دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۰۰ - ۳۰ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۲۷۷۲
مجلس

رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس: نوروزی دچار اشتباه شد، برخی از کشته‌شده‌های آبان اغتشاشگر نبوده و بی گناه کشته شدند

اعتراضات آبان 98,تعداد کشته های آبان 98
حجت الاسلام و المسلمین موسی غضنفر آبادی رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در گفت و گو با دیده بان ایران : برخی از کشته‌شده‌ها اغتشاشگر نبوده اند، این افراد خون‌شان محترم است، باید به موضوع این دست از افراد رسیدگی شود. برخی از کشته‌شده‌ها از بسیجی‌ها و نیروهای انتظامی بوده‌اند. افراد زیادی در آبان ۹۸ آسیب دیدند. دستگاه قضا حتما به این موضوعات رسیدگی کند

به گزارش سایت دیده‌بان ایران، هفته گذشته؛ حسن نوروزی، نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار دیده‌بان ایران در خصوص دادگاه بین‌المللی آبان اظهار کرد: «یکی از کسانی‌که به معترضان آبان ۹۸ شلیک کرد من بودم؛ چه کسی می‌خواهد من را محاکمه کند؟!» این اظهارات نوروزی موج عظیمی از واکنش‌ها را به دنبال داشته است به نوعی که علاوه بر مردم این بار حتی رسانه‌های وابسته به طیف اصولگرا هم نوروزی را مورد هجمه خود قرار دادند.

موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار دیده‌بان ایران به بیان نکاتی پرداخت.

مشروح این گفت‌وگو با غضنفرآبادی را در ادامه می‌خوانید.

*شما در اظهارات  هفته پیش خود گفته بودید که پایگاه خبری «دیده‌بان ایران» در داخل ایران فعالیت نمی‌کند! در حالی‌که ما در تهران با مجوز رسمی بیش از پنج  سال است که در حال فعالیت هستیم!

نه من چنین حرفی را نزدم. من نگفتم شما داخل ایران نیستید گفتم یک کسی به من زنگ زده گفته است که از خارج تماس گرفته‌اند. من آن روز از خبرنگاران پرسیدم که این خبر از طرف کدام خبرگزاری منتشر شده است؛ به من گفتند که خبرگزاری داخلی نبوده است.

*نظر شما در خصوص اظهارات دو روز گذشته آقای حسن نوروزی چیست؟ البته لازم به ذکر است فایل صوتی این مصاحبه در تحریریه دیده‌بان ایران موجود است و باتوجه به همین فایل صوتی لحن و گفتار آقای نوروزی اصلا شوخی نبوده و اتفاقا با یک لحن بسیار تند و خشن این اظهارات را مطرح کردند!

طبیعتا ایشان اشتباه کرده است. بحث کشته‌شده‌ها متفاوت است. برخی از این کشته‌شده‌ها مردم عادی بودند؛ مردمی که در کوچه و خیابان مسیر خود را می‌رفتند.

*آقای یاسین رمضان‌نژاد پشت پنجره خانه خودش در مقابل چشمان همسر و فرزندش هدف گلوله قرار گرفت!

بله؛ آقای نوروزی متوجه نبوده است. دادگاه برای چنین پرونده‌هایی برگزار شده و باز هم برگزار خواهد شد؛ هیچ جای نگرانی وجود ندارد، به حق و حقوق مردم به طور کامل رسیدگی خواهد شد. باید عاملان و کسانی‌که باث تحریک مردم شدند مورد محاکمه قرار بگیرند.

*آقای نوروزی دیروز در مصاحبه با خانه ملت تاکید داشتند که بنده جزء گروهک‌های تروریستی منافقین هستم و مصاحبه‌ منتشرشده از ایشان توسط «دیده‌بان ایران» را «جعلی» دانستند، با این وجود که من قبلا با ایشان مصاحبه‌های دیگری هم داشته‌ام. قطعا «دیده‌بان ایران» از طریق مراجع قضایی این موضوع را پیگیری می‌کند و آقای نوروزی باید ثابت کنند که بنده «منافق» و مصاحبه منتشر شده «جعلی» است! از سویی دیگر فایل صوتی مصاحبه اخیر هم در دسترس است، ضمن این‌که ایشان در مصاحبه روز گذشته‌شان تاکید داشتند که «در آبان کسی، کسی را نکشت» این اظهارات حتی مخالف اخبار و منابع رسمی است!

من نمی‌دانم چرا آمدند صحبت‌های من را منعکس کرده‌اند، این چیز قابل انعکاسی نبود! در ابتدا بنده تکذیب می‌کنم من اصلا نمی‌دانستم که این خبر توسط «دیده‌بان ایران» منتشر شده است. در خصوص بخش اول صحبت‌هایتان باید بگویم که آقای نوروزی متوجه صحبت‌های شما نشده‌اند و منظور شما را خوب نفهمیده‌اند.

*اما ایشان اتهام بزرگی به من زده است! من را جاعل و منافق و از سویی دیگر مصاحبه را «جعلی» خواند.

حالا اشکالی ندارد! برخی اوقات از این اشتباهات رخ می‌دهد. شما مقداری حوصله به خرج دهید؛ از این دست اتفاقات زیاد رخ می‌دهد. بنده توصیه می‌کنم هم شما هم آقای نوروزی مقداری کوتاه بیایید. شما هم دلگیر نباشید؛ صبر و حوصله شما خبرنگارها باید بسیار بیشتر از این حرف‌ها باشد این همه به ما نماینده‌ها اتهام می‌زنند مگر چه شد؟

*اگر این اتفاق برعکس می‌شد و من به ایشان اتهام می‌زدم آیا کوتاه می‌آمدند؟ قطعا نه. سینا قلندری، خبرنگار محلی به دلیل انتشار یک خبر که حقیقت هم داشت به ۱۳ ماه حبس و ۲ سال محرومیت از کار خبرنگاری محکوم شد! اما خبرنگاران حتی اگر یک مصاحبه را منتشر کنند از هزاران سو باید انگ منافق و دست نشانده انگلیس و آمریکا بودن را به جان بخرند!

آقای نوروزی متوجه صحبت‌های شما نشده‌اند. شما این قبیل از اظهارات را نشر ندهید.

*در سوال من هیچ‌گونه ابهامی وجود نداشت. ایشان انگار بعد از پایان صحبت‌هایشان متوجه شدند که چه حرف‌هایی زدند و با گفتن «جلسه دارم، کار دارم، شوخی کردم» گوشی را قطع کردند! بنابراین هیچ ابهامی در نحوه سوال پرسیدن من وجود نداشت.

همان چیزی که گفتم؛ ایشان متوجه سوال شما نشده بودند. باتوجه به اینکه عده‌ای در خارج از کشور در حال رسیدگی به این موضوع هستند ایشان فکر کردند این تماس از خارج از کشور بوده است.

*بحث این است که ایشان از موضع خودشان ذره‌ای پایان نیامده‌اند و قویا مصاحبه را تکذیب می‌کنند! مگر امکان دارد بنده همینطوری چنین اظهاراتی را از قول ایشان منتشر کنم و ایشان حتی یکبار هم با تحریریه تماس نگیرد و یا از طریق مراجع قضایی پیگیری نکنند؟ اگر من واقعا دروغ می‌گفتم و این اظهارات به قول ایشان «جعلی» بود به همین سادگی از کنارش می‌گذشتند؟! قطعا نه و مطمئن هستم که از من شکایت می‌کردند! من بعد از این‌که گوشی را قطع کردند چندین بار با ایشان تماس گرفتم و حتی فردای آن روز هم مجدد تماس گرفتم اما جواب ندادند!

ایشان تصور می‌کردند که این تماس از داخل ایران نبوده است. نماینده‌ها آنقدر فکرشان درگیر است که اصلا چیزی یادشان نمی‌ماند.

*من قبلا با ایشان مصاحبه داشته‌ام؛ با خط ثابت تحریریه هم با ایشان تماس گرفتم!

گاهی اوقات برخی از افراد با شماره‌های داخلی به نماینده‌ها زنگ می‌زنند، آقای نوروزی هم تصور می‌کردند که شما در خارج از کشور فعالیت دارید!

*بر فرض مثال از هر جایی با ایشان تماس گرفته باشند به چه دلیل باید در خصوص کشته‌شده‌های آبان ۹۸ چنین اظهاراتی را مطرح کنند؟ این را دیگر همه می‌دانند اظهارنظر سیاستمداران همیشه مورد توجه قرار می‌گیرد و افکارعمومی نسبت به آن اظهارات موضع خواهند گرفت. چرا باید یک شخصی به عنوان نایب رئیس یکی از مهم‌ترین کمیسیون‌های پارلمان یک کشور با آگاهی کامل از این قضیه که اظهاراتش منتشر خواهد شد چنین صحبت‌هایی را مطرح کند!

ایشان متوجه منظور شما نشده است. من با صحبت‌های شما موافق هستم افراد بی‌گناهی در این اعتراضات کشته شدند. امثال آقای نوروزی که مقصر ماجرا نبوده‌اند. مقصر کسانی بودند که احساسات مردم را تحریک کردند؛ حالا دیگر بگذریم. می‌خواهم بگویم برخی با تحریک کردن مردم باعث این قضایا شدند؛ از سویی دیگر برخی فرصت‌طلبان هم از این فرصت استفاده کردند و به مردم شلیک کردند؛ تعدادی از افرادی که به مردم شلیک کردند، دستگیر شدند همه این‌ها نشان از رسیدگی به این ماجرا است. خون مردم برای ما محترم است.

*البته آن مردمی که در خیابان اعتراض خودشان را فریاد می‌زدند نه از جایی خط گرفته بودند و نه براساس تحریک احساسات‌شان به خیابان آمده بودند. مردم معترض بودند به شرایطی که برایشان رقم زده بودند. حتی با عطف به سخنان آقای محمود صادقی، کسانی‌که به خیابان آمده بودند نه منافق بودند و نه جزءای از عوامل خارجی و دشمن، این افراد خود مردم بودند.

من هم همین را می‌گویم که چه چیزی باید باعث شد که مردم به خیابان‌ بیایند! همین بالا بردن نرخ بنزین خودش تحریک کردن مردم است.

*قصد ندارید که دادگاهی برای کشته شده‌های آبان برگزار کنید؟

مگر می‌شود دادگاهی تشکیل نشود. ما قبلا دادگاه برگزار کرده‌ایم.

*نتیجه آن چه بود؟ اما آن‌طور که از شواهد پیداست که چنین دادگاهی برگزار نشده است و خانواده کشته‌های آبان ۹۸ علل خصوص «مادران داغ‌دار» برگزاری این دادگاه را تکذیب و خواهان برگزاری یک محاکمه هستند!

برخی از کشته‌شده‌ها اغتشاشگر نبوده اند، این افراد خون‌شان محترم است، باید به موضوع این دست از افراد رسیدگی شود. برخی از کشته‌شده‌ها از بسیجی‌ها و نیروهای انتظامی بوده‌اند. افراد زیادی در آبان ۹۸ آسیب دیدند. دستگاه قضا حتما به این موضوعات رسیدگی  کند.

نازیلا معروفیان

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش