یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۲۱:۲۰ - ۱۸ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۱۶۹۲
مجلس

عضو هیات‌رییسه مجلس: ایرانیان مقیم آمریکا ۳ هزار میلیارد دلار و ایرانیان مقیم آلمان ۸۰۰ میلیارد دلار ثروت دارند

علیرضا سلیمی,رییس فراکسیون ایرانیان خارج کشور مجلس
رییس فراکسیون ایرانیان خارج کشور مجلس با بیان اینکه از ظرفیت عظیم ایرانیان خارج از کشور غفلت شده است، گفت: فقط ایرانیان مقیم آمریکا بیش از ۳ هزار میلیارد دلار ثروت دارند و ما در برجام دنبال ۱۰ میلیارد دلار بودیم.

حجت الاسلام والمسلمین علیرضا سلیمی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۷ تا ۸ میلیون ایرانی در خارج از کشور اقامت دارند، افزود: هر ایرانی در هر جای جهان باشد، پاره تن ماست و ما به عنوان نمایندگان مردم در خانه ملت، نماینده این عزیزان هم هستیم.

رئیس فراکسیون ایرانیان خارج از کشور مجلس با موفق ارزیابی کردن فعالیت این فراکسیون اظهار داشت: در طول مدت فعالیت این فراکسیون تلاش کردیم دفاع از حقوق هموطنان مقیم خارج کشور به گفتمانی غالب تبدیل شود.

حجت الاسلام والمسلمین سلیمی افزود: امروز دولت، دستگاه قضا، وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات و بسیاری از دستگاه‌ها به صورت فعال پیگیر مسائل ایرانیان خارج از کشور هستند. ما ارتباطات تنگاتنگ و گفت و گوهای رودررو با اقشار مختلف ایرانیان خارج از کشور، از دانش آموز و دانشجو تا نخبگان و فعالان اقتصادی و حتی کسانی داریم که برای تفرج و تفنن از کشور رفته اند.

وظیفه داریم نگذاریم عشق به ایران در دل هموطنان خارج کشور بمیرد

عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: ایرانیان خارج از کشور علاقه جدی و عجیبی به ایران دارند و واقعاً کشورشان را دوست دارند و وظیفه انسانی و اخلاقی ما ایجاب می‌کند نگذاریم این عشق و علاقه در آن‌ها بمیرد.

حجت الاسلام والمسلمین سلیمی با بیان اینکه معمولاً ایرانیانی که مهاجرت کرده اند، از قشر نخبه بوده‌اند و معمولاً هم ثروتمند هستند، گفت: کسی که ایران را دوست دارد و ثروت هم دارد و در طبقه نخبگانی هم تعریف می‌شود، نباید ظرفیت او را نادیده گرفت.

نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی «حفظ هویت ملی» را یکی از دغدغه‌های ایرانیان مقیم خارج کشور عنوان کرد و گفت: ایرانیانی که ۴۰ یا ۵۰ سال در خارج از کشور بوده اند، نگران هستند که مبادا پیوند فرزندانشان با سرزمین آبا و اجدادی‌شان قطع شود.

نتوانستیم پل ارتباطی خوبی با ایرانیان خارج کشور برقرار کنیم

رییس فراکسیون ایرانیان خارج از کشور مجلس در بخش دیگری از این گفت و گو با تأکید بر لزوم گسترش صنعت توریسم در کشور گفت: ایرانیان مقیم خارج کشور محور توسعه صنعت توریسم هستند که می‌توانند با تردد مستمر به کشور، رونق بخش این حوزه باشند. امروز عمده درآمد لبنان، مصر و ترکیه از طریق لبنانی ها، مصری‌ها و ترک‌های مقیم خارج از کشور تأمین می‌شود ولی ما نتوانستیم پل ارتباطی خوب و سهلی با هموطنانمان در خارج از کشور برقرار کنیم.

از ثروت عظیم ایرانیان خارج کشور غافل شدیم

حجت الاسلام والمسلمین سلیمی با انتقاد از غفلت نسبت به ظرفیت عظیم هموطنان خارج کشور، تصریح کرد: فقط ایرانیان مقیم آمریکا بیش از ۳ هزار میلیارد دلار و ایرانیان مقیم آلمان هم حدود ۸۰۰ میلیارد دلار ثروت دارند؛ آنوقت ما در برجام دنبال ۱۰ میلیارد دلار بودیم!

رئیس فراکسیون ایرانیان خارج از کشور مجلس با بیان اینکه ایرانیان خارج کشور دنبال کانال مطمئن برای بازگشت و فضای مناسب برای سرمایه‌گذاری هستند، اظهار داشت: امروز به هموطنان خارج کشور اطمینان می‌دهم که فضا در کشور تغییر کرده است و مجلس، قوه قضاییه و شخص رییس جمهور به دنبال فراهم کردن زمینه بازگشت هموطنان به کشور هستند و با آغوش باز از آن‌ها استقبال می‌کنیم

مشوق‌های بازگشت ایرانیان: خرید خدمت سربازی و عضویت در هیأت علمی دانشگاه‌ها

وی در عین حال از برخی قوانین و ضوابط همچون «خدمت نظام وظیفه» به عنوان مانع برای بازگشت ایرانیان خارج کشور یاد کرد و گفت که برای حل این مساله در حال چانه زنی با سازمان نظام وظیفه هستیم.

حجت الاسلام والمسلمین سلیمی تصریح کرد: وقتی یک ایرانی که سه‌ساله بوده از ایران رفته و حالا می‌خواهد برگردد، باید برخی ملاحظات را نسبت به او در نظر گرفت. در این زمینه فراکسیون ایرانیان به سازمان نظام وظیفه پیشنهاد داده که این گونه افراد بتوانند خدمت سربازی خود را بخرند.

رئیس فراکسیون ایرانیان خارج از کشور مجلس با بیان اینکه در بحث جذب نخبگان هم ایده‌های متعددی داریم، اظهار داشت: معاونت علمی ریاست جمهوری دفتری را برای پیگیری تخصصی مسائل مربوط به نخبگان ایرانی مقیم خارج کشور تشکیل داده است.

بازگشت ۲۰۰ چهره برجسته علمی به کشور

نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی در ادامه از بازگشت بیش از ۲۰۰ نفر از افراد برجسته علمی ایرانی مقیم خارج به کشور در دوره کوتاه فعالیت فراکسیون ایرانیان مجلس خبر داد.

وی با ابراز تاسف از برخی ناهماهنگی‌ها در روند عضویت این افراد در هیأت علمی دانشگاه‌ها و استفاده از تخصص و دانش آن‌ها، هماهنگی و رفع این مشکلات را مهم‌ترین وظیفه شورای عالی ایرانیان دانست که جانشینی آن به وزیر امور خارجه تفویض شده است.

حفظ هویت ملی هم تحریم‌شکن است؛ هم ثروت آفرین

رئیس فراکسیون ایرانیان خارج از کشور مجلس همچنین از شکل گیری هفت کارگروه از جمله کارگروه‌های کنسولی، دانشجویی، نخبگان و دین و اندیشه به پیشنهاد شورای عالی ایرانیان خبر داد و با اشاره به برگزاری اولین نشست کارگروه دین و اندیشه در هفته گذشته، گفت که این کارگروه وظیفه حفظ هویت ایرانیان را که هم می‌تواند باعث تحریم‌شکنی شود و هم ثروت آفرینی می‌کند، بر عهده دارد.

وی خروج نخبگان ملی را ناشی از فراهم نبودن بسترهای لازم برای فعالیت آن‌ها در داخل کشور دانست و متذکر شد: بازگشت نخبگان به کشور علاوه بر جلوگیری از خروج نخبگان روند مهاجرفرستی را هم متوقف می‌کند.

سرمایه‌گذاری خارجی در دولت روحانی سیر نزولی گرفت

رییس فراکسیون ایرانیان خارج از کشور مجلس با بیان اینکه تردد ایرانیان مقیم خارج کشور در حال رونق گرفتن است، اظهار داشت: تلاش ما این است که با تسهیل قوانین و ایجاد فضای سرمایه‌گذاری و آزادی، زمینه بازگشت هموطنان را به کشور فراهم کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین سلیمی با انتقاد از رویکرد دولت گذشته نسبت به سرمایه‌گذاری خارجی انتقاد کرد و گفت: در دوره آقای روحانی که ادعا می‌کردند زبان دنیا را بلدند، میزان سرمایه‌گذاری خارجی در کشور به شدت سیر نزولی پیدا کرد. وقتی آقای روحانی دولت را تحویل گرفت، نرخ سرمایه‌گذاری خارجی در کشور حدود ۹ میلیارد دلار بود اما با نزول ۲۷ پله‌ای جایگاه ایران در جذب سرمایه در دولت دوازدهم به زیر یک میلیاد دلار رسید.

رئیس فراکسیون ایرانیان خارج از کشور مجلس با تأکید بر لزوم معکوس‌سازی این روند گفت که در مدت اخیر تجار بزرگ برای سرمایه‌گذاری در تعدادی از استان‌های کشور اعلام آمادگی کردند و در برخی مناطق نیز کار شروع شده است.

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
شرم اور است که به پول غیر خودی ها چشم داشته باشید! همه شان از شر شما به خارج فرار کردند.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش