یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۰:۲۵ - ۱۸ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۱۶۱۲
مجلس

  آسترازنکا فقط برای نمایندگان مجلس انقلابی!

افشاگری درباره تفاوت وضعیت مردم و مسئولان در تزریق واکسن کرونا؛ از من استرازنکا، از تو برکت

رانت وکسن در مجلس یازدهم,واکسن برکت برای مردم

به گزارش روزنامه همدلی، کمیاب شدن واکسن آسترازنکا چند روز است که به دغدغه بسیاری از مردم تبدیل‌شده است. متخصصان سلامت و مسئولان وزارت بهداشت در برهه‌ای که احتمال شیوع سویه امیکرون وجود دارد بر تزریق دوز سوم واکسن کرونا تأکید می‌کنند. درعین‌حال اما واکسن آسترازنکا چند روز است که کمیاب شده است. چند روز پیش رئیس اداره بیماری‌های قابل‌پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت توضیح داده بود: قرار بود ۷۰۰هزار دز واکسن آسترازنکا در دسامبر تحویل داده شود که به نیمه ژانویه موکول شده و در پایان هفته آینده محموله جدید به ما تحویل داده خواهد شد. در همین مدت توییت یکی از خبرنگاران پارلمانی در خصوص آنکه مجلس فقط واکسن آسترازنکا را فقط به نمایندگان تزریق خواهد کرد واکنش برانگیز شد و یک‌بار دیگر در داخلی یا خارجی بودن واکسن مورداستفاده از مسئولان کشور تشکیک ایجاد کرد.

  آسترازنکا فقط برای نمایندگان

ابراهیم اسدی خبرنگار پارلمانی چهارشنبه عصر، در توییتی نوشت: «امروز در مجلس کارمندان و نمایندگان می‌توانستند واکسن كرونا دریافت کنند اما؛ چرا تنها مجلس فقط برای نمایندگان آسترازنکا تهیه‌کرده بود و بقیه باید از واکسن‌های دیگر استفاده می‌کردند؟! الان که در تهران آسترازنکا پیدا نمی‌شود، چطور برای نمایندگان تأمین‌شده؟»

ابراهیم اسدی البته اضافه کرده است که همه نمایندگان آسترازنکا دریافت نکرده‌اند. به گفته او، «برخی از نمایندگان و کارمندان مجلس به اختیار خودشون واکسن برکت و ... بیرون از مجلس دریافت کردن اما همچنان این اقدام جای سؤال داره.»

  آسترازنکا؛ واکسنی انگلیسی که قرار بود وارد نشود

واکسن آسترازنکا توسط محققان دانشگاه آکسفورد انگلستان تولیدشده است. پس از سخنان رهبری در مورد ممنوعیت ورود واکسن‌های ساخت آمریکا و انگلستان تصور می‌رفت این واکسن وارد کشور نشود اما ازآنجایی‌که این واکسن به‌صورت مشترک با کشور سوئد ساخته‌شده است، شرایط ورود این واکسن به کشور مهیا شد. بااین‌حال از زمان شروع واکسیناسیون در جهان، مقامات و مسئولان فراوانی ازجمله نمایندگان مجلس بر ساخت واکسن داخلی و تزریق آن تأکید می‌کردند.

 تأخیر در خرید واکسن به خاطر واکسن داخلی

محمدرضا ظفرقندی، رئیس سابق سازمان نظام پزشکی فروردین‌ماه امسال که هنوز میزان واکسیناسیون بسیار پایین بود، گفت: «بسیاری از نمایندگان مجلس صراحتاً گفتند که هیچ واکسن خارجی نزنید تا واکسن داخل تولید شود. ما اطلاعیه دادیم که واکسن آسترازنکا از انگلیس نیست و تولید سوئد است بلکه مسیرها باز شود. فوری جمعیتی از نهادها شروع کردند به بیانیه جمع‌کردن که چرا ما این حرف را زده‌ایم.» اظهارات ظفرقندی اما در سخنان حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس نیز دیده می‌شود. شهریاری مردادماه در مصاحبه با رادیو جوان تائید کرده بود که «پروژه خرید واکسن به خاطر واکسن‌های داخلی به تأخیر انداخته شد.»

 متخصصان مجلس: واکسن خارجی مشکوک است!

برخی نمایندگان واکسن‌های خارجی را مشکوک خوانده بودند. ازجمله این افراد می‌توان به امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی نایب‌رئیس پیشین مجلس اشاره کرد که خود مدرک پزشکی دارد. او گفته بود: «زمانی که ما در کشور هم دانش کافی و هم دانشمندان عالی‌رتبه داریم که می‌توانند واکسن‌هایی تولید کنند که از استانداردهای بالای جهانی برخوردار بوده و حتی امکان صادر کردن آن به کشورهای دیگر نیز وجود دارد چرا عده‌ای می‌خواهند این واکسن مشکوک را به مردم تحمیل کنند؟ افرادی که دوستدار سلامت و جان مردم نیستند قصد دارند این واکسن را برای رسیدن به خواست سیاسی خود به کشور تحمیل کنند.» عبدالحسین روح‌الامینی، یکی دیگر از نمایندگان مجلس که پزشک بود و مدتی ریاست انستیتو پاستور را بر عهده داشته نیز گفته بود: «به بهانه دوگانه ارتباط با آمریکا و واکسن می‌خواهند ما را مجبور کنند امنیت، منافع و ژنتیک نسلمان را به خطر بیندازیم.» این سخنان چند نمونه از اظهارات نمایندگان در حمایت از تولید واکسن داخلی است؛ اما باوجود بیان چنین سخنانی تا کنون چندین بار در مورد خارجی یا داخلی بودن واکسن تزریق‌شده به مسئولان ازجمله، نمایندگان تردیدهایی ایجادشده است.

  سفر اروپایی با واکسن برکت و سینوفارم که اروپا قبولشان ندارد؟

ماه گذشته انتشار چند عکس از احمد نادری نماینده مجلس در ورزشگاه سانتیاگو برنابئو در اسپانیا به تشکیک در نوع واکسن نمایندگان مجلس دامن زد. این نماینده مجلس که همراه هیاتی برای شرکت در اتحادیه بین‌المجالس به مادرید اسپانیا رفته‌ بود با انتشار عکس‌هایی اعلام کرد که برای تماشای مسابقه فوتبال بین دو تیم رئال مادرید و سویا به استادیوم سانتیاگو برنابئو رفته است. رحیم زارع دیگر نماینده مجلس و حسن قشقاوی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا در تماشای این مسابقه همراه او بودند. انتشار این تصاویر با واکنش‌های زیادی مواجه شد. در یکی از واکنش‌ها، شهره لرستانی بازیگر سینما و تلویزیون واکسن مسئولان را موردتردید قرار داد و نوشت: «با توجه به اینکه اتحادیه‌ی اروپا واکسن برکت را برای ورود به خاکش قبول ندارد، آن نمایندگان مجلس که در اسپانیا به دیدن مسابقه‌ی رئال مادرید رفتند و همچنین ۴۰نفری که برای مذاکرات احیای برجام به وین سفر کردند، دقیقاً چه واکسنی زده‌اند؟ پس ماجرای آن واکسن‌های برکت که جلوی دوربین‌های تلویزیونی می‌زدند، چه بود؟ سؤال خوبی است؟»

وزیر بهداشت فراموش‌کار که واکسن روسی زده بود

ماجرای واکسن زدن بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت دولت ابراهیم رئیسی نیز موضوع دیگری بود که هفته گذشته موردتردید قرار گرفت. بهرام عین‌اللهی هفته گذشته در مراسم رونمایی از واکسن نورا از مردم خواست که به واکسن‌های داخلی اعتماد کنند. او همچنین گفت: «بسیاری از مسئولان از واکسن داخلی استفاده می‌کنند، برای مثال حضرت آقا از واکسن برکت استفاده کردند، بنده و بسیاری از اعضای هیات دولت نیز همین‌طور.» عین‌اللهی اما فراموش کرده بود که با آماده شدن سامانه کارت واکسیناسیون دیجیتال کارت وزارت بهداشت کارت واکسن او را منتشر کرده بود. پس از اظهارات اخیر او، تصویر کارت دیجیتال واکسیناسیون او در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی بازنشر می‌شد. این تصاویر حاکی از یک‌چیز بود؛ اینکه وزیر بهداشت خلاف واقعیت سخن گفته است. اطلاعات کارت واکسیناسیون وزیر بهداشت حاکی از آن بود که او ۲۲اسفندماه دقیقاً زمانی که مرحله کارآزمایی بالینی واکسن برکت در جریان بود واکسن روسی اسپوتنیک تزریق کرده است. عین‌اللهی ۲۵فروردین امسال نیز دوز دوم این واکسن را تزریق کرده بود.

 رانت و تبعیض برای نمایندگان

این وضعیت واکنش‌های به دنبال داشت. برخی آن را ناشی از تبعیض رانت خواندند؛ ازجمله هانیه جلیل زاده یک خبرنگار دیگر که نوشت: «‌ماجرای تزریق رانتی واکسن در مجلس برای دومین بار تکرار شد؛ اولین بار زمستان دو سال پیش و تزریق واکسن آنفلوانزا در شرایط کمبود، دومین بار تزریق دوز سوم واکسن استرازنکا در شرایط کمبود این واکسن اونوقت من نمیتونم برای دوز دوم مامانم واکسن آسترازنکا پیدا کنم.» این در حالی است که واکسن آسترازنکا در کشور کمیاب شده است به‌طوری‌که خبرگزاری تسنیم در گزارشی نوشت: «به بسیاری از افرادی که واکسن سینوفارم، برکت و بهارات را تزریق کرده‌اند وقتی به مراکز واکسیناسیون مراجعه و واکسن آسترازنکا را برای دوز سوم درخواست می‌کنند گفته می‌شود که این واکسن صرفاً برای افرادی که در دو دوز قبلی واکسن اسپوتنیک یا آسترازنکا دریافت کرده‌اند تزریق می‌شود.» محمد هاشمی، سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت نیز گفته افرادی که افرادی که برای دوز سوم واکسن تأکید به دریافت آسترازنکا دارند، باید حدود یک هفته صبر کنند.

  چون به خلوت می‌روند آن کار دیگر می‌کنند؟

این نگاه هم وجود دارد که داشتن امکانات و امتیازات ویژه برای مسئولان و نمایندگان در کشور ما به یک مسئله عادی تبدیل‌شده است؛ اما موضوع آنجاست که مسئولان و نمایندگان واعظانی هستند که حرف و شعار بسیار بیان می‌کنند اما چون به خلوت می‌روند آن کار دیگر می‌کنند؛ چیزی که در یک جمله خلاصه می‌شود: مرگ خوب است اما فقط برای همسایه!

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش