سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۲۳ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۲۳۴۱
خاورمیانه

ترکیه: ۵۰۰ هدف در شمال عراق را بمباران کردیم/ عراق سفیر ترکیه و ایران را احضار کرد

حملات ترکیه به کردستان عراق,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
وزارت دفاع ترکیه روز پنجشنبه اعلام کرد که نیروهای این کشور در عملیات علیه حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) بیش از ۵۰۰ هدف را در شمال عراق بمباران کردند.

به گزارش ایرنا، جنگنده‌های ترکیه، دوشنبه و سه‌شنبه هفته جاری در چندین مرحله به اهداف پ‌ک‌ک در مناطق مختلف شمال عراق حمله کردند.

آنکارا می‌گوید حملات به شمال عراق در واکنش به افزایش حملات پ‌ک‌ک به پایگاه‌های ارتش ترکیه انجام گرفته است.

براساس بیانیه وزارت دفاع ترکیه، هواپیماهای F-۱۶ و پهپادهای این کشور در ۳۶ ساعت به بیش از ۵۰۰ هدف پ‌ک‌ک حمله کرده و آنها را منهدم کردند.

در این بیانیه اعلام شده که عملیات «پنجه ببر» بسیار خوب پیش می‌رود و در ادامه با همان جدیت و اراده، این عملیات را با موفقیت به پایان خواهیم رساند.

بیانیه به نقل از «خلوصی آکار»، وزیر دفاع ترکیه تاکید کرده که آنکارا مرتب به عناصر پ.ک.ک حمله می کند، هم در جنوب شرق کشور و هم در شمال عراق که این گروه در آنجا مستقر است.

در همین حال، وزارت امور خارجه عراق در اعتراض به حمله بامداد دوشنبه جنگنده - بمب‌افکن‌های ترکیه به عمق ۱۹۳ کیلومتری حریم هوایی عراق، روز سه شنبه سفیر ترکیه در بغداد را فراخواند.

این وزارتخانه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که به دنبال بمباران ترکیه در برخی مناطق شمال عراق و وحشتی که در بین اهالی ایجاد کرد، «فاتح ییلدز» سفیر ترکیه در بغداد به وزارت امور خارجه عراق فرا خوانده شد.

این بیانیه اضافه کرده است که «عبدالکریم هاشم» قائم مقام وزارت امور خارجه عراق در این دیدار، یادداشت اعتراض آمیز عراق را تحویل سفیر ترکیه در بغداد داد.

یادداشت اعتراض آمیز در برگیرنده محکومیت اقدام ترکیه به خاطر نقض حریم و حاکمیت سرزمینی و هوایی عراق است و اقدام آنکارا برخلاف معاهده ها و قوانین بین المللی مربوطه، روابط دوستی، اصول حسن همجواری و احترام متقابل می باشد.

وزارت امور خارجه عراق در یادداشت خود از ترکیه خواسته است که عملیات نظامی یکجانبه را متوقف کرده و همچنین از آمادگی عراق برای همکاری مشترک برای تامین امنیت مرزها در چارچوب منافع دو طرف خبر داده است.

وزارت امور خارجه عراق در سال های اخیر بارها در اعتراض به سیاست های ترکیه در امور امنیتی و آبی و نقض حریم هوایی و سرزمینی عراق، سفیر ترکیه را در بغداد فراخوانده و این در حالی است که بخشی از نظامیان ترکیه از ۲۰۱۵ تا به امروز در شمال عراق مستقر هستند و با وجود درخواست های مکرر بغداد، آنکارا حاضر به بیرون کشیدن آنها از خاک عراق نشده است.

در اعتراض به حملات هوایی اخیر ترکیه، پیشتر، (دوشنبه) فرماندهی مشترک نظامی عراق نیز در بیانیه ای این اقدام آنکارا را محکوم کرده بود.

