به گزارش ایسنا، به نقل از المیادین، در پی ناآرامیهای شدید در عراق و واکنشهای بسیار نسبت به برخوردهای صورت گرفته با معترضان از جمله پیام امروز مرجعیت عراق، عبدالمهدی گفت، نامهای رسمی را درباره استعفایش به پارلمان تقدیم میکند.
عبدالمهدی در بیانیه خود اعلام کرده است: به خطبه مرجعیت عالی دینی در روز ۲۹ نوامبر با توجه بسیار گوش دادم که در آن ذکر کردهاند "با توجه به شرایط دشواری که کشور شاهد آن است و آن ناتوانی آشکاری که در تعامل گروههای ذیربط با تحولات دو ماه اخیر و ناتوانی در تضمین حقوق و ممانعت از ریختن خونها نمود پیدا کرده است، از پارلمان که دولت از آن شکل گرفته است، خواسته میشود تا در گزینههای خود در این خصوص تجدید نظر کرده و بر اساس منافع عراق رفتار کند"، برای پاسخ به این دعوت و تسهیل و تسریع در انجام آن در سریعترین زمان ممکن، نامهای رسمی را درباره درخواست استعفایم از ریاست دولت کنونی به پارلمان محترم عراق ارائه خواهم داد تا پارلمان بتواند در گزینههای خود بازنگری کند.
عبدالمهدی افزوده است: شایان ذکر است همگان میدانند که بنده در گذشته این گزینه را علنا و طی یادداشتهای رسمی در راستای تحقق منافع ملت و کشور مطرح کرده بودم. خداوند عراق، مردمش و مرجعیت آن را که چراغ راهی برای همگی ما است حفظ کند.
در همین حال ابوجهاد الهاشمی، مدیر دفتر نخست وزیر عراق هم استعفای خود را اعلام کرد.
مسکو: اوضاع در عراق نگرانکننده است
معاون وزیر خارجه روسیه از آمادگی مسکو برای کمک به عراق در دستیابی به حل و فصلی در خصوص بحران شدید کنونی این کشور خبر داد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روسیا الیوم، میخائیل بوگدانف، معاون وزیر خارجه روسیه امروز (جمعه) در گفتگویی مطبوعاتی تصریح کرد: در صورت نیاز برای حل این مشکلات؛ ما به عنوان یک کشور دوست (برای عراق) همواره آماده ارائه کمک هستیم، ما با مسئولان جمهوری عراق چه در بغداد یا در شمال در کردستان یا در بصره و مناطق جنوبی که تظاهراتها رویکرد شدیدتری در آنجا به خود گرفته است، در تماس هستیم.
وی با بیان اینکه اوضاع در عراق نگران کننده است، ابراز امیدواری کرد که دولت عراق به خواستههای معترضان در خصوص اقتصاد، بیکاری و فساد پاسخ مناسب، سریع و کارآمدی بدهد.
واکنش مقتدی صدر به استعفای نخستوزیر عراق
«مقتدی الصدر»، رهبر جریان الصدر عراق و رئیس ائتلاف سائرون این کشور، تصمیم عادل عبدالمهدی، نخستوزیر عراق برای استعفا از سمت خود را «اولین میوه انقلاب در عراق و نه آخرین میوه آن» دانست.
او در واکنش به این استعفا طی بیانیهای که در حساب توییتری خود منتشر کرد، از این استعفا استقبال کرد.
مقتدی صدر در ادامه بیانیه خود ظاهراً معترضان را به ادامه اعتراضات دعوت کرده است. او گفت: «بدانید که استعفای او به معنای پایان فساد نیست؛ لذا مواردی را پیشنهاد میکنم».
رئیس ائتلاف سائرون عراق که بیشترین کرسی پارلمان این کشور رادر انتخابات گذشته به دست آورده، پیشنهاد داد که نامزدی برای تصدی پست نخستوزیر با همهپرسی مردمی برای انتخاب پنج نامزد باشد و صندوقهای رأی در میادن اعتراضها توزیع شود.
صدر همچنین پیشنهاد تشکیل شورای مبارزه با فساد داد. شورایی که از بین نخبگان قضائی و افرادی که برای محاکمه فاسدان شجاعت داشته و پاک دست هستند، تشکیل شود.
رهبر جریان الصدر عراق همچنین پیشنهاد داد که نخستوزیر وزرای کابینه را به دور از سهمخواهی احزاب، جریانها و «شبهنظامیان» و فرقهگرایی حزبی و ملی انتخاب کند.
مقتدی صدر همچنین خواست نقش قضات پررنگتر شده و از جدالها در پارلمانی که برخی از نمایندگان آن دست کمی از فساد در دولت ندارند، پرهیز شود.
او از سایر نمایندگان و ائتلافها خواست بدون درنظر گرفتن نظر مستقیم مردم به سمت تشکیل دولت حرکت نکنند.
رهبر جریان الصدر در پایان بیانیه ای خود از ادامه تظاهرات مسالمتآمیز و عدم عقبنشینی معترضان حمایت کرد و گفت: «از کشورهای دوست و دشمن تقاضا دارم به عراقیها فرصتی برای تعیین سرنوشت خود بدهند».
- 13
- 2