چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۸:۵۵ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۰۹۸۰
خاورمیانه

سی ان ان: همه از وجود نیترات آمونیوم در بندر بیروت اطلاع داشتند/ نصرالله: انفجار بیروت فاجعه بزرگی است

اعلام کمک اولیه ۱۷ میلیون دلاری آمریکا برای لبنان/ میشل عون احتمال وجود عامل خارجی در انفجار بیروت را رد نکرد

انفجار در بیروت,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
آمریکا برای کمک به مردم بیروت اعلام آمادگی کرد.

سفارت آمریکا در لبنان امروز جمعه اعلام‌کرد، واشنگتن در پی حادثه انفجار روز سه شنبه در بندر بیروت مبلغ ۱۷ میلیون دلار کمک اولیه رسیدگی به فاجعه را برای این کشور اختصاص داده است.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، سفارت ایالات متحده آمریکا در لبنان در بیانیه خود نوشت: این بسته شامل کمکهای غذایی، محموله های پزشکی و کمک مالی برای صلیب سرخ لبنان می شود.

در ادامه این بیانه عنوان شد: اعلام بسته ها و کمکهای بیشتر در ادامه صورت خواهد گرفت.

میشل عون احتمال وجود عامل خارجی در انفجار بیروت را رد نکرد

فارس نوشت: «میشل عون» رییس جمهور لبنان در گفتگو با خبرنگاران از طریق فضای مجازی، گفت که عدالت در خصوص انفجار بیروت هر چه سریع باید برقرار شود.

به نوشته المیادین، او گفت که حکم قضایی در این مورد نباید به طول انجامد و عدالتی که با تاخیر برقرار شود، عدالت نیست و باید فوری و البته بدون «عجله» صورت پذیرد.

او با بیان این که محاکم قضایی به روی تمامی مردم لبنان باز است، گفت: «همه مردم لبنان من جمله خود من از آن چه که رخ داده خشمگین هستیم.»

رئس جمهور لبنان در ادامه گفت که در تحقیقات جاری، تمامی احتمالات من جمله اهمال کاری یا احتمال وقوع یک اتفاق ناخواسته یا دخالت کشور خارجی بررسی می شود.

به گفته او هیچ چیزی جز محاکمه عاملان این حادثه نمی تواند افرادی که عزیزان خود را از دست داده اند را تسکین دهد.

او همچنین گفت که این انفجار، موجب از بین رفتن محاصره لبنان شده و بزودی روند بازسازی در اسرع وقت شروع می شود.

او درباره دیدار خود با «امانوئل ماکرون» همتای فرانسوی خود نیز گفت که از وی خواسته تا تصاویر هوایی از انفجار را در اختیار لبنان قرار دهد تا مشخص شود انفجار حاصل دخالت خارجی بوده تا اهمال کاری.

انفجار در بیروت,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه

رییس جمهور لبنان ادامه داد: «ممکن است به سوی تشکیل یک دولت وحدت ملی حرکت کنیم، ولی این کار به پیش زمینه و توافقات میان گروههای سیاسی نیاز دارد.»

ادعای سی ان ان: همه از وجود نیترات آمونیوم در بندر بیروت اطلاع داشتند/ به مقامات و مسوولان، چندین بار هشدار داده شده بود

شبکه خبری "CNN" اعلام‌کرد، به اسنادی دست یافته است که نشان می‌دهند وزارتخانه های حمل و نقل، دادگستری و سایر وزارت خانه های این کشور از ذخیره طولانی مدت محموله نیترات آمونیوم در بندر بیروت مطلع بوده اند.

CNN در ادامه گزارش داد که این اسناد شامل نامه نگاری های الکترونیکی و بیانیه چهارشنبه تیم وکلای "بارودی و شرکا" است.

بر اساس گزارش این شبکه، دفتر حقوقی "بارودی و شرکا" در بیروت که وکالت کارکنان کشتی روسی "Rhosus" را به عهده دارد در بیانیه ای فاش‌کرد که در ژوئیه ۲۰۱۴ به مقامات و مسوولان بندر بیروت و وزارت حمل و نقل لبنان چندین نامه نوشته و نسبت به خطرات موادی که بار این کشتی بوده، هشدار داده بودند.

سی ان ان در ادامه آورده است، این دفتر حقوقی در همین ماه نامه ای از مدیرکل سازمان حمل و نقل زمینی و دریایی لبنان دریافت کرد که در آن تأکید شده است؛ مراتب رسما به اطلاع وزارت دادگستری رسیده است تا اقدامات لازم را در این زمینه اتخاذ کند.

در بیانیه دفتر حقوقی بارودی و شرکا آمده است:مدیرکل سازمان حمل و نقل زمینی و دریایی لبنان به ما گفت که پیامی را برای فرماندهی نیروهای دریایی ارسال کرده است تا اقدامات لازم برای تعمیر کشتی مذکور و جلوگیری از غرق شدن آنرا اتخاذ کند.

سی ان ان در ادامه گزارش داد که برای اطلاع از جزئیات این مسأله به وزارت دادگستری و حمل و نقل لبنان مراجعه کرده اما مقامات این دو وزارتخانه حاضر به پاسخگویی نشده اند.

انفجار در بیروت,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه

سید حسن نصرالله: انفجار بیروت فاجعه بزرگی است/هیچ ارتباطی با بندر بیروت نداریم

سید حسن نصرالله گفت: قصد داشتم چهارشنبه گذشته درباره مسائل مختلفی صحبت کنم اما روز سه‌شنبه که این اتفاق فاجعه‌بار افتاد تصمیم گرفتم سخنرانی را به تاخیر بیندازم. امروز درباره تنها یک مسئله صحبت می‌کنم و آن حادثه بزرگی است که برای لبنان رخ داده است.

سید حسن نصرالله گفت: آنچه در بیروت رخ داد فاجعه بزرگ انسانی و ملی بود. من به تمام خانواده‌های شهدا تسلیت می‌گویم. از خداوند برای زخمی شدگان شفا می‌طلبم. این انفجار یک انفجار فرامنطقه‌ای و فراطایفه‌ای بود. پیامدهای این فاجعه خطرناک و بسیار بزرگ است و نتایج اجتماعی، بهداشتی و اقتصادی دارد. این فاجعه به برخورد و اقدام فوق العاده در تمام سطوح نیاز دارد. در این فاجعه حضور مردمی در کنار دولت و حضور سریع هیئت‌ها و نهادهای مدنی قابل توجه بود.

نصرالله تصریح کرد: همه موسسات، اشخاص و ظرفیت‌های حزب الله در اختیار ملت و دولت لبنان است. هر خانواده‌ای که مسکن خود را از دست داده و نیازمند مسکن جایگزین موقت است ما حاضریم به آنها کمک کنیم.

وی گفت، حزب الله آماده مشارکت در پروژه اسکان است و ما آماده‌ایم برای همه خانواده های بی‌سرپناه  مسکن جایگزین فراهم کنیم.

دبیر کل حزب الله لبنان گفت، ما شاهد همدردی گسترده‌ای در سطح جهانی هستیم که مهمترین‌ آن سفر امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه به لبنان بود و ما به هر سفر و کمکی در این روزها به دیده مثبت می‌نگریم.

نصرالله عنوان داشت، عرصه خارجی مثبت است و فرصت را به روی لبنان برای برون رفت از وضعیت محاصره و سختی‌هایی که با آن مواجه است، می‌گشاید.

سید حسن نصرالله گفت: متاسفانه در لبنان از ساعات اولیه این فاجعه برخی رسانه‌های محلی و عربی و برخی گروه‌های سیاسی پیشدستی کرده و از قبل این داستان را بافتند که در بندر انبار موشک‌ها و مهمات حزب‌الله بوده است.

وی تاکید کرد: برای این‌ها اصلا مهم نیست که این یک حادثه بوده یا آتش‌سوزی بوده یا یک انفجار برنامه‌ریزی شده بوده است برای این‌ها تنها این مسئله مهم است که حزب‌الله مسئولیت آن را برعهده بگیرد. هدف از چنین مواضعی تحریک مردم لبنان علیه حزب‌الله است و این سطح بسیار بالایی از ظلم و جنایت است.

وی گفت: حزب‌الله بخشی از مردمی است که به خاطر این فاجعه مصیبت‌زده شده‌اند. ما به صورت قاطعانه تاکید می‌کنیم که هیچ چیزی در بندر بیروت نداریم نه انبار سلاحی نه تفنگی نه نیتراتی نه الان و نه هیچ زمان دیگری. بدترین دروغ‌ها را به کار بردند تا مردم آن‌ها را باور کنند و این مظلومیت بزرگی است. تحقیقات نشان خواهد داد که ما هیچ موادی در بندر نداریم و آنچه گفته می‌شود فریب‌کاری ظالمان است.

سید حسن نصرالله تاکید کرد: ما بندر را اداره نمی‌کنیم و مداخله‌ای در آن نداریم و نمی‌دانیم چه چیزی در داخل بندر است. تحقیقات درحال انجام است و حقایق به زودی مشخص می‌شود چراکه موضوع پیچیده نیست. ما بیشتر از آنکه از بیروت خبر داشته باشیم از بندر حیفا خبر داریم چراکه این مسئله بخشی از معادله بازدارندگی است. زمانی که حقایق روشن شد از مردم می‌خواهم آن‌هایی را که این حقایق را پوشاندند محاکمه کنند. از مردم لبنان می‌خواهم طرف‌هایی را که دست به اقدامات تحریک آمیز زده و برای کشاندن کشور به جنگ داخلی تلاش کردند محاکمه کنند.

نصرالله گفت، نوعی سوء استفاده سیاسی از این حادثه صورت گرفته و ما بر این موضوع اصرار داریم که لحظه کنونی وقت حساب و کتاب‌های سیاسی و حزبی نیست. 

وی اظهار داشت، اکنون زمان تسکین آلام است و در آینده ما توان پاسخگویی را خواهیم داشت و اثبات خواهیم کرد که چه کسانی در سراب و خیال زندگی می‌کنند.

وی تاکید کرد، نباید در جریان تحقیقات اجازه به پنهان‌کاری حقایق را دهیم. 

وی گفت، باید هرکس که ارتباطش با این حادثه اثبات شود، مورد مجازات عادلانه‌ و به دور از حساب و کتاب‌ها و یا وابستگی‌ها قرار گیرد. 

وی گفت، حقیقت و عدالت باید بر روند تحقیقات و محاکمه حاکم باشد. اگر دولت لبنان با همه قوای آن نتوانست در تحقیقات و محاکمه خود در خصوص این پرونده به نتیجه‌ای برسد یعنی هیچ امیدی به ایجاد دولت نیست.

وی افزود، می‌توان ارتش لبنان را که همه می‌گویند به آن اطمینان دارند در تحقیقات مشارکت داد.

نصرالله تصریح کرد، این رخداد فراموش‌شدنی و یا قابل چشم‌ پوشی نیست. باید حقیقت در آن روشن شود و عامل آن بدون هیچگونه حمایتی محاکمه شود در غیر این صورت بحران نظام و کشور و موجودیت وجود دارد.

دبیر کل حزب الله لبنان دولت لبنان را به نهایت جدیت و قاطعیت فراخواند تا قشر سیاسی، ملت را نسبت به وجود دولتی بر پایه حقیقت امیدوار سازد.

سید حسن نصرالله تاکید کرد: برخورد بین المللی با این حادثه یک فرصت است که نباید آن را از دست داد و باید دنبال فرصت‌های دیگری نیز که به دنبال این حادثه ایجاد شده، باشیم. به تمام کسانی که با این حادثه جنگ را علیه ما و با محور مقاومت آغاز کرده‌اند می‌گویم که به هیچ نتیجه‌ای نخواهید رسید. 

وی گفت: مقاومت با اعتبار و اعتمادی که مردم لبنان به آن و عملکرد و قدرت و جایگاه قومی و منطقه‌ای‌اش دارند بزرگتر از آن است که دست برخی ظالمین و دروغ‌گویان و کسانی که برای جنگ داخلی تلاش می‌کنند به آن برسد. هر اندازه برای رسیدن به این هدف تلاش کنند شکست خورده و باز هم شکست خواهند خورد.

وی گفت: می‌توانیم از این بحران قوی‌تر و با عزم و اراده بیشتری برای پیروزی بیرون بیاییم.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش