شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۷:۰۱ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۰۳۷۸
مجلس

نمایندگان مجلس:

با حذف ارز ترجیحی قیمت گوشت و مرغ و روغن دوبرابر می‌شود | شورش‌های بزرگ اجتماعی در راه است

حذف ارز ترجیحی وشورشهای بزرگ در ایران,اعتراض به حذف ارز دولتی
عضو کمیسیون تلفیق با اشاره به حذف ارز ترجیحی در لایحه بودجه، گفت: قرار بود کمیته ای مشترک بین دولت و مجلس برای بررسی حذف یا ابقاء ارز ترجیحی در لایحه بودجه ۱۴۰۱تشکیل شود که حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق ریاست این کمیته را آقای نادران نماینده تهران تعیین کردند ولی ایشان تاکنون زیر بار این موضوع نرفته اند. در واقع کمیته ای هنوز در این رابطه شکل نگرفته است و قاعدتا جلسه ای هم برگزار نشده است و گویا آقای نادران گفته اند با این قضیه کاری ندارم.

جعفر قادری نماینده شیراز، در گفت وگو با عصر ایران با بیان اینکه تشکیل این کمیته هنوز بلاتکلیف است اظهار کرد: پیشنهاد دولت در لایحه، حذف ارز ۴۲۰۰ است و درآمد حاصل از آن نیز به گروه‌های واقع در دهک های اول تا هفتم پرداخت می شود که به برخی ۱۱۰هزار تومان به برخی ۹۳هزار تومان و ۹۰هزار تومان یارانه در ماه علاوه بر ۴۵هزار تومانی که در حال حاضر پرداخت می شود پرداخت می کند.

وی ادامه داد: اگر ما به پیشنهاد دولت مبنی بر حذف ارز ترجیحی رای ندهیم ۴۰۰هزار میلیارد تومان از محل منابع یعنی درآمدهای نفتی را باید برای ارز ۴۲۰۰ اختصاص دهیم و اگر این کار صورت گیرد عملا ۴۰۰هزار میلیارد تومان از محل منابع بودجه حذف می شود و کسری منابع اتفاق می افتد.

نماینده مردم شیراز در مجلس تاکید کرد: فکر می کنم مجلس راهی ندارد به جز اینکه نظر دولت مبنی بر حذف ارز ۴۲۰۰را تایید کند البته باید با شرط و شروطی این کار به دولت واگذار شود.

وی افزود: دولت اذعان دارد که اگر ارز ترجیحی نهاده های دامی حذف شود قیمت گوشت و مرغ و روغن حداکثر دوبرابر می شود که اگر قیمت ها در همین حد افزایش داشته باشد فکر می کنم با یارانه های که پرداخت می شود قابل تحمل است .

وی با بیان اینکه ارز ترجیحی برای واردات گندم و دارو حذف نمی شود گفت: دولت منابع لازم برای واردات گندم و دارو را در بودجه دیده است؛ در بحث گندم ممکن است یارانه مصارف لوکس مثل شیرینی پزی‌ها حذف شود.

به گفته قادری  ارز ترجیحی را مثل گذشته به وارد کننده نمیدهند که در خارج گندم خریداری کند، بلکه قرار است که وارد کننده با نرخ دلار آزاد گندم را وارد کند و به نانوایی ها بدهد و مصرف کننده به اندازه ارز ۴۲۰۰ هزینه را به نانوایی پرداخت می کند و نانوایی کسری آن را از دولت می گیرد.

خط‌دهی حذف ارز ترجیحی توسط معاون رییس سازمان برنامه و بودجه انجام می‌شود/ شورش‌های بزرگ اجتماعی در راه است

احمد نادری نماینده اصولگرای مجلس یازدهم گفت: اگر ارز ترجیحی حذف شود ما سال آینده باید شاهد شورش‌های اجتماعی بدتر از فاجعه بنزینی سال ۹۸ باشیم. مردم فقیر و بینوا که اکنون درگیر بازی بقا شدند به کف خیابان خواهند آمد و فاجعه‌ای عظیم را رقم خواهند زد. 

حذف ارز ترجیحی وشورشهای بزرگ در ایران,اعتراض به حذف ارز دولتی

 به گزارش سایت رویداد ۲۴، بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ در کمیسیون تلفیق در حال نهایی‌شدن است، اما همچنان خبر دقیقی درباره اینکه بالاخره ارز ترجیحی حذف خواهد شد یا خیر، مطرح نشده است، هرچند که اگر هم نظر کمیسیون بر تایید نظر دولت، یعنی حذف ارز ترجیحی باشد باید دید، نمایندگان در صحن مجلس به آن اقبال نشان خواهند داد یا نه؟ احمد نادری، نماینده تهران یکی از منتقدان اصلی حذف ارز ترجیحی هست و می‌گوید این رویکرد، حاصل تفکر نئولیبرالی برخی افراد حاضر در دولت است. او به رویداد۲۴ می‌گوید: در مجلس به شدت مخالف حذف ارز ترجیحی هستیم. به شخصه به دولت نقد دارم و این تصمیم را حتماً اشتباه می‌دانم. این موضوع حساس را هم در نطقم اعلام کردم و باید دانست که این خط را کسانی می‌دهند که در سازمان برنامه و بودجه هستند که در راس آن‌ها آقای پورمحمدی معاون رییس سازمان برنامه و بودجه است.

این عضو کمیسیون آموزش مجلس تصریح کرد: جای تعجب دارد که آقای پورمحمدی سال گذشته در حمایت از ارز ترجیحی در لایحه بودجه ۱۴۰۰ حرف زد اما امسال نظری برعکس آن را دارد؛ آنهم بدون اینکه توجیه قانع‌کننده‌ای ارائه دهد. نمی‌شود فردی سال پیش مدافع سرسخت بودن ارز ترجیحی باشد و امسال مدافع دوآتشه حذف آن؛ آقای پورمحمدی باید قبول کند که یا آن نظر ایراد داشته یا این نظرش توام با اشکال است.

ارز ترجیحی حذف شود، شورش‌های بزرگ اجتماعی در راه است

نماینده اصولگرای مجلس اظهار داشت: اگر ارز ترجیحی حذف شود ما سال آینده باید شاهد شورش‌های اجتماعی بدتر از فاجعه بنزینی سال ۹۸ باشیم. مردم فقیر و بینوا که اکنون درگیر بازی بقا شدند به کف خیابان خواهند آمد و فاجعه‌ای عظیم را رقم خواهند زد.

نماینده تهران در ادامه عنوان کرد: این گفتمان نئولیبرال که متاسفانه از سمت سازمان برنامه و بودجه هدایت می‌شود نشان داده همچنان در به همان پاشنه گذشته می‌چرخد و در بهترین حالت باید گفت این افراد ناآگاه هستند و اگر بخواهیم نگاه بدبینانه‌ای داشته باشیم باید موضوع را طوری دیگر تحلیل کرد.

نادری یادآور شد: حدف ارز ترجیحی به هیچ وجه به صلاح کشور نیست، چون به طور یقین، قیمت نهاده‌های دامی، دارو و کالا‌های اساسی را افزایش می‌دهد. اکنون که یک هفته‌ای است که زمزمه حذف ارز ترجیحی بالا گرفته، برخی سودجویان و دلالان در حال احتکار کالا‌ها و عمدتاً کالا‌های اساسی هستند که در آینده چند برابر بفروشند.

وی افزود: حق نداریم مردم را از حق طبیعی و بیت‌المال محروم کنیم. نئولیبرال‌ها می‌خواهند کالا‌های اساسی گران‌تر فروش برود تا درآمد حاصل از آن را به جیب خود بریزند. مجلس و دولت اگر خیلی زرنگ هستند باید کاری کنند تا مردم کمتر تحت فشار قرار بگیرند و طوری نشود که مافیای کشور از مردم انتقام بگیرند. حذف ارز ترجیحی یعنی گسترش مافیا و حمایت از آن‌ها که این مغایر با شعار عدالت اجتماعی است که مجلس یازدهم و دولت سیزدهم سر دادند.

عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: تورم اقلام مشمول ارز ترجیحی از اسفند ۹۶ تا تیر ۱۴۰۰ نشان می‌دهد این کالا‌ها ۱۹۰ درصد تورم داشتند در حالی که سایر کالا‌ها در همین بازه زمانی، ۴۳۳ درصد رشد قیمت را تجربه کردند. معنی این اعداد و ارقام این است که ارز ترجیحی با تمام ضعف‌هایش در اجرا که متاسفانه در دولت گذشته باعث شد دلالان و واسطه‌گران از آن سود کنند، باز هم مفید فایده بود بنابراین دولت و مجلس به هیچ وجه نباید حرف نئولیبرال‌ها را تکرار کنند، زیرا کشور به سمت آشوب می‌رود.

وی در پاسخ به اینکه آیا مجلس توان برگرداندن نظر دولت را دارد یا خیر؟ گفت: اکنون ابتکار عمل در دست مجلس است. من با هیات رییسه کمیسیون تلفیق صحبت کردم و نگرانی‌ها را گفتم و امیدوارم همکاران طوری تصمیم بگیرند که ارز ترجیحی حذف نشود، چون این روند خلاف عقلانیت و عدالت است.

این چهره اصولگرای مجلس در پاسخ به اینکه اگر ارز ترجیحی حذف شود، پایگاه اجتماعی سیدابراهیم رئیسی تضعیف می‌شود؟ گفت: این اتفاق باعث خواهد شد نه تنها پایگاه رئیسی بلکه پایگاه اجتماعی انقلاب اسلامی ریزش پیدا کند. یعنی طبقات فرودست مدافع انقلاب اسلامی که به تعبیر امام «محرومین حامی انقلاب» که پابرهنگانی بودند که انقلاب را در مسیر موفقیت و پیروزی قرار دادند، ناراضی خواهد کرد و متاسفانه آن‌ها زیر چرخ تورم اقتصادی له خواهند شد.

نادری در پایان خاطرنشان کرد: تیم اقتصادی دولت، یکدست نیست و از طرفی، محور طرح حذف ارز ترجیحی سازمان برنامه و بودجه است که این دو عامل باعث شده کار سخت شود.

  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش