به گزارش ایلنا، محمدرضا صباغیان بافقی در جلسه علنی دیروز (یکشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در مورد حوزه امنیت غذایی و حفظ آن برای کشور پس از استماع صحبتهای وزرای جهاد و اقتصاد با بیان اینکه گرانیها در حال شکستن ستون فقرات مردم است که نیاز به کار بنیادی دارد، گفت: این جراحی اقتصادی همان هدفمندی یارانهها نام گرفت.
نماینده مردم مهریز و بافق و بهاباد و خاتم و ابرکوه در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه این جراحی اقتصادی در زمان احمدینژاد انجام شد که قرار بود قیمت آب، برق، نان و انرژی گران شود، عنوان کرد: بر این اساس یارانه ۴۵ هزار تومانی به مردم داده شد که همه جناحها نیز از آن حمایت کردند، لذا باز چه شده که باید این جراحی اقتصادی را مجدد انجام دهیم و هدفمندسازی یارانههای دیگری را آغاز کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه ما بال گرانیها را باز کردیم و بال یارانهها را نیز دولت بست، اظهار داشت: ۴۵ هزار تومان باقی ماند اما یارانهها پرداخت نشد لذا مردم این تجربه را داشتهاند، پس چطور اعتماد کنند وقتی دولت میخواهد دوباره یارانه بدهد بعد از یک، دو و یا شش ماه مجدد یارانهها به همین میزان باقی مانده و قیمتها پرواز نکند. آیا به این موضوع فکر شده است.
صباغیان در ادامه مشکل اصلی کشور را نبود نظارت و فعالیت مافیا، سلاطین مرغ، شکر، تخممرغ و خوراک دام دانست و افزود: ما نیاز به دستگاههای نظارتی قوی داریم و دولت صرفاً اسب لنگی برای جنگ اقتصادی دارد که باید آن را عوض کند. نیروهای دستگاههای نظارتی ضعیف هستند و با حقوق کم به صورت جزیرهای عمل میکنند.
وی خطاب به وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: مگر نگفتید اگر نظارت متمرکز شود، مسئله حل میشود؟ مگر نگفتید ارز ۴۲۰۰ تومانی هیچ افاقهای نکرده و کالاها گرانتر نیز شده است که باید بگوییم علت آن نبود نظارت است و چون این موضوع ضعف دارد آن را به افغانستان، اوکراین و خارج از کشور ارجاع میدهیم.
نایب رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: مطمئن باشید قیمتها افزایش مییابد و تنها دو راه داریم؛ یا اعتراض میشود و به یارانهها بازمیگردیم و یا اعتراض نمیشود و یارانهها در حد محدود باقی میماند.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان این نماینده مجلس عنوان کرد: قانون مجلس روشن است و ما به همین خاطر میگوییم یارانه نقدی ندهیم که این اتفاقات نیفتد، اصرار مجلس بر حوزه کالابرگ الکترونیکی است که در آن به قدرت مردم توجه شده است.
***
یوسفی، نماینده مجلس: از مردم عذرخواهی کنیم/ نمایندگان از اتخاذ تصمیمات دولت بیاطلاعند
نماینده مردم اهواز در مجلس گفت: انتظار ما از دولت این بود که مردم برای تامین کالاهای اساسی خود نباید منتظر می ماندند که تصمیم دولت آن ها چیست؟ مردمی بودن یعنی بیان مطالب به مردم و ارائه راهکارهایی برای خروج مردم از نگرانی ها، نه آنکه اجازه دهیم دشمن بر بی اطلاعی و خواسته مردم غالب شده و بگویند کارت یارانه نان صادر شده است.
مجتبی یوسفی در نشست علنی دیروز (یکشنبه، ۱۸ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در رابطه با توضیحات گزارش وزرای امور اقتصاد و دارایی و جهاد کشاورزی در رابطه با گرانی نان و کالاهای اساسی خطاب به دولتمردان، گفت: حرف زدن با مردم در خصوص مشکلات و راه حل ها یکی از جلوه های مردمی بودن است، در بخش هایی که اشتباهی رخ می دهد از مردم عذرخواهی کنید و بگویید این اشتباه بود و عذرخواهی می کنیم.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس ادامه داد: از زمانی که ارز رانتی ۴۲۰۰ تومانی وارد ادبیات اقتصادی دولت شد قرار بود کالاهای اساسی از جمله گوشت، مرغ و ... گران نشود اما شاهدیم که این گرانی ها اتفاق افتاد و از سوی دیگر ۶۵ میلیارد دلار مبلغی حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان منابع کشور به دست مردم نرسید، ما نیز معتقد به اصلاح این موضوع هستیم.
وی تاکید کرد: اما اجازه دهید به عنوان یکی از خادمان مردم از آنها عذرخواهی کنیم و بگوییم به دلیل عدم اطلاع رسانی، مردم شریف ایران همیشه ایرانی، ولایتمدار، پای کار انقلاب و نظام و ... خواهند بود و به پرچم و نظام خود افتخار خواهند کرد، این پرچم سیاه نیست بلکه پرچم برافراشته شده در دنیاست.
یوسفی تصریح کرد: انتظار ما این بود که مردم برای تامین کالاهای اساسی خود در صف ها نایستند و برای تامین این کالاها بمانند که تصمیم دولت آن ها چیست؟ البته از آقای رئیسی تشکر می کنیم و افتخار می کنیم که رئیس جمهوری از جنس مردم و وزرای آن در کنار مردم هستند اما مردمی بودن یعنی بیان مطالب به مردم و ارائه راهکارهایی برای خروج مردم از نگرانی ها، نه آنکه اجازه دهیم دشمن بر بی اطلاعی و خواسته مردم غالب شده و بگویند کارت یارانه نان صادر شده است.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس بیان کرد: ارائه کارت یارانه نان از اساس غلط بود و باید در این خصوص به مردم توضیحات لازم ارائه می شد البته مدیریت نان را در کشور قبول داریم اما اولویت دارتر از این موضوع بحث حیات خلوت شرکت های خصولتی است و به مردم توضیح دهید چرا صادرکننده اول سیمان، قیر و ... در منطقه رتبه یک را داریم و این موضوع نشان می دهد که انرژی ارزان را در اختیار آن ها به اسم تولید قرار می دهیم اما از سوی دیگر این موارد با نرخ ارزان در اختیار مردم قرار نمی گیرد.
وی بیان کرد: آیا مردم می توانند به فرزندان خود بگویند که به جای بیسکوئیت، نان سنگک به مدرسه ببرند چون بیسکوئیت یک غذای لاکچری است، گله مردم به حق است و امیدواریم با همدلی مشکلات مردم را حل کنیم، مجلس آماده است و بیاییم حرف بزنیم در صورتی که نمایندگان از اتخاذ تصمیمات دولت بی اطلاع هستند.
- 12
- 4