یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۵۱ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۰۸۷۴
مجلس

پزشکیان: جراحی اقتصادی کار هرکسی نیست/ کمبود دارو به یک چالش تبدیل شده است

انتقاد های مسعود پزشکیان,انتقاد از وضعیت گرانی دارو
پزشکیان گفت: جراحی به جراح نیازمند است و کسی که می خواهد جراحی انجام دهد باید تجربه‌های کوچکی داشته باشد، دوره جراحی دیده باشد تا بتواند کاری انجام دهد. پیشینه این انسان‌های که می‌خواهند جراحی انجام دهند در کجا است! چه چیزهایی را از نظر اقتصادی توانسته‌اند اصلاح کنند؟ چگونه می‌خواهند این جراحی بزرگ را در کشور انجام دهند؟ مدیریت چنین کاری توسط کسانی که تا بحال تجربه جراحی کردن ندارند،سخت است چون جراحی، کار هرکسی نیست!

گسترش نیوز نوشت: امروزه، مسئولیت اجتماعی از مفاهیم کهن خود، همانند نوع دوستی و کمک های انسان‌دوستانه فراتر رفته و طیف گستره فعالیت‌های دولت در سطوح محلی، ملی و بین المللی را در بر می‌گیرد. از آنجا که مسوولیت اجتماعی دولت در حوزه های مختلف وجود دارد، بنابراین، سیاستگذاری اقتصادی باید در ارتباط با موضوعاتی همانند حقوق اجتماعی، بهداشت، سلامت، فعالیت بخش خصوصی و نقش شرکت‌ها در توسعه اقتصادی انجام پذیرد. هر یک از حوزه های یاد شده بخشی از فرآیند مسوولیت اجتماعی و سیاستگذاری اقتصادی دولت‌ها را شامل می٬شود.

بنابراین، دولتی میتواند مسوولیت بیشتری در حوزه اجتماعی عهده‌دار شود که اولا، از قابلیت‌های زیرساختی برخوردار باشد، ثانیا، بتواند از قابلیت‌های خود در ارتباط با مسوولیت اجتماعی‌اش در برابر جامعه و ساختار قدرت در کشور استفاده کند. درباره مسوولیت اجتماعی دولت در برابر گروه های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی نظریات مختلف ارائه شده است. اما سوال این است که آیا دولت‌های ایران در طول ۴۳ گذشته توانسته‌اند به این نظریات جامه عمل بپوشانند؟برای رسیدن به سوال با یکی از وزاری پیشین دولت هشتم و نماینده فعلی مجلس یازدهم به گفتگو پرداختیم.

کمبود دارو به یک چالش تبدیل شده است

مسعود پزشکیان در پاسخ به این سوال که سیاست گذاری دولت در زمینه اقتصادی و این جراحی پیش رو را چگونه ارزیابی می کند، اظهار کرد: جراحی به جراح نیازمند است و کسی که می خواهد جراحی انجام دهد باید تجربه‌های کوچکی داشته باشد، دوره جراحی دیده باشد تا بتواند کاری انجام دهد. پیشینه این انسان‌های که می‌خواهند جراحی انجام دهند در کجا است! چه چیزهایی را از نظر اقتصادی توانسته‌اند اصلاح کنند؟ چگونه می‌خواهند این جراحی بزرگ را در کشور انجام دهند؟ مدیریت چنین کاری توسط کسانی که تا بحال تجربه جراحی کردن ندارند،سخت است چون جراحی، کار هرکسی نیست!

وی ادامه داد: من که نمی توانم بیایم و اقتصاد را جراحی کنم،منی که جراح قلب هستم نمی توانم چشم و یا شکم را جراحی کنم. ممکن است این‌ها اقتصاددان باشند ،اما در یک رشته صاحب نظرند و نمی‌تواند در سایر رشته ها اقتصاد تصمیم بگیرند و بعد بگویند برویم آن را درست کنیم. مثال ساده آن دارو و درمان است چرا دارو مشکل پیدا کرده است! درست است که باید ارز و یا هر چیزی که این‌ها ارزان می‌دانستند، باید حذف شود اما باید چگونه آن را حذف کنند که نه تنها مردم بلکه تولید کننده و حاکمیت نیز به مسئله و یا مشکلی برخورد نکنند. این موضوع علم و تجربه می‌خواهد که اگر داشتند این گونه نمی‌شد‌.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت سید محمد خاتمی ادامه داد: مسئله توزیع و قیمت دارو مشکل پیدا کرده و این مشکل ادامه دار خواهد بود. امروزه کمبود دارو به یک چالش تبدیل شده است. باید از مردم سوال شود که این گرانی ها با آنها چه کرده، این مسئله به سادگی قابل جبران نیست و فشار آن بر روی مردم است. این عوامل نیازمند یک علم است. دارو یکی از این مسائل است بقیه آن از جمله کشاورزی،صنعت و بازار نیز به همین گونه است. حرف درست را باید آدم درست آن انجام ده. برای مثال اگر امور اقتصاد را به من بدهند من آن را خراب می کنم. درحالی که من فوق تخصص هستم که هیچ ربطی به اقتصاد ندارد.

راهکار برون رفت از مشکلات اقتصادی

وی در پاسخ به این سوال که راهکار برون رفت آیا توجه به دیپلماسی اقتصادی است یا خیر اظهار کرد: وقتی دیپلماسی خود ما مشکل دارد طبیعا اقتصاد هم روی آن است،قدم اول این است که ما روابط خود را با دنیا و تمام کشور ها اصلاح کنیم تا بعد بتوانیم دیپلماسی اقتصادی،اجتماعی ،فرهنگی و دانشگاهی را در آن جا بدهیم،مشکل ما در اصل موضوع است. بسته به نگاه ،نوع گفتار ،انسان ها و کارشناس های که برای این دیپلماسی ها گذاشته ایم دارد ،کسانی که دیپلمات هستند باید کارشناس این کار باشند، دوره های آن را ببینند و تجربه و علم آن را نیز داشته‌ باشند ولی علاوه بر علم و تجربه باید مراحل روند موفقیت را طی کرده و به آن رسیده باشد ،ما چنین ساختاری را در کشور نداریم.

نایب رییس مجلس دهم در پایان اظهار کرد: راهکار این است که راه درست را طی کنیم ،بخواهیم با راه غلط نتیجه درستی بگیریم اصلا شدنی نیست. راه درست روشن است به عبارتی با سلسله‌ مراتب بالا آمدن،با تجربه پیش رفتن ،علم داشتن و نوع گفتمان را دانستن است. بعد وقتی همه این‌ها را فهمیدند باید سیاست کلی کشور را روشن کنند تا کسی که می‌خواهد حرکت کند بتواند آن را اعمال کند. اکنون در سیاستی که ما همه را دشمن و مسئله دار می دانیم و در بسیاری از تریبون‌ها اعلام می‌کنیم حتی اگر دیپلمات خیلی زرنگ هم باشد شاید نتوانند کاری انجام دهد.

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش