
به گزارش فارس، «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه امروز (یکشنبه) اعلام کرد که نظامیان این کشور به همراه عناصر مسلح «ارتش آزاد» در جریان عملیات «چشمه صلح» تا عمق ۳۰ تا ۳۵ کیلومتری خاک سوریه نفوذ خواهند کرد.
اردوغان طی سخنرانی در استانبول با بیان اینکه شهر «رأسالعین» و چهار روستای اطراف آن هماکنون در کنترل نیروهای عملیاتکننده است، گفت:«در تلأبیض نیز ۱۷ روستا در کنترل نیروهای مسلح ترکیه هستند. نیروهای ارتش [آزاد] سوریه نیز در منبج مشغول مبارزه با تروریستها هستند».
وی ضمن اشاره به اینکه تنها هدف عملیات چشمه صلح تصرف مناطق شمالی سوریه در شرق رودخانه فرات نیست، مدعی شد: «تروریستهایی که نمیتوانند با سربازان ما بجنگند، در حال حمله به شهروندان غیرنظامی ما با شلیک راکت به مناطق مرزی هستند».
رئیسجمهور ترکیه با ادعای اینکه تا کنون ۶۵۲ حمله راکتی و خمپارهای به مناطق مرزی جنوب ترکیه توسط شبهنظامیان کُرد انجام شده، ادامه داد: «۱۸ نفر از شهروندان ما در حملات یگانهای مدافع خلق (ی.پ.گ) کشته شدند».
اردوغان سپس به ارائه آماری از تلفات نیروهای عملیات چشمه صلح در شمال شرقی سوریه پرداخت: «تا کنون ۲ سرباز ما کشته شده و ۲۲ نیروی ارتش آزاد نیز مجروح شدند. تعداد تروریستهایی نیز که از پای درآمدند ۴۹۰ نفر است که از این میان ۴۴۰ نفر کشته، ۲۶ نفر مجروح و ۲۴ نفر اسیر شدند».
وی با اشاره به تسلط نیروهای ترکیه بر ۱۰۹ کیلومتر مربع از مناطق شرق فرات، افزود: «ما هیچ غیرنظامی را در سوریه هدف نمیگیریم. اگر مراقب غیرنظامیان نبودیم، میتوانستیم بسیار سریع تک تک تروریستها را نابود کنیم».
رئیسجمهور ترکیه با تکرار این ادعا که کُردهای سوری هدف عملیات نظامی در شمال سوریه نیستند، گفت: «ما بیشترین حمایت را از همان کُردهای سوریه داریم زیرا آنها از گروه تروریستی ی.پ.گ خسته شدند... این عملیات ما علیه ی.پ.گ، پ.ک.ک، پ.ی.د یا هرچه اسمشان میخواهد باشد، است».
اردوغان با بیان اینکه عملیات چشمه صلح را فقط برای تامین امنیت ترکیه و بازگرداندن آوارگان سوری به کشورشان انجام میدهند، اظهار داشت: «زمانی که تمامیت ارضی سوریه حفظ شود، ترکیه اولین کشوری خواهد بود که بیشترین احترام را به آن میگذارد. زیرا سوریه همسایه ماست... ما چشمداشتی به خاک دیگران نداریم».
وی ضمن تاکید بر اینکه اجازه تاسیس یک دولت تروریستی در شمال شرقی سوریه را نمیدهد، اضافه کرد: «بعد از آغاز این عملیات، بعضی کشورها ما را با تحریم و ممنوعیت فروش سلاح تهدید کردند. آنها باید بدانند که ترکیه با چنین تهدیدهایی پا پس نمیکشد».
رئیسجمهور ترکیه با اشاره به اظهارات روز گذشته مقامات آلمانی و فرانسوی درباره توقف فروش تسلیحات به آنکارا، پرسید: «ترکیه متحد شما در ناتو است. شما با ما هستید یا تروریستها؟ آمریکا مقادیر زیادی تسلیحات به تروریستها در شمال سوریه داد اما شما چیزی نگفتید».
ردوغان بعد از به باد انتقاد گرفتن کشورهای اروپایی و آمریکایی به دلیل حمایت نظامی و دیپلماتیک از شبهنظامیان کُرد، پیکان اتهام را به سمت دولت سوریه گرفته و مدعی شد: «تمام اینها تقصیر رژیم سوریه است. اگر آنها این تروریستها را نابود کرده بودند، کار برای ما سادهتر بود اما متاسفانه آنها نمیتوانند این کار را بکنند».
وی عراق را نیز از حملات خود بینصیب نگذاشته و گفت: «همین مشکل در عراق نیز هست. وضعیت در عراق نیز بسیار بد است. وقتی با عراقیها مذاکره میکنیم، یک چیز میگویند و در پشت سر ما یک چیز متفاوت... ما همواره با عراق بودیم و هیچوقت در مقابلشان نایستادیم اما وقتی که نوبت به عمل آنها میرسد، از تروریستها جانبداری میکنند».
در حالی که اردوغان دقایقی پیش مدعی شده بود با قوم کُرد مشکلی نداشته و آنها هدف عملیات نیستند، اما در ادامه چهره واقعی خود را نشان داد: «عراق میگوید آنها کُرد هستند، اما برای من مهم نیست که کسی کُرد است یا نه؛ برای من کوچکترین اهمیتی ندارد... آنها تروریست هستند و نگاه ما به آنها متفاوت است».
تماس تلفنی برهم صالح برای سوریه
ایسنا نوشت: رئیس جمهوری عراق در تماسی تلفنی با دبیرکل سازمان ملل درباره عملیات نظامی ترکیه علیه کردها در شمال سوریه گفتوگو کرد.
به گزارش پایگاه خبری العهد لبنان، برهم صالح، رئیس جمهوری عراق در تماسی تلفنی با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل درباره تحولات عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه و تهدیدی که برای امنیت منطقه به همراه دارد، بحث و گفتوگو کرد.
وی در این تماس بر ضرورت تشریک مساعی بینالمللی برای توقف فوری این عملیات تأکید کرد.
برهم صالح همچنین بر جلوگیری از فاجعه انسانی، سازماندهی مجدد گروههای تروریستی و تهدید منطقه و جهان توسط تروریستها تأکید کرد.
رئیس جمهوری عراق شنبه شب نیز در تماس تلفنی با فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار اقدام فوری این اتحادیه و کشورهای عضو آن برای توقف عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه شده بود.
ترکیه سرانجام به تهدیدهای خود مبنی بر انجام حمله نظامی به خاک سوریه جامه عمل پوشاند و در جریان عملیاتی موسوم به «چشمه صلح» مناطق تحت کنترل شبه نظامیان کرد در سوریه را هدف حمله قرار داد. این اقدام ترکیه نگرانی جامعه بینالمللی را به همراه داشته است.
- 9
- 4