پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳
۱۵:۳۸ - ۰۵ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۰۲۵۵
مجلس

نماینده مجلس: دولت دخل و خرج خود را با افزایش قیمت دلار تامین می‌کند/ به جای پاسخگویی، پشت رهبری قایم می‌شوند

دست دولت در جیب مردم,افزایش نرخ ارز
احمد علیرضابیگی گفت: به ناچار مردم دولت را رقیب خود در اقتصاد می‌دانند و دولت هم تلاش دارد هزینه تمشیت امور خود را از خون مردم بیرون بکشد.

دلار، مسکن، خودرو، بورس، کالاهای اساسی، و ... هر کدام روزهای ملتهبی را در سال گذشته سپری کردند. در عین حال نیز التهابات این بازارها نشان از آن داشت که دولت هیچ برنامه‌ای برای کنترل این بازارها ندارد.

بسیاری از کارشناسان علت این التهابات را ناکارآمدی تیم اقتصادی دولت می‌دانند، تیمی که نه تنها هیچ برنامه‌ای برای آرام کردن بازارها ندارد که خود عامل تشدید وضعیت این بازارها شده است.

احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در این رابطه به اقتصاد۲۴ گفت: وضعیت اقتصادی کشور و معیشت مردم نامساعد است و این هم به خاطر رویکرد‌های نادرستی است که سنگ بنایش از مدت‌ها پیش گذاشته شده است.

وی افزود: نوسانات شدید و بی‌قاعده نرخ ارز مدت‌هاست کشور را درگیر معضلات و مشکلات مختلف کرده است، اما طی روز‌های اخیر این نوسانات به حدی بوده که بسیاری از معاملات خرد و کلان را تحت تاثیر خود قرار داده است و باعث ایجاد ناامنی‌های گسترده اقتصادی شده است. اتفاق‌های عجیب و غریبی در بازار ارز افتاده تا جایی که رئیس قوه مقننه گفته شاهد تکرار اتفاقات سال ۹۷ در حوزه ارزی هستیم که با مسیر درست و صحیح می‌توانیم آن را کنترل کنیم.

دیگ جوشان دلار را با ریختن دلار داخل آن آرام و سرد می‌کنند!

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها تصریح کرد: این حرف‌ها تکراری و نخ‌نما شده است که بعد از هر نوسانی و افزایش قیمت ارز توسط افراد در مسئولیت‌های مختلف بیان می‌شود؛ آنچه خیلی محرز و آشکار است این است که سیاست‌های ارزی ما مبتنی بر این است که می‌خواهیم این دیگ جوشان دلار را با ریختن دلار داخل آن، آرام و سرد کنیم.

علیرضابیگی با بیان اینکه این روش، آزموده شده است، افزود: این روش آزموده شده خطایی است که به واسطه همین تفکر ناصحیح، میلیارد‌ها دلار ثروت ملت ایران را بر باد داده است. راه اصلی برون‌رفت از یک چنین موضوعاتی، صرفاً تقویت حضور مردم در حوزه اقتصاد و خروج از اقتصاد دولتی است.

نماینده تبریز با اشاره به چگونگی این روش، تصریح کرد: با مشارکت دادن مردم در حوزه اقتصاد این اتفاق می‌افتد که البته متاسفانه هیچ‌گاه این اتفاق نمی‌افتد. همواره خودروسازی را به عنوان نماد اقتصاد دولتی نشان می‌دهیم؛ دولت بنا ندارد از حوزه خودروسازی خود را خلاص کند و در مقیاس بالاتر، اصلاً دولت بنا ندارد خود را از حوزه اقتصاد خارج کند.

این عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوار‌ها اظهار داشت: اگر دولت از حوزه خودروسازی خارج شود، از حوزه اقتصاد خارج می‌شود، اما منفعتش اقتضا می‌کند همچنان در حوزه اقتصاد حضور داشته باشد و به ناچار مردم، دولت را رقیب خود در اقتصاد می‌دانند و دولت نیز تلاش دارد هزینه تمشیت امور خود را از خون مردم بیرون بکشد.

ناامنی اقتصادی باعث فرار سرمایه می‌شود

وی در ادامه گفت: همین مسئله فجایع بسیاری به بار می‌آورد و باعث رکود فعالیت اقتصادی می‌شود. وقتی ناامنی اقتصادی به وجود می‌آید، شاهد فرار سرمایه هستیم، یعنی سرمایه‌ای که می‌تواند به منزله آب و حیات برای کشور باشد و منجر به ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی باشد که به واسطه سیاست‌های نادرستی که اتخاذ می‌شود، از کشور خارج می‌شود و نتیجه این می‌شود که جوان ایرانی، آینده و سعادت خود را در بوم و زادگاه خود جست و جو نکند و مدام کشور‌های پیرامون ما در حال آباد شدن هستند.

عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی با اشاره به روند قیمت ارز، تصریح کرد: با این روش، دولت برای تامین هزینه‌های خود ناچار است قیمت ارز را افزایش دهد و این بحران‌ها به وجود می‌آید. وقتی نگرش در تنظیم بودجه این است که می‌خواهیم دخل و خرج دولت را با افزایش قیمت دلار تامین کنیم، آن وقت است که دخل و خرج دولت روی کاغذ با هم می‌خواند و اهمیتی داده نمی‌شود که دخل و خرج زندگی مردم چه می‌شود.

علیرضابیگی افزود: زمانی که از رییس سازمان برنامه و بودجه سوال می‌شود وقتی میزان تولید روزانه نفت را برای فروش یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه و هر بشکه معادل ۸۵ دلار منظور کرده‌اید و هر دلار را ۲۳ هزار تومان در نظر گرفته‌اید، اگر یکی از این فاکتور‌ها محقق نشود و این مبلغی که پیش بینی کرده‌اید که از این محل مثلاً فلان ریال برای هزینه‌های کشور تامین می‌شود را چه کار می‌کنید، می‌گوید من قیمت ۲۳ هزار تومانی که برای هر دلار منظور کرده‌ایم را اعمال می‌کنم و این را افزایش می‌دهم که آن عدد درست دربیاید. بدون اینکه به این فکر کند چه بلا‌هایی ممکن است با این کار سر زندگی مردم بیاید. ما دخل و خرج دولت را روی کاغذ تنظیم می‌کنیم، اما این افزایش قیمت‌ها بلاهای مختلفی را سر خانواده‌ها می‌آورد، چون نمی‌توانند درآمد و هزینه‌های خود را با همدیگر هماهنگ و تنظیم کنند.

نماینده تبریز در مجلس با اشاره به حوادث و اعتراضات‌های پاییز و اثر این نوسانات شدید ارزی در بروز حوادث بعدی، گفت: حتماً این نوسانات باعث ایجاد نارضایتی، گرسنگی، افزایش آسیب‌های اجتماعی، سرقت و جنایات خواهد شد و در واقع برون‌داد طبیعیِ چنین رخدادی است. آقای رئیسی نزد رهبر انقلاب اسلامی وعده کردند تورم مهار و ارزش پول ملی تقویت خواهد شد، ولی این اتفاق افتاده است؟

می‌خواهند عواقب و تبعات اجرای ناموفق طرح مولدسازی دارایی ها را متوجه رهبر انقلاب کنند

وی افزود: بعد از اینکه مقام معظم رهبری در دیدار با مردم تبریز ضعیف شدن پایه پولی کشور را ملال‌آور و اسباب تاسف عنوان کردند، این دولت باید بگوید چه برنامه‌ای دارد و در این برنامه چه نقشی برای مردم دیده و چه انتظاری از مردم وجود دارد و چه کار‌هایی نیز باید مسئولان انجام دهند. دولت با موضوع مولدسازی می‌خواهد کسری درآمد یا منابع خود را با فروش اموال خود جبران کند.

علیرضابیگی با اشاره به مناظره اخیر خود با رییس سازمان خصوصی‌سازی راجع به مولدسازی، گفت: رییس سازمان خصوصی‌سازی که متولی همین موضوع مولدسازی است، از عهده سوالاتی که مطرح شد برنیامد و جلسه را ترک کرد و ما را حواله داد تا از رهبری سوال کنیم. یعنی بی‌مسئولیتی به این اندازه است که هنوز اتفاقی نیفتاده، می‌خواهیم عواقب و تبعات آن را متوجه رهبر انقلاب کنیم، به جای اینکه خودمان پاسخگو و دقیق و منضبط باشیم، می‌خواهیم پشت رهبری قایم شویم.

زهرا ظهروند

  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
مردم، دولت را رقیب خود در اقتصاد می‌دانند و دولت نیز تلاش دارد هزینه تمشیت امور خود را از خون مردم بیرون بکشد. حرف حق بی سواد ترین دولت
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش