
به گزارش ایسنا، احمد امیرآبادی فراهانی در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس گفت: جمعی از نمایندگان درخواست اجرای ماده ۴۰ آیین نامه داخلی مجلس را ارائه کرده و با توجه به اهمیت سند جامع همکاری جمهوری اسلامی ایران و دولت خلق چین و ضرورت نظارت بر آن درخواست تشکیل کمیسیون ویژه نظارت بر این سند جامع را ارائه کرده اند.
به گفته وی طبق ماده ۴۰ آیین نامه داخلی مجلس این درخواست به پیشنهاد ۱۵ نماینده به رأی مجلس گذاشته می شود و در صورت تصویب اعضای این کمیسیون در جلسه علنی انتخاب خواهند شد.
امیرآبادی با بیان اینکه معاونت قوانین نیز پیشنهاد تشکیل چنین کمیسیونی را داشته گفت: اگر تشکیل این کمیسیون به تصویب مجلس برسد ۱۵ عضو آن در جلسات بعدی توسط صحن انتخاب خواهند شد.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس نیز در این باره گفت: ما از ساعت ۸:۱۵ صبح امروز جلسه ای در مجلس تشکیل دادیم که من در آن جلسه هم خدمت نمایندگان گفتم وظیفه ماست که کمیسیون یا گروه ویژه ای براساس آیین نامه این کار را انجام بدهند.
وی اضافه کرد: ما می توانیم این درخواست را در دستور کار قرار دهیم یا فرصت بدهیم که دوستان آن را بررسی کنند. اینکه در دستور قرار گیرد خلاف آیین نامه نیست و موافق و مخالف هم ندارد اما این اختیار مجلس است. ما می توانیم اجازه دهیم که این موضوع مورد بررسی قرار گیرد و بعدا برای رأی گیری در دستور کار گذاشته شود.
قالیباف همچنین گفت: کمیسیون تخصصی هم بداند که این موضوع از اهمیت ویژه ای برخوردار است و مجلس باید به طور مرتب و منظم بتواند رصد و پیگیری لازم را در این باره انجام دهد.
براین اساس رأی گیری درباره تشکیل کمیسیون ویژه نظارت بر سند جامع راهبردی ایران و چین به جلسات بعدی مجلس و پس از بررسی در کمیسیون تخصصی موکول شد.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس:دولت مکلف است مطابق قانون مصوب مجلس با برجام برخورد کند
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دولت و سازمان انرژی اتمی مکلف است تا مطابق قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها در خصوص برجام عمل کند و هیچ گونه مذاکره ای بین ایران و آمریکا در این مقطع صورت نخواهد گرفت.

محمد حسین فرهنگی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس در جمع خبرنگاران با اشاره به جزئیات جلسه غیرعلنی امروز صبح نمایندگان بیان کرد: در این جلسه در خصوص برجام مسائلی به بحث گذاشته شد. در خصوص ایالات متحده آمریکا اکنون ما منتظر اقدام عملی هستیم چرا که این آمریکایی ها بودند که برجام را یکجانبه متوقف کردند. هیچ گونه مذاکره ای بین ما و آمریکا اتفاق نمی افتد. سایر قدرتهای جهانی اگر می خواهند می توانند با آمریکا مذاکره کنند اما مبنای عمل دولت و سازمان انرژی اتمی قانون مصوب مجلس است و هیچ گونه مذاکره ای بین ایران و آمریکا صورت نخواهد گرفت.
وی در ادامه با بیان اینکه در جلسه غیرعلنی صبح امروز قرارداد بین ایران و چین نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت، اظهار داشت: این روزها مسائلی در این زمینه در رسانه ها مطرح شده بود که صحت ندارد. این قرارداد اکنون یک توافق کلی است که در جلسه امروز توضیحاتی در خصوص این سند ارائه شد. گروهی از نمایندگان نیز نظرات خود را در این خصوص مطرح کردند نمایندگان معتقد بودند براساس فصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی هر موقع این قرارداد قابلیت اجرایی پیدا کند باید با ذکر مشخصات، مجلس نیز در جریان قرار گیرد. البته همه بر این باور بودند که براساس اصل ۱۷۶ قانون اساسی در مواردی که به حوزه امنیتی و نظامی بازمی گردد این شورای عالی امنیت ملی است که حق اظهارنظر دارد.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: در این سند در خصوص مسائل پولی و ارزی و همکاری اقتصادی و سرمایه گذاری های اقتصادی سیاستهای کلی تبیین شده و دولتها نقش تسهیل گر را در این زمینه دارند. قرار شد تا کمیسیون ویژه ای در مجلس تشکیل شود تا گامهای اجرایی این سند با دقت و شفافیت مورد نظارت قرار گیرد. بحث واگذاری سرزمین اصلا صحت ندارد بلکه سیاستهای کلی برای همکاری اقتصادی و سرمایه گذاری در این سند دیده شده است.
- 10
- 5
حبیب
۱۴۰۰/۱/۱۵ - ۱۴:۲۳
Permalink