معترضان در جنوب سوریه به خیابان ها برگشته اند، همان جایی که در سال ۲۰۱۱ صحنه شروع تظاهرات اعتراضی علیه بشار اسد، بود.
به گزارش بهارنیوز به نقل از خبرگزاری ها، تظاهرات، یکپارچه و گسترده نیست، بلکه پراکنده است ولی شعارها همان است و این بار ناشی از نبود غذا است و تمامی نشانه ها حاکی است که شرایط سخت زندگی حتی سخت تر شده است.
منبع های غربی می گویند حدود پانصد هزار نفر در جنگ هشت ساله داخلی سوریه کشته شده اند و ۹۰ درصد از مردمی که در سوریه مانده اند، در فقر به سر می برند و نیمی از جمعیت این كشور آواره شده است. با آن که رقم دقیق تخریب ناشی از جنگ بر اقتصاد سوریه نامعلوم است، ولی تخمین زده می شود که ویرانی ها بیش از ۶۰۰ میلیارد دلار ضرر اقتصادی زده باشند.
دفتر هماهنگی سازمان ملل متحد برای امور انساندوستانه در سوریه می گوید، توده های مردم سوریه به شکلی متفاوت از یک یا دو سال پیش گرسنه اند. این گرسنگی هم زمان است با پیامدهای اقتصادی شیوع کووید۱۹ در سوریه و دیگر نقاط جهان. قیمت مواد خوراکی در سوریه نسبت به یک سال پیش ، دو برابر شده است. به گزارش بی بی سی جهانی، عالمگیری ویروس کرونا سهم زيادي در این وضع سوریه دارد، ولی عامل اصلی به آستانه سقوط رسیدن بانک ها در کشور همسایه لبنان است.
سوریه از لبنان بعنوان حلقه ای به جهان خارج استفاده می کند. با اعمال محدودیت های سختگیرانه بانک مرکزی لبنان برای جلوگیری از سقوط کامل بانک های این کشور، واحد پول سوریه سقوط کرد. ضربه کاری دیگر در راه است، چرا که آمریکا هفته گذشته از اعمال تحریم های شدید علیه سوریه تحت قانون سزار خبر داد. این قانون آمریکا، خواستار بکار بردن تمامی ابزار اقتصادی و سیاسی برای مجبور ساختن حاکمیت بشار اسد به توقف حملات مرگبار علیه مردم و انتقال قدرت به دولتی می شود که به حاکمیت قانون، حقوق بشر و همزیستی مسالمت آمیز با همسایگان می شود.
- 19
- 5
کاربر مهمان
۱۳۹۹/۴/۳ - ۱۴:۲۵
Permalink