یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۲۰ - ۲۲ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۲۲۷۹
مجلس

طرح جدید مجلس برای ادامه محدودیت‌های فعلی اینترنت؛ صیانت از فیلترینگ با جرم‌انگاری❗️

محدودیت های اینترنت در ایران,فیلترینگ شبکه های اجتماعی

به گزارش شرق،هفته گذشته خبری مبنی بر تلاش کمیسیون مشترک صیانت برای بررسی طرحی درباره فضای مجازی که در حمایت از فضای فیلترینگ فعلی و قطع ارتباط ایرانیان با اینترنت بین‌المللی منتشر شد. هنوز جزئیات طرح جدید صیانت منتشر نشده اما یک منبع مطلع در مجلس به «شرق» گفت «هر آنچه که برای محدودسازی اینترنت مد نظر تندروهای مجلس بوده، عملا رخ داده و اکنون تندروها به دنبال جرم‌انگاری فعالیت در فضای مجازی هستند»؛ بنابراین قرار است تا چند ماه آینده هم شاهد ادامه محدودیت‌های فعلی باشیم و هم برای آنچه باب میل تندروهای اصولگرا نیست به مجرمان بالقوه تبدیل شویم.

درحالی‌که نزدیک به دو ماه است با فیلترینگ شدید و کاهش چشمگیر پهنای باند و کیفیت پایین اینترنت دست‌به‌گریبان هستیم، بهارستان‌نشینان حامی طرح جدید صیانت هستند که شرایط را برای کاربران فضای مجازی سخت‌تر از این روزها کنند. البته همین نمایندگان با سلب مسئولیت از خود، به شورای عالی فضای مجازی اختیار قانون‌گذاری در رابطه با فضای مجازی را دادند و در این شورا هم طرح صیانت با همه انتقادهایی که کارشناسان و مردم بر آن وارد کرده‌ بودند تصویب کرد که هم‌زمان با اعتراضات اجرائی نیز شده است.

بهارستان‌نشینان به همین امر هم بسنده نکرده و به دنبال ایجاد فضایی بیشتر برای پیام‌رسان‌های داخلی با ایجاد حمایت دولتی هستند و در جهت به‌کرسی‌نشاندن خواست خود مجددا قانون‌گذاری خواهند کرد. نماینده ورامین در ابتدای هفته گذشته اعلام کرد تقویت پیام‌رسان‌های داخلی هدف کمیسیون مشترک صیانت از فضای مجازی و در دستور کار است.

حسین نوش‌آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی و عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت، در این زمینه گفت: «دشمنان، خدمات مسئولان و کارهای مهمی را که انجام گرفته است، با سیاه‌نمایی در فضای مجازی و حقیقی، وارونه جلوه می‌دهند و تولید محتواهای مناسب درباره عملکرد کارهای بزرگ انجام‌گرفته اکنون یک وظیفه است و برای جنگ ترکیبی صورت‌گرفته توسط دشمن باید برنامه داشته باشیم». این عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت به ارتقای پیام‌رسان‌های داخلی اشاره کرد و گفت: «بنده عضو کمیسیون مشترک صیانت از فضای مجازی هستم و هدف این کمیسیون رشد و ارتقای پیام‌رسان‌های داخلی است که هم‌اکنون بعضی از نشانه‌های پیشرفت آن مشاهده می‌شود و از هفته آینده جلسات تکمیلی آن ادامه پیدا خواهد کرد».

یک روز بعد از این سخنان محمد باقری، نماینده بناب و عضو دیگری از کمیسیون مشترک صیانت تأکید کرد؛ «در شرایط کنونی کشور باز‌کردن مجدد چنین موضوعات حساسی به صلاح نیست».

در تیرماه امسال هم نامه‌ای از محسن خاکی، مشاور وزیر کشور و رئیس قرارگاه عفاف و حجاب، خطاب به یکی از مقامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر شد که در آن گفته شده بود: «ایجاد سیستم فیلترینگ هوشمند را تسریع کنید».

حال گویی کمیسیون مشترک احساس کرده مجددا باید وارد گود شود، البته کمیسیون مشترک با نظر اکثریت مجلس در حقیقت، دیگر نباید وجود خارجی داشته باشد اما همچنان سخن از تشکیل این کمیسیون و تلاش برای تدوین طرح صیانت جدید مطرح است.

زیرا چند ماه پیش معاون قوانین مجلس شورای اسلامی در پاسخ به نامه هیئت‌رئیسه کمیسیون مشترک طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی -موسوم به صیانت- اعلام کرده بود نمایندگان مجلس در رأی‌گیری انجام‌شده در جلسه غیرعلنی، با ادامه کار کمیسیون مشترک مخالفت کرده‌اند. علاوه بر اینکه با موافقت نمایندگان مجلس بر عدم هشتاد‌و‌پنجی‌شدن طرح صیانت، عملا کمیسیون مشترک همان روز کارکرد خود را از دست داد. این کمیسیون که با اکثریت موافقان مسدودسازی اینترنت تشکیل شده بود و عملکردش با نقدهایی جدی روبه‌رو بود، با بازگشت طرح به صحن دیگر کارایی نداشت.

حال عضو دیگر همان کمیسیون مشترک صیانت در مجلس تأکید کرده است: اکنون کمیسیون مشترک هیچ فعالیتی نداشته اما اگر بنا باشد تا اتفاق جدیدی در حوزه نظام‌بخشی به فضای مجازی رخ دهد، باید در قالب یک طرح جدید و اخذ نظر از صحن مجلس باشد. علی‌اصغر عنابستانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به زمزمه‌ها پیرامون ازسرگیری برگزاری جلسات کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت در مجلس، بیان کرد: آنچه در مجلس پیرامون طرح نظام‌‌بخشی به فضای مجازی رخ داد این بوده که کمیسیون مشترک کلیات این طرح را به تصویب رساند اما هیئت‌رئیسه مجلس این فرایند تصویب را خلاف قانون تلقی کرد. اکنون دو بحث وجود دارد. آیا اکنون کمیسیون مشترک می‌تواند مجددا شروع به کار کند؟

وی در ادامه اظهار کرد: براساس آیین‌نامه از آنجا که سه ماه کمیسیون فرصت در اختیار داشته تا کلیات این طرح را تصویب کند و از این بازه زمانی گذشته است، دیگر کمیسیون نمی‌تواند کار خود را آغاز کند. اگر قرار باشد این کمیسیون مجددا شروع به کار کند باید مجددا از صحن مجلس مجوز گرفته شود و طرحی جدید در قالب اصل ۸۵ به این کمیسیون سپرده شود.

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اما یک بحث دیگر این است که علت عدم تصویب کلیات این طرح ظرف سه ماه این بوده که مرکز پژوهش‌ها در ارائه گزارش تأخیر داشته است؛ بنابراین کمیسیون مجوز دارد که مجددا تشکیل شود. اما فعلا کمیسیون مشترک تعطیل است و اگر قرار باشد اتفاق جدیدی در حوزه نظام‌بخشی به فضای مجازی رخ دهد حتما باید در قالب طرح جدیدی دنبال شود که صحن مجلس نیز باید درباره آن نظر بدهد.

  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش