنسرت خود در لندن را که یک لالایی به زبان کردی بود با نوازندگی و خوانندگی خود به کودکان کرد درگیر جنگ تقدیم کرد. کاوه رضایی بازیکن ایرانی تیم شارلوا بلژیک با انتشار یک ویدئو در اینستاگرام خود به جنگ در شمال سوریه واکنش نشان داد. کریستین رونالدو، ستاره پرتغالی تیم فوتبال یوونتوس نیز در صفحه شخصی خود در یکی از شبکه‌های اجتماعی پیامی ویدئویی منتشر و در آن با کودکان سوری ابراز همدردی کرد.

در این بین اعضای تیم ملی فوتبال ترکیه در بازی انتخابی جام جهانی، رو به دوربین‌ها به رئیس جمهورشان سلام نظامی دادند و از اقدام خشونت آمیز او حمایت کردند. ارتش ترکیه در دفاع از عملیات نظامی خود گفته است که در حال پاک سازی منطقه از وجود تروریست‌ها است. با این حال هرچه بیشتر می گذر این حرکت ترک‌ها بیشتر شبیه به پاک سازی نژادی منطقه با عقب راندن مردمان کرد از شهرها و روستاها می شود. در عوض آنها در حال اسکان دادن عرب‌های سوری در این منطقه هستند که به ترکیه پناهنده شده بودند. در حال حاضر این موضوعی است که نه تنها در بین مردم این کشور بلکه در مجامع بین املل نیز در موضوع بحث است. این طور به نظر می رسد که هدف ترکیه به جای حمایت از پناهندگان جنگی، جلوگیری از مهاجرت آنها به ترکیه و بستن مرزهای خود برای ورود آنهاست.

آمار کشته شدگان در این فاجعه جنگی هنوز به طور دقیق مشخص نشده است اما بر اساس گزارشات طی حمله نیروهای ترک حداقل ۳۰ غیر نظامی کشته شده اند که در بین آنها یک نوزاد ۹ماهه و سه کودک زیر ۱۵ سال بوده اند. با این حال آمار کشته شدگان در بین نیروهای کرد نیز به نقل از وزیر دفاع ترکیه به ۳۴۲ نفر نیز رسیده است.

در این جنگ هزاران کودک و زن و غیر نظامی کشته و یا آواره شده و خواهند شد و با توجه به ابعاد گسترده این فاجعه انسانی انتظار می رود پیش از اینکه روند این خشونت و خسارات‌ها وارد مرحله ای برگشت ناپذیر شده و از کنترل خارج شوند مجامع بین المللی هر چه سریع تر و با قاطعیت با آن برخورد کنند.

نیلوفر شریف‌زاده

«کردها» فراموش‌شدگان تاریخ
سجاد تقی‌پور‪-‬ باز هم ناقوس جنگ در خاورمیانه نواخته می‌شود و کردهایی که جنگ‌های نیابتی اخیر خاورمیانه هر از گاهی ناخواسته دامن آنها را می‌گیرد، این بار خود گریبانگیر جنگی ناخواسته می‌شوند و مورد هجوم قرار می‌گیرند.

به‌عنوان یک «لر زبان» هر وقت از «قوم کرد» سخن به میان می‌آید خواسته یا ناخواسته با آنها احساس نزدیکی می‌کنم و آنها را هموطن خود می‌دانم، چه کرد ایرانی باشد‌، چه سوریه‌ای و عراقی و چه کرد ترکیه.

رجب طیب اردوغان در دوران قدرتش نشان داده است با بهره‌گیری از هر ظرفیتی در صدد قدرت‌طلبی‌های خود در ترکیه و جاه‌طلبی‌هایش در منطقه و ضعیف کردن کشورهای همجوار خود بوده است که از جمله می‌توان به کمک‌های مادی و لجستیک دولت وی به مخالفان دولت سوریه و حتی کمک‌های پنهان او به جنگجویان داعش در جنگ سوریه و عراق اشاره داشت.

او توهم‌هایی چون تاسیس امپراطوری عثمانی را در سر می‌پروراند و جنگی خطرناک با عنوان عوام‌فریبانه؛«چشمه صلح» علیه کرد‌های مظلوم و شجاع در شمال شرق سوریه به راه انداخته که گفته می‌شود این جنگ سوا از جاه‌طلبی‌های منطقه‌ای‌، مصرف سیاسی داخلی داشته و در واقع وی در پی استمرار و تثبیت قدرت خود در ترکیه به قیمت آواره کردن مردمان یک سرزمین بوده است.

کرد‌های مظلوم که در طول تاریخ به‌عنوان اقلیت در سوریه‌، عراق‌، ایران و ترکیه زندگی می‌کنند، همواره قربانی جنگ‌های به وقوع پیوسته در این مناطق بوده‌اند؛ از کشتار و حمله شیمیایی صدام به مردم حلبچه در جنگ عراق و ایران تا حمله داعش به عراق و سوریه و لطماتی که از سوی داعش به کردها وارد شد و فشارهایی که از سوی دولت ترکیه بر آنها وارد شده و جنگی که هم اکنون علیه آنها در جریان است.

کردهای قهرمان با رشادت‌های خود همواره جلوی متجاوزین سینه سپرکرده‌اند که از جمله می‌توان به حمایت کردها از ایران در جنگ هشت ساله عراق و ایران و حمله داعش به سوریه و عراق و مقاومت جانانه آنان اشاره داشت.

در سناریوی از پیش طراحی شده اخیر که نقش آمریکا در آن با تنها گذاشتن کردها به وضوح مشاهده می‌شود، ترکیه به بهانه ایجاد منطقه امن مرزی و اسکان دادن آوارگان به این قوم مظلوم حمله کرده و در میان ضعف و انفعال نهادها و سازمان‌های بین‌المللی‌، مردمی را که سال‌هاست در یک ناحیه جغرافیایی زندگی می‌کنند، آواره می‌کند و آنها را به خاک و خون می‌کشاند.

متاسفانه مواضع اتخاذ شده از سوی اکثر کشورها و جوامع بین‌الملل چندان سرسختانه نبوده و در نشست تشکیل شده اخیر شورای امنیت سازمان ملل اتفاقی برای پیشگیری از ادامه این جنگ رخ نمی‌دهد و هیچ بیانیه‌ای علیه متجاوز تصویب و صادر نمی‌شود و حتی این حملات محکوم هم نمی‌شوند و متاسفانه بدون نتیجه‌ای ملموس پایان می‌یابد.

در اینجا نیاز است دولتمردان کشورمان که همواره شعار حمایت از مظلوم در مقابل ظالم سرداده‌اند، با اتخاذ موضعی سرسختانه و به جهت حمایت از این قوم اصالتاً ایرانی از کردها حمایت بیشتری داشته باشند و رایزنی‌های خود در عرصه بین‌الملل را تا توقف این جنگ یک‌طرفه و ناجوانمردانه متوقف نکنند.

hamdelidaily.ir
  • 21
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش