چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۵۵ - ۲۷ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۲۰۷۳
مجلس

یکی دیگر از دردهای‌خوزستان؛ بی سوادی نمایندگان این استان

سوتی نماینده آبادان در مجلس,دستخط عجیب نماینده‌ آبادان
این نماینده مجلس تلفن همراه خود را از دسترس خارج کرده تا در برابر سوال خبرنگاران قرار نگیرد.تلاش‌های خبرنگار آفتاب یزد نیز بی‌ثمر بود

به گزارش آفتاب یزد،  بارها به سبب گاف‌هایی که نمایندگان مجلس در موضوعات مختلف داده اند، سواد آن‌ها به چالش کشیده شده است؛ اما به قول کاربران فضای مجازی این یکی دیگر نوبر است! به تازگی تصویری از یک نامه در فضای مجازی منتشر شده که تاریخ آن ۲۴/۶/۱۴۰۰ و پیوست نامه یک صلوات ذکر شده است و در آن نوشته شده «برادر عزیز و انقلابی جناب دکتر خاندوزی وزیر محترم اقتصاد، با سلام و تهیت مستدعی است گمرکات گمرکات گمرکات» زیر هر یک از کلمه گمرکات نیز ذکر شده « آبادان-اروند کنار- جوئبده». این نامه که منتسب به سید مجتبی محفوظی، نماینده مردم آبادان است و خودش هم آن را تائید کرده؛ به وزیر اقتصاد و دارایی نوشته شده تا به قول آقای نماینده مشکلات گمرک آبادان و اروند کنار را یادآوری کند و صرفا جنبه اطلاع و گوشزد و یادآوری پیرو مکاتبات قبلی بوده است؛ اما متاسفانه هیچ یک از اصول اولیه یک نامه اداری را دارا نیست و بسیار بد خط و بی‌نظم در یک برگه با سر برگ مجلس شورای اسلامی نوشته شده است.

انتشار تصویر مربوط به این نامه در فضای مجازی با واکنش‌های گسترده کاربران همراه بوده و خیلی‌ها دلیل حال و روز امروز خوزستان را وجود همین نمایندگان و مسئولان می‌دانند که حتی از ابتدایی‌ترین اصول مدیریتی هم چیزی سر در نمی‌آورند. اما این اولین گافی نیست که در خصوص نمایندگان مجلس شاهد آن هستیم. بارها و بارها سطوح پائین علمی و اطلاعاتی نمایندگان مجلس دست مایه طنزپردازان در فضای مجازی شده است و این موضوع نشان می‌دهد سطح نمایندگان در مجلس شورای اسلامی که یکی از ارکان مدیریتی ونظارتی کشور محسوب می‌شود تا چه اندازه تنزل پیدا کرده است!

سوتی نماینده آبادان در مجلس,دستخط عجیب نماینده‌ آبادان

‏- واکنش‌ها به نامه آقای نماینده

نامه آقای نماینده در فضای مجازی با حواشی بسیاری همراه بوده است و دستمایه طنازان و شاعران شده است. یک کاربر در این خصوص نوشته است:« باید تبریک بگوئیم، گریه کنیم‌، بخندیم، فکر کنیم، گذر کنیم، این نامه را یک‌نماینده محترم مجلس برای وزیر اقتصاد نوشته است، اگر در مورد این نامه یک دیوان شعر نگاشته شود، باز از عهده تفسیر آن عاجز است، شاعر نیستم ولی از شور و شعف کلماتی را به وزن و قافیه تقدیم میکنم.

در حیرت‌ام از سواد این مرد بزرگ/ وز نوشتن نامه قرقاطی و گنگ/ دل شاد شده، خیالمان راحت شد/ ز آینده و حال نام ایران سترگ »کاربر دیگری در این خصوص نوشته است:« ‏اگر من، جای وزیر اقتصاد بودم نه تنها به نامه‌اش پاسخ نمی‌دادم، بلکه ایشان را وادار می‌کردم تا پایان این دوره مجلس حداقل ده بار از روی کتاب فارسی پایه دوم ابتدایی رونویسی کند.»کاربر دیگری هم نوشته: « این دیگر نوبر است، نماینده‌ای که حتی بلد نیست چطور باید یک نامه اداری به وزیر بنویسد چطور می‌خواهد قانونگذاری کند؟ وای به حال ما» کاربر دیگری نیز نوشته:« ‏نماینده ‎مجلس شورای اسلامی سواد نداری یکی رو بذار جات نامه نگاری کنه، این چه نامه ای؟ چه دست خطی هست؟ چه معنی میده؟»یک کاربر دیگری هم نوشته است:« این نماینده مجلس حداقل اصول کوتاه نویسی را رعایت کرده است. مختصر و مفید! انقدر مختصر که کسی متوجه نمی‌شود چه گفته است.»

‏- گاف‌های عجیب نمایندگان مجلس

واقعیت این است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی حتی نمی‌خواهند که درباره هر چیزی که قرار است اظهار نظر کنند کمی مطالعه داشته باشند تا مرتکب گاف یا سوتی نشوند. این در حالی است که این گاف‌ها نه تنها در رسانه‌های داخلی و شبکه‌های اجتماعی بازتاب گسترده دارد، بعضا در رسانه‌های خارجی نیز انعکاس پیدا می‌کند. چندی پیش محمد صفایی، نماینده گناباد و بجستان در مجلس در پیامی توییتری نوشته بود: «آسیا بزرگترین و ثروتمندترین قارّه جهان است. در این قارّه دو قدرت نوظهور، ایران در شرق و چین در غرب تبلور یافته، پیمان راهبردی این دو می‌تواند، به برتری قدرت آسیا سرعت بخشد.» عدم اطلاع این نماینده از موقعیت جغرافیایی ایران و چین و استفاده از تشدید در واژه «قاره» از سوتی‌های او در این توئیت چند خطی بود. البته این نماینده بعد از این اشتباه توئیت خود را اصلاح کرد.با آغاز سال ۱۴۰۰ هم شاهد بودیم محمد رضا احمدی سنگری نماینده رشت در مصاحبه با شبکه استانی باران، آغاز سال ۱۳۴۰۰ را تبریک گفت! قبل‌تر از آن هم نماینده‌ای به نام علیرضا سلیمی بود که نمی‌دانست وظیفه FATF چیست.

نهاد بین‌المللی‌ای که وظیفه مبارزه با تامین مالی تروریست را دارد اما او می‌خواست که اطلاعات ترورها را از FATFدریافت کند از همین رو گفته بود: «اگر FATF صداقت دارد و بنای آن مبارزه با تروریست است، بسم‌الله، اطلاعات کسانی که شهید سلیمانی و شهید فخری‌زاده را ترور کردند در اختیار ما بگذارند پس چرا ساکت هستند؟». یکی دیگر از نمایندگان در مجلس نیز در برنامه تلویزیونی کلمه اِنی‌ور (Anywhere) را آنی‌ور و اِنی تایم (Anytime) را آنی تایم تلفظ می‌کند آنهم با تاکید فراوان. محمدجواد کریمی قدوسی هم که از سردمداران گاف در میان نمایندگان است؛ او یک بار طرحی دوفوریتی تهیه کرده بود که در این طرح دو بار به معاهده «ان پی تی» (معاهده منع گسترش هسته‌ای) اشاره کرد که هر دوبار هم به زبان انگلیسی و هم به زبان فارسی نام این معاهده را‌ام پی تی، mpt»» عنوان کرده بود. بار دیگر که از توافقات انتقاد می‌کند در توئیتش «PMD» را «PND» می‌نویسد. اشتباه تلفظ کلمات از جانب برخی از نمایندگان که جای خود دارد. با این اوصاف به نظر می‌رسد که پایانی برای این گاف‌ها از سوی نمایندگان نمی‌توان متصور بود.

‏nمحرومیتی که تمامی ندارد

محرومیت خیلی وقت است که از سر و روی استان خوزستان بالا می‌رود و حالا می‌بینیم این استان حتی از داشتن یک نماینده که درد مردم را بفهمد و به فکر کار اصولی برای بهبود شرایط باشد هم محروم است. شاید یکی از دلایل این محرومیت ها، همین نمایندگانی باشند که ابتدایی‌ترین اصول مدیریتی را هم نمی‌دانند. با این همه سوال اینجاست که آیا نهاد‌های نظارتی نباید حد اقل‌هایی برای ورود به مجلس در نظر بگیرند؟ وقتی یک نماینده ابتدایی‌ترین اصول نامه نگار را نمی‌داند چرا باید با دادن وعده‌های رنگارنگ بر کرسی نمایندگی مجلس جا بگیرد؟ فراموش نکنیم هیچ یک از این حواشی دردی از مردم خوزستان درمان نمی‌کند و همچنان درد آنان را از هر طرف که بنویسیم، درد است.

  • 9
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش