چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۰۹ - ۰۲ دي ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۰۰۰۸۶
مجلس

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس: دزدی، اختلاس و فساد، یک بازی دو سر باخت هم برای حاکمیت و هم برای مردم است

بابک نگاهداری,رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: با توجه به اینکه دشمنان تاکید دارند ایران را بدون آینده نشان دهند، باید نسبت به آینده سازی نهایت دقت را داشته باشیم. دشمنان می خواهند غرور ملی و آرمان ملی را از ما بگیرند. برای خنثی سازی این حربه دشمن باید نهایت سعی خود را در تصویرسازی برای آینده و ایجاد امید و حرکت در نسل جوان بکار بگیریم.

به گزارش ایسنا، بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش های مجلس به عنوان سخنران پیش خطبه نماز جمعه این هفته تهران، بیان کرد: پیشرفت ایران اسلامی یکی از دغدغه های فرزندان شما در مرکز پژوهش های مجلس است. توصیه اول ما برای پیشرفت ایران اسلامی این است که پیشران تحولات در دنیای آینده تحولات علم و فناوری است. اقتصاد و تولید دانش بنیان شده است، برنامه ریزی برای توسعه علم و فناوری در کشور یک الزام برای اعتلای نظام اسلامی است. ما در گام اول انقلاب پیشرفت ها علمی درخشان داریم. اینکه ما یک درصد جمعیت دنیا را داشته اما ۲ درصد از دانش دنیا را تولید می کنیم یک افتخار بزرگ است.

وی در ادامه اظهار کرد: اینکه ما رتبه ۱۵ تولید علم در دنیا را داریم یک افتخار بزرگ است. ما در گام دوم انقلاب باید پژوهش ها و تولید علم را هدفمند کنیم تا بتوانیم به مشکلات پاسخ دهیم. ما باید علمی تولید کنیم که در خدمت حل مشکلات صنعت و مردم قرار بگیرد. باید ذائقه مردم به هلاوت پیشرفت های علمی شیرین شود. مردم باید در سفره خود آثار پیشرفت علمی و اقتصاد دانش بنیان را ببینند. ما باید با توجه به ظرفیت های خیلی خوبی که در حوزه شرکت دانش بنیان داریم، آنها را خوشه بندی کنیم تا اقتصاد دانش بنیان تحقق یابد. همه معتقدند اگر کشوری در این ۱۰ سال جایگاه خود را در نظام بین الملل به درستی تعریف نکند دچار مشکل می شود. این یک الزام راهبردی است که جایگاه خود را در اقتصاد بین الملل پیدا کنیم.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: با توجه به اینکه دشمنان تاکید دارند ایران را بدون آینده نشان دهند ما باید نسبت به آینده سازی نهایت دقت را داشته باشیم. دشمنان می خواهند هم غرور ملی ما را بگیرند و هم آرمان ملی را از ما بگیرند. برای خنثی سازی این حربه دشمن ما باید نهایت سعی خود را در تصویرسازی برای آینده و ایجاد امید و حرکت در نسل جوان بکار بگیریم. در قانون اساسی ما مردم هم در تصمیم گیری و هم در نظارت و هم در اجرا جایگاه رفیعی دارند. ما باید از ظرفیت های مردم برای حل مشکلات کشور نهایت استفاده را ببریم. در مرکز پژوهش های مجلس با راه اندازی سامانه های مختلف تلاش کردیم از ظرفیت های مردمی استفاده کنیم.

وی در ادامه تاکید کرد: راه برون رفت از مشکلات فعلی جامعه توجه به ظرفیت ها مردمی است. فساد ضدپیشرفت و توسعه است. فساد بازی دو سر باخت هم برای حاکمیت و هم برای مردم است. فساد کارآمدی و درآمد حاکمیت را پایین می آورد. مردم و جامعه نیز از فساد لطمه می بینند. هر چقدر فساد در جامعه بیشتر باشد اعتماد مردم تقلیل می یابد. خواهشم از نهادهای نظارتی این است که با تمام قوا برای مبارزه با فساد به میدان بیایند. هرگونه مسامحه در برخورد با فساد کمک به مفسدین و ظلم به مردم است.

وی افزود: در مرکز پژوهش ها نیز ما در مسیر مبارزه با فساد گام برداشتیم. ما در گام اول انقلاب دستاورد بزرگی در تربیت و اموزش زنان داشتیم. الان ۴۷ درصد دانشجوهای دکترا بانوان هستند. ۷۳۵ مدیرعامل شرکت های دانش بنیان بانوان هستند. این ظرفیت و دستاورد مهمی است.

نگاهداری در ادامه خاطر نشان کرد: ما اعتقاد داریم توجه به زنان در گام دوم انقلاب می تواند یکی از محورهای تحول باشد. ما در عصر دانایی هستیم. همه پدیده ها علم محور شده است. بین همه کشورها رقابت سنگینی برای جذب نخبگان وجود دارد. باید نهایت تلاش برای حفظ و استفاده از نخبگان در چرخه پیشرفت کشور بکار بسته شود. ما برای دستیابی به پیشرفت باید آرمان گرای واقع بینانه باشیم.

وی بیان کرد: به رسانه ها و فعالان اجتماعی توصیه می کنم که جامعه ایران نیاز به امید آفرینی دارد. گاهی احساس می شود فضای عمومی رسانه ای کشور بیشتر به سمت تکثیر افکار منفی می رود. رسانه ها باید دستاوردها و نقاط قوت را هم زمان با نقاط ضعف به جامعه القا کنند.

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
شماها رومردم واسه چی انتخاب کردن واسه پشت میز نشینی یابرای دفاع ازحقوق ملت شماها چکارکردین واسه این مردم هروز روزگارمان بدتر شده وواسه احقاق حقمون باید دست به دامان خدا وپیغمبربشیم خدا حقمونو بگیره
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش