دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۰۸ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۱۱۵۸۲
مجلس

جزییات دادگاه رسیدگی به پرونده اقامت دائم اسحاق قالیباف در کانادا/ آیا کانادا درخواست فرزند رئیس مجلس را رد می‌کند؟

اسحاق قالیباف,جزییات دادگاه رسیدگی به پرونده اقامت دائم اسحاق قالیباف در کانادا
شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد اسحاق قالیباف، فرزند محمدباقر قالیباف نزدیک به پنج سال است که تلاش می‌کند اقامت دائم کانادا را دریافت کند، اما به دلیل نیاز به «غربالگری امنیتی»، از دریافت اقامت دائم بازمانده است. رویداد۲۴ به اسنادی دست پیدا کرده که نشان می‌دهد فرزند رئیس مجلس همزمان با اعتراضات پاییز ۱۴۰۱، تلاش برای مهاجرت را تشدید کرده است.

به گزارش رویداد۲۴، یاشار سلطانی خبرنگار افشاگر اطلاعاتی را منتشر کرده که نشان می‌دهد اسحاق قالیباف فرزند محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی پرونده‌ای در دادگاه فدرال کانادا دارد و در پنج سال گذشته تلاش پرهزینه‌ای کرده تا ویزای مهاجرتی کانادا را دریافت کند.

این موضوع را مورد واکاوی قرار داده است و خود به اطلاعات تازه‌ای رسیده است. در این گزارش احکام دادگاه اسحاق قالیباف در تاریخ ۲۴ اکتبر ۲۰۲۳ را منتشر کرده است. این اسناد نشان می‌دخد قالیباف از دسامبر ۲۰۱۸ برای دریافت «اقامت دائم کانادا» از طریق برنامه «اکسپرس اینتری» این کشور اقدام کرده، اما بیش از چهار سال و نیم است که درخواست او به دلیل «نیاز به غربالگری امنیتی»، در حال بررسی است و به نتیجه نرسیده است.

اکسپرس اینتری یکی از راه‌های مهاجرت به کانادا است و مخصوص افرادی است که قصد دارند از طریق کار اقامت کانادا را دریافت کنند. روش اکسپرس اینتری امتیازبندی دارد؛ کسانی که بتوانند در سیستم امتیاز بندی اکسپرس اینتری کانادا امتیاز کافی را کسب کنند، می‌توانند برای دریافت اقامت دائم این کشور اقدام کنند. در این نوع از ویزا فرد متقاضی پس از ورود به خاک کانادا کارت اقامت دائم یا همان پی‌آر می‌گیرد.

جزییات پرونده اقامت دائم اسحاق قالیباف در کانادا چیست؟

دادگاه رسیدگی به درخواست اسحاق قالیباف برای پاسخ به دلایل تاخیر در اعطای اقامت دائم، در شهر اوتاوا پایتخت کانادا در ایالت اونتاریو تشکیل شده است. بر اساس سندی که در وبسایت دادگاه فدرال کانادا منتشر شده، شاکی «اسحاق قالیباف» و متشاکی، «وزارت شهروندی و مهاجرت» و «وزارت امنیت عامه» کانادا است.

اسحاق قالیباف,جزییات دادگاه رسیدگی به پرونده اقامت دائم اسحاق قالیباف در کانادا

در حکم دادگاه فدرال کانادا به مشخصات شاکی اشاره شده و آمده است که «متقاضی یک شهروند ایران ۳۶ ساله است که در دسامبر ۲۰۱۸، برای دریافت اقامت دائم تحت برنامه کارگران ماهر اکسپرس انتری، به عنوان یک مهندس عمران درخواست کرده است.»

بر اساس این سند، قالیباف درخواست خود را در فوریه ۲۰۱۹ تکمیل کرده، اما بیش از چهار سال و نیم است که درخواست او در حال بررسی است. ظاهرا به متقاضی گفته شده که تاخیر، به دلیل نیاز به غربالگری امنیتی است.

جالب اینجاست که قالیباف بیش از دو سال بعد از درخواست اولیه خود برای دریافت اقامت دائم کانادا، در سپتامبر ۲۰۲۲ یعنی همزمان با آغاز اعتراضات پاییز ۱۴۰۱، پیگیر تاخیر در پرونده اقامت خود شده است. به گزارش رویداد۲۴ در این مرحله بر اساس اسناد دادگاه فدرال، قالیباف از قانون موسوم به «مانداموس» در کانادا استفاده کرده است. حکم مانداموس کانادا در واقع زمانی صادر می‌شود که رونده مهاجرتی متقاضیان مهاجرت به کانادا با تاخیر غیر‌منطقی مواجه می‌شود.

قالیباف همزمان با اعتراضات موسوم به جنبش مهسا، حکم مانداموس گرفته تا وزیر شهروندی و مهاجرت را مجبور به صدور تصمیم در مورد درخواست خود برای اقامت دائم کند. به گفته دادگاه فدرال، «به دلیل احتیاط فراوان، متقاضی وزیر امنیت عامه را هم خطاب قرار داده، زیرا سازمان‌های تحت صلاحیت آن وزیر، مسئول غربالگری امنیتی متقاضیان هستند.»

دادگاه فدرال کانادا در حکم خود اعلام کرده پاسخ دهندگان (شامل وزیر امنیت عامه و وزیر شهروندی و مهاجرت کانادا)، با درخواست اسحاق قالیباف مخالفت کرده اند و «تأخیر در صدور تصمیم، نیاز منطقی به غربالگری امنیتی توضیح داده شده است.»

جالب اینجاست که قاضی دادگاه فدرال کانادا تصمیم خود را درباره درخواست مانداموس اسحاق قالیباف اعلام کرده و گفته به نظر او باید با درخواست متقاضی، موافقت شود.

متن تصمیم دادگاه فدرال درباره درخواست اسحاق قالیباف نشان می‌دهد وکیل او برای تهیه دادخواست شکایت از اطاله بررسی پرونده مهاجرتی او تلاش بسیاری کرده است. در جایی از این سند گفته شده که متقاضی (اسحاق قالیباف) در مورد ادعای طول کشیدن فرآیند بررسی پرونده اقامت دائم، ادله‌ای آورده و گفته زمان سپری شده از مدت زمان رسیدگی به پرونده کارگران ماهر برنامه اکسپرس اینتری سازمان پناهندگان و شهروندی کانادا که حداکثر ۲۶ ماه ذکر شده، طولانی‌تر بوده است.

قاضی نوریس، رئیس دادگاه رسیدگی به پرونده درخواست مانداموس از سوی قالیباف، گفته با این فرض که اساسا باید مدت زمان مشخصی برای رسیدگی به پرونده‌ها وجود داشته باشد مخالف است، اما پاسخ وکلای وزارت شهروندی و مهاجرت و وزارت امنیت عامه را هم قانع کننده ندیده است، چون به نظر او «متقاضی همیشه به موقع و به سرعت به درخواست اطلاعات اضافی، پاسخ داده است و هیچ یک از تاخیرها، منتسب به متقاضی نیست.»

در این سند به پاسخ وزارت شهروندی و امنیت عامه کانادا در ارتباط با تاخیر به وجود آمده در اعطای اقامت دائم به اسحاق قالیباف اشاره شده است. بر اساس حکم دادگاه، این وزارت خانه‌ها در مورد تاخیر گفته اند «تاخیر در پردازش پرونده، بیش از ماهیت فرآیند مورد نیاز در همه شرایط نبوده، و با توجه به ماهیت پیچیده این درخواست، غربالگری امنیتی مورد نیاز است.»

قاضی نوریس گفته وزارت‌های کانادایی، هیچ استدلالی برای توجیه تاخیر اضافی ارائه نکرده اند. او گفته «این دادگاه مکرراً اعلام کرده است که اظهارات عمومی مانند این برای توجیه تاخیر کافی نیست»؛ در نتیجه او از پاسخ آن‌ها درباره علت طولانی شدن رسیدگی به پرونده قالیباف قانع نشده و با آن موافق نیست.

ظاهرا در مورد پرونده قالیباف، در ژانویه ۲۰۱۹ یکی از تحلیلگران برنامه اکسپرس اینتری کانادا توصیه کرده که با درخواست اقامت دائم او موافقت شود، اما در اکتبر ۲۰۱۹ مشخص شده که «یک بررسی جامع» در پرونده درخواست او لازم بوده است.

جالب اینجاست که قاضی این پرونده با استناد به دادخواست متقاضی گفته شواهد نشان می‌دهد که تاخیر در رسیدگی به درخواست متقاضی، «زندگی او را در هاله‌ای از ابهام قرار داده و او را در گرفتن تصمیم‌های مهم، با تاخیر مواجه کرده است.»

قالیباف گیت

نام اسحاق قالیباف اولین بار در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ در فهرست خوداظهاری پدرش از اموال و دارایی‌های خانواده قالیباف به گوش مردم ایران رسیده بود. در آن فهرست معروف، محمدباقر قالیباف ادعا کرده بود که اسحاق به عنوان تنها فرزند تحت تکفلش تنها یک خودروی پاترول مدل ۷۱، یک دستگاه موتور سیکلت و مجموعا یک میلیون تومان سپرده بانکی دارد. مشخص نیست اسحاق قالیباف طی کمتر از شش سال دست به چه کار پرسودی زده که از قبل آن موفق شده تمکن مالی مورد نیاز برای اکسپرس اینتری کانادا (حداقل ۱۳ هزار دلار معادل بیش از ۶ میلیارد تومان تمکن به ازای هر نفر) را به همراه مقادیر زیادی پول جهت پرداخت حق الوکاله وکیل مهاجرتی پرداخت کند.

اسحاق قالیباف,جزییات دادگاه رسیدگی به پرونده اقامت دائم اسحاق قالیباف در کانادا

پرونده درخواست اقامت کانادای فرزند محمدباقر قالیباف، اولین رسوایی خانواده رئیس مجلس نیست.درسال ۱۳۹۷ کانال پرحاشیه تلگرامی آمدنیوز که بعد‌ها گرداننده او روح الله زم به دلیل اقدامات ضد امنیتی اعدام شد اخبار و اطلاعاتی درباره اسحاق قالیباف منتشر کرده بود. خبرگزاری فارس، رسانه وابسته به نهاد‌های نظامی گفته بود خبر آمدنیوز درباره حضور فرزند محمدباقر قالیباف در ملبورن با بودجه ۸۰۰ میلیون دلاری، شایعه است.

خرداد ماه ۱۳۹۹ علی غفاریان مدیر مسئول سایت اصولگرای صراط نیوز اعلام کرد اسحاق قالیباف، «پسر کوچک آقای رئیس مجلس که در استرالیا تحصیل کرده»، رانت فروش عمده گوشت را در زمان شهردار بودن پدرش در اختیار داشته است.

در ماجرای «سیسمونی گیت» که فروردین ۱۴۰۱ رسانه‌ای شد، خانواده محمدباقر قالیباف در فرودگاه امام در حالی که تعداد قابل توجهی چمدان به همراه داشتند، شکار دوربین رسانه‌ها شدند. کمی بعد مشخص شد همسر و فرزند قالیباف سفری به ترکیه داشته اند. ماجرای این سفر به خاطر اقلام خریداری شده که ظاهرا سیسمونی فرزند دختر قالیباف بوده، به سیسمونی گیت معروف شد. در این ماجرا، وحید اشتری، افشاگر این رویداد به دو سال زندان و ممنوعیت از هرگونه فعالیت در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی محکوم شد.

نام قالیباف با پرونده هلدینگ یاس هم عجین شده است. محسن هاشمی، رئیس سابق شورای شهر تهران ۱۵ تیر ۱۳۹۷ با اعلام وقوع فساد مالی در هلدینگ یاس به عنوان یک شرکت طرف قرارداد با شهرداری تهران در زمان حضور محمدباقر قالیباف در راس شهرداری تهران از صدور دستور رهبری به محمدحسین باقری، رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح ایران، برای رسیدگی به این پرونده خبر داد.

تخلفات هلدینگ یاس یکی از بزرگترین پرونده‌های فساد در ایران است که پرونده آن ۶ سال پیش در قوه قضاییه باز شد و عیسی شریفی معاون محمدباقر قالیباف در زمان شهرداری تهران به ۲۰ سال حبس تعزیری، رد مال و جزای نقدی محکوم شد.

سال ۱۴۰۰ یک فایل صوتی منتشر شده که مربوط به جلسه‌ای در دفتر سردار عزیز جعفری فرمانده وقت سپاه پاسداران است و جزییاتی از اتفاقات اقتصادی کشور در آن گفته می‌شود که هوش را سر شنونده می‌برد! در این فایل صوتی مسئولان وقت سپاه درباره نحوه نظارت و برخورد جدی با یک تخلف در مجموعه‌ای به نام «یاس» بحث و تبادل‌نظر می‌کردند.

رئیس مجلس در جریان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال در پاسخ به یکی از شهروندان که به ماجرای سفر ترکیه خانواده او برای خرید سیسمونی انتقاد کرده بود گفت «اینکه خانواده آدم به ترکیه برود، گناه است؟»

پاسخ به این سوال رئیس مجلس می‌توانست «خیر» باشد؛ اما تنها تا زمانی که پرونده جدید مربوط به درخواست اقامت دائم کانادا از سوی فرزند او رسانه‌ای نشده بود.

قالیباف با شعار «۹۶ درصد در مقابل ۴ درصد» در سال ۱۳۹۶ کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شد. منظور او از انتخاب این شعار، حمایت از قشر ضعیف ۹۶ درصدی جامعه در مقابل ۴ درصد سرمایه‌دار قدرتمند بود. به جز تناقض آشکاری که در شعار و عمل مقامات مسئول جمهوری اسلامی در مواجهه به غرب وجود دارد، موضوع تلاش پرهزینه فرزند رئیس مجلس برای گرفتن اقامت کانادا از یک جنبه دیگر هم حائر اهمیت است و آن بخش مربوط به استاندارد دوگانه حاکمیت در برخورد با چهره‌های سیاسی است. سال ۱۴۰۰ علی لاریجانی به دلیل آنچه «سکونت دختر در خارج از کشور» اعلام شد، از سوی شورای نگهبان برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری، رد صلاحیت شد. به گزارش رویداد۲۴ این در حالی است که قالیباف آماده رقابت در انتخابات مجلس دوازدهم و ریاست مجدد بر قوه مقننه می‌شود. البته با فرض صحت اطلاعات منتشر شده در خصوص درخواست اقامت چند ساله فرزند محمدباقر قالیباف به نحوه نظارت دستگاه‌های امنیتی بر چهره‌های طراز اول حاکمیت مورد سوال و نقد است.

آیا کانادا درخواست اسحاق قالیباف برای اقامت دائم را رد خواهد کرد؟

در مهرماه ۱۴۰۱، جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، اعلام کرد دولت این کشور در حال انجام اقدام‌هایی است تا از ورود مقام‌های ارشد ایران به کانادا جلوگیری کند. آذرماه امسال خبرگزاری کانادایی سی بی سی در گزارشی اعلام کرد که اداره خدمات مرزی کانادا ورود ده‌ها تن از مقامات ارشد حکومت ایران را ممنوع کرده و در حال تحقیق از حدود ۱۰۰ تن از دارندگان اقامت کانادا برای ارتباط احتمالی با جمهوری اسلامی است.

اداره خدمات مرزی کانادا اعلام کرد که تا ۲۹ آبان ۱۴۰۲ این نهاد تقریباً ۱۷۸۰۰ درخواست ویزا را برای عدم پذیرش احتمالی تحت عنوان «آی آر پی‌ای رژیم ایران» بررسی کرده است. در نتیجه، ۷۸ نفر از دسترسی به کانادا محروم شدند.

خبر دادگاهی شدن برخی از مقامات ایرانی هم تاکنون منتشر شده است. مجید ایرانمنش از مدیران ارشد معاونت علمی و پژوهشی ریاست جمهوری دولت روحانی چند روز پیش حکم قطعی اخراج از کانادا را دریافت کرد و جزییات دادگاه رسیدگی به حکم اخراج احتمالی سلمان سامانی، قائم مقام وزیر کشور در دولت روحانی هم در ۱۹ بهمن منتشر شد.

با این حال به نظر نمی‌رسد قانون ممنوعیت ورود مقام‌های ارشد نظام به کانادا، به فرزندان مقامات جمهوری اسلامی هم قابل اطلاق باشد. فهرست بلند بالایی از فرزندان مقامات نظام وجود دارد که در حال حاضر در کانادا اقامت دارند و تاکنون هیچ مشکلی برای اقامت یا تابعیت آن‌ها به وجود نیامده است.

حمید رضازاده، پسر انسیه خزعلی اقامت دائم کانادا را دارد و در شرکتی با موضوع عرضه فیلترشکن فعال است. روزنامه همشهری وابسته به شهرداری تهران سال گذشته در گزارشی ضمن تایید فعالیت شرکت حمید رضازاده، فرزند انسیه خزعلی، در عرضه فیلترشکن نوشته بود که «این شرکت از ابتدای تاسیس روی بازار کشور‌های خارجی متمرکز بوده و به کاربران ایرانی خدمات «وی‌پی‌ان» رایگان یا پولی ارائه نکرده است.»

گفته می‌شود طهورا اردشیر لاریجانی، دختر فاضل لاریجانی هم ساکن ونکوور کاناداست.

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
خداوند توفیق دهد.....
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش