به گزارش ایرنا از شبکه تلویزیونی الجزیره قطر، سازمان "القسط" که مرکز آن در لندن انگلیس قرار دارد، در این زمینه اعلام کرد، سه فرد آزاد شده شامل "سلیمان الصیخان"، ناشر، "فؤاد الفرحان" وبلاگ نویس و "بدر الراشد" روزنامه نگار سعودی است که پیشتر در یکی از طرح های اصلاحی دولت فعالیت داشته است.
این سه نفر در میان گروه هشت نفری بودند که اوایل ماه جاری میلادی توسط چند نفر لباس شخصی در منازل خود دستگیر شدند.
"مها الرفیدی" روزنامه نگار روزنامه الوطن نیز از جمله دستگیرشدگان بود که آزاد نشده و همچنان در زندان است، این روزنامه نگار به دلیل حمایت از افراد زندانی و مطالب انتقادی اش درباره استبداد و عدم آزادی عقیده در عربستان در توئیتر بازداشت شد.
دلیل دستگیری این افراد مشخص نشده است،هرچند برخی از آنها پیشتر درباره پدیده موسم به "بهار عربی" در سال ۲۰۱۱ میلادی مطلب نوشتهاند.
سعودی درحالی مدعی آزادی این سه نویسنده شده است که دادستان کل عربستان اواخر آبان ماه امسال، ۱۸ نفر را به بهانه مبارزه با فساد، به ۵۵ سال زندان و بیش از چهار میلیون ریال سعودی معادل یک میلیون دلار جریمه نقدی متهم کرد.
با وجود اینکه محمد بن سلمان ولیعهد سعودی، همواره صحبت از اصلاحات اقتصادی و اجتماعی در عربستان میکند، اما در عمل شمار زیادی از فعالان شبکههای اجتماعی، نویسندگان، استادان، روحانیون و حتی تاجران سعودی به اتهام توطئه چینی علیه خاندان آل سعود و همکاری با کشورهای خارجی زندانی هستند.
مقامهای سعودی در سه سال گذشته دست به چند مورد بازداشت وسیع زده اند، بطوری که در سپتامبر ۲۰۱۷ (شهریور ۹۶) شماری از روحانیون مخالف دولت سعودی بازداشت شدند.
در دومین موج از بازداشتها، نوامبر ۲۰۱۷ (آبان ۹۶) و اندکی پس از تشکیل کمیته مبارزه با فساد توسط "سلمان بن عبدالعزیز" به ریاست ولیعهد محمد بن سلمان روی داد و طی آن حدود ۳۸۱ نفر به اتهام فساد مالی و اختلاس بازداشت و بیشتر آنها در هتل "ریتزکارلتون" در ریاض زندانی شدند. در حال حاضر از این عده هنوز چند نفر در بازداشت به سر میبرند.
به دنبال این حملات، دولت سعودی توانست بیش از ۱۰۶ میلیارد دلار پول نقد، اجناس قیمتی و اموال گرانقیمت دیگر را در قبال آزادی برخی از شاهزادگان، از آنان دریافت کند.
نیمه سال ۲۰۱۸ نیز دستگیریها ادامه یافت و در این مدت بیش از ۱۰ تن از فعالان زن که در زمینه حقوق بشر فعالیت داشتند، دستگیر شدند و به زندان افتادند.
آخرین موج بازداشتیها به آوریل (فروردین ۹۸) باز میگردد که هشت فرد به خاطر اعلام همبستگی با فعالان زن زندانی در زندانهای سعودی دستگیر و روانه زندان شدند.
سازمان ملل و سایر نهادهای حقوق بشری بارها از عربستان خواستهاند تا افرادی را که تنها بخاطر ابراز عقیده بازداشت کرده است، فورا آزاد کند.
- 10
- 6