این فرماندهی در بیانیه خود تاکید کرده که اقدام ۱۸ فروند جنگنده - بمب افکن ترکیه در تجاوز به حریم هوایی در عمق ۱۹۳ کیلومتری خاک عراق محکوم است.

پارلمان عراق نیز در بیانیه ای حمله نظامی ترکیه به عراق را محکوم کرد و خواستار محکومیت شدید این اقدام از سوی دولت و نقص حاکمیت بغداد شد.

از سوی دیگر، اتحادیه عرب و چند کشور عربی دیگر از جمله امارات و مصر نیز حمله هوایی ترکیه به شمال عراق را محکوم کردند.

جنگنده - بمب افکن های ترکیه با ورود به حریم عراق از مسیر «سنجار»، «مخمور»، «الکویر» و «اربیل» تا منطقه «الشرقاط» (شمال استان صلاح الدین) در عمق ۱۹۳ کیلومتری عراق نفوذ و در داخل حریم هوایی عراق اردوگاه پناهندگان را در نزدیکی مخمور و سنجار هدف قرار دادند.

فرماندهی مشترک نظامی عراق اعلام کرد که جنگنده - بمب افکن های ترکیه تا پاسی از شب برای چندین بار حریم هوایی عراق را نقض کردند.

وزارت دفاع ترکیه بامداد دوشنبه از آغاز یک عملیات هوایی علیه مواضع شبه‌ نظامیان وابسته به حزب کارگران کرد ترکیه (پ. ک.ک ) در شمال کشور عراق و بمباران ۸۱ موضع آنان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، جنگنده‌- بمب افکن های اف ۱۶ ارتش ترکیه در عملیاتی با نام «پنجه عقاب» ۸۱ موضع نیروهای پ. ک.ک در مخمور و سنجار واقع در شمال عراق را بمباران کرده‌اند.

در همین حال تارنمای الاخباریه عراق گزارش داد: جنگنده‌- بمب افکن های ترکیه با نقض حریم هوایی عراق، ارتفاعات قندیل، دریی، اردوگاه مخمور و شنگال را بمباران کردند.

وزارت دفاع ترکیه نیز گفت که عملیات پنجه عقاب آغاز شده و جنگنده‌های ما لانه‌ تروریست‌ها را بر سر آن‌ها خراب می‌کنند.

سایت های خبری کردزبان در اقلیم کردستان عراق نیز نوشتند که جنگنده‌های ترکیه مراکز نظامی گروه پ. ک.ک را در مناطق «سنجار، مخمور، زاب، قندیل، خواکورک، برادوست، کوه‌های کاره و متین، مناطق زینی ورتی و بالکایتی» در استان ‌های اردبیل و نینوا در شمال عراق، بمباران کردند.

با وجود این، ترکیه روز سه شنبه در عملیات دیگری با نام «پنجه ببر» برای دومین روز متوالی به شمال عراق حمله کرد و مناطق کوهستانی که ادعا شده مخفیگاه عناصر پ. ک. ک. است را بمباران کرد.

حزب کارگران کردستان ترکیه (پ. ک.ک) حدود چهار دهه است که به صورت مسلحانه علیه دولت مرکزی آنکارا می‌جنگد.

این تشکیلات از سوی دولت ترکیه، اتحادیه اروپا و واشنگتن به عنوان گروه تروریستی شناخته شده است.

ارتش ترکیه مدتی است با انجام عملیاتی موسوم به «چنگال» در شمال عراق، به دنبال پاکسازی این مناطق از حضور عناصر پ. ک.ک است.

پ.ک.ک، که توسط ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته شده است، در سال ۱۹۸۴ علیه دولت آنکارا می جنگد.

درگیری های مسلحانه ترکیه و حزب کارگران کردستان این کشور تا کنون بیش از ۴۰ هزار نفر کشته بر جا گذاشته است.

وزارت خارجه عراق، سفرای ایران و ترکیه را احضار کرد

حملات ترکیه به کردستان عراق,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه

وزارت خارجه عراق، سفرای ایران و ترکیه را احضار کرد

خبرگزاری رسمی کشور عراق گزارش داد که وزارت خارجه این کشور، سفرای ترکیه و جمهوری اسلامی ایران در بغداد را احضار کرده و به سفیر ترکیه بشدت اعتراض کرده است.

به گزارش فارس، خبرگزاری رسمی کشور عراق «واع»، امروز (پنجشنبه)، گزارش داد که وزارت خارجه این کشور «فاتح یلدز» سفیر ترکیه و «ایرج مسجدی» سفیر جمهوری اسلامی ایران را احضار کرده است.

طبق این گزارش وزارت خارجه عراق سفرای ایران و ترکیه را به دلیل مقابله با عناصر مسلح فراخوانده ؛اما به گزارش خبرگزاری عراق این اعتراض به ترکیه «شدیداللحن» توصیف شده است.

در ارتباط با ترکیه، وزارت خارجه عراق در بیانیه‌ای گفت که این کشور بشدت اقدام مجدد ترکیه در تاریخ هفدهم ژوئن جاری در نقض حریم و حاکمیت خود را محکوم می‌کند.

در این بیانیه با اشاره به بمباران اخیر مناطق شمالی عراق آمده است: «قاطعانه این کارشکنی‌ها را که در تضاد با منشور و حقوق بین‌الملل است، مردود می‌دانیم و بر لزوم پایبندی ترکیه به متوقف سازی بمباران و خروج نیروهای متجاوز این کشور از خاک عراق که روز گذشته وارد کشور شدند، از اردوگاه «بعشیقه» و... تأکید می‌کنیم».

در ادامه بیانیه اشاره شده است: «ترکیه علت افزایش اختلال در امنیت منطقه مرزی مشترک میان ما بوده است؛ زیرا "اقدام صلحی" که این کشور آن را به همراه حزب "کارگران کردستان" در سال ۲۰۱۳  به کار بست، باعث ورود بدون موافقت بسیاری از عناصر این حزب ترکیه‌ای به خاک عراق شد. این مسئله آن زمان ما را برای اعتراض به شورای امنیت کشاند».

وزارت خارجه عراق اعلام کرد که این کشور ضمن اعلام اعتراض شدید اللحن خود به سفیر ترکیه در بغداد از این کشور خواسته است که از اقدامات تحریک‌آمیز و کارشکنی‌های مردود خود دست بکشد و به این اقدامات پایان دهد.

در بیانیه یادشده همچنین اشاره شده است که عراق، حق مشروع خود در اتخاذ تمام اقداماتی که می‌توانند باعث پاسداری از حاکمیت و امنیت ملت این کشور شوند؛ از جمله ارسال درخواست به شورای امنیت، سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی محفوظ می‌دارد.

این در حالی است که وزارت خارجه عراق دو روز پیش سفیر ترکیه را به دنبال حملات نیروی هوایی این کشور به شمال عراق احضار کرده بود.

در ارتباط با ایران، وزارت خارجه عراق در بیانیه‌ای دیگر گفت که وزارت خارجه صبح امروز سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد را احضار کرده و «مراتب اعتراض خود را به دنبال حمله توپخانه‌ای این کشور در روز سه‌شنبه گذشته را که برخی روستاهای مرزی شهر "حاج عمران" در استان "اربیل" دربرگرفت، به وی ابلاغ کرده است».

عراق همچنین در ادبیاتی کاملا متفاوت، ضمن تاکید بر تمایل شدید عراق بر مداومت و توسعه روابط تاریخی دو کشور، محکوم بودن این اقدامات و تمایل ایران برای احترام به حاکمیت عراق را یادآوری کرد و خواستار توقف این گونه اقدامات و یافتن راه‌های همکاری مشترک در کنترل امنیت و ایجاد ثبات در مرزهای مشترک میان دو کشور شد.

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش