حبیب الله دهمرده در گفت گو با ایلنا، بیان کرد: اگر پزشکی که بعد از فارغ التحصیلی باید دوره طرحش را در شهر و یا روستایی طی کند از این کار استنکاف بورزد، قطعا در این بخش ها ما شاهد کمبود پزشک خوایم بود و مردم نیز از این منظر دچار مشکلات عدیده ای می شوند.
نماینده زهک و زابل در مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: ما از فردی تعهد می گیریم که بعد از پایان درسش باید برای ادای دینش و گذراندن طرح به مناطق محروم برود و طبابت کند و باید به این عهدش وفادار باشد. بنابراین وقتی این فرد کاری غیر از این انجام دهد نتیجه ان می شود اینکه پزشک در جایی مانند تهران به وفور هست و در جایی مانند شهرستان های سیستان و بلوچستان مردم از نعمت یک پزشک عمومی هم محروم هستند. به طور کلی غیر از تعهد کتبی یک پزشک باید از نظر اخلاقی هم به برخی از فضائل انسانی آراسته و نوع دوست باشد. البته از طرف دیگر باید برای این پزشکان که غالبا جوان هستند امکاناتی فراهم شود تا در مناطق محروم خدمت کنند.
وی افزود: یک مثال ساده می زنم؛ ما دانشگاهی داریم در سیستان و دانشگاهی در تهران، اگر امکاناتی که به دانشگاه تهران می دهیم به دانشگاه سیستان هم بدهیم قطعا اساتید برای حضور در آن اشتیاق خواهند داشت. یعنی اگر قرار بر رقابت باشد باید امکانات برابر هر دو داشته باشند.در خصوص پزشکان هم باید اینچنین باشد. باید علاوه بر افزایش ظرفیت پزشک امکانات مناسب نیز برای حضور پزشکان در این بخش ها فراهم کنیم
دهمرده متذکر شد: در خصوص اینکه باید حتما وزیر بهداشت پزشک باشد،ضرورت ندارد اما باید حداقل های این حرفه را بداند. اینکه فردی چون پزشک یا متخصص است حتما در وزارت بهداشت موفق می شود، این گونه نیست. از ابتدای انقلاب البته همیشه وزیر بهداشت پزشک بوده است اما این لزوما به معنی یک مدیر قوی نیست. وزیر بهداشت باید در حوزه مدیریت قوی باشد و کمی هم از حرفه پزشکی بداند تا در تصمیم گیری ها کمکش کند.
- 17
- 5