شنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۶ - ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۵۱۶۰۷
مجلس

قالیباف: پزشکیان فرزند مجلس است

پزشکیان: مردم امروز از ما شاکی هستند/ مقصر ما هستیم نه آمریکا

پزشکیان,پزشکیان و قالیباف
رئیس جمهوری خطاب به نمایندگان گفت: مردم احساس نارضایتی دارند و ما را پاسخگوی نیازها و خواسته های خود نمی بینند و بی میلی آنها برای شرکت در انتخابات نشانه سرخوردگی هاست.

به گزارش خبرآنلاین، بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی مسعود پزشکیان در صحن علنی مجلس آغاز شد. در ابتدای جلسه علنی امروز مجلس، مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم پشت تریبون رفت تا از کابینه مدنظر خود دفاع کند.

وی خطاب به نمایندگانی همکاران قبلی او نیز بوده اند، گفت: به دنبال سوگندی که یاد کردم، امروز فرصتی است که نسبت به شرایط خطیر زندگی مردم آگاه شویم، فرصت اصلاح رویکردها و حکمرانی، فرصت برخوردهای ناپسند با قدرت‌های جهانی با مردم دلاور ایران، فرصت برآمده از انتخابات جهت همکاری ملی در درون حکومت، میان حکومت و جامعه و در درون جامعه است.

رئیس جمهور گفت: رهبر انقلاب به صراحت اعلام داشتند که توفیق دولت، موفقیت نظام است. چه توفیقی بالاتر از کم کردن تهدیدها و مخاطرات برای کشور و کاستن از رنج‌ها معیشت مردم و حفاظت از امید خلق شده در میان قشرهای مختلف مردم. چاره کار فهم مشترک این وضعیت و اقدام مشترک و همدلانه همه قوا برای پاسخگویی به خواسته مردم است.

وی‌افزود:  دولتی که امروز به مجلس معرفی شده دولت وفاق ملی است، همانطور که در روز تحلیف گفتم این دولت خود را دولت همه مردم ایران می داند و خود را موظف به حقوق شهروندی همه ایرانیان است و ملتزم به اولویت های کشور و تحقق منافع ملی است. دولت وفاق ملی برای همه ملت ایران و ملتزم به قانون اساسی است.

اهم اظهارات رئیس جمهور را بخوانید؛

*التزام به قانون اساسی، اهداف سند چشم انداز، سیاست های کلی مصوب مقام معظم رهبری و تحقق برنامه هفتم توسعه، محورهای همگرایی میان دولت و سایر قوا و ارکان نظام خواهد بود.

*آنچه امروز در روند همکاری بین مجلس و دولت به صورت رسمی آغاز می شود آزمون عرصه این همکاری و همگرایی است.

*اگر صدای مردم به موقع شنیده نشود، سرخوردگی ها و ناامیدی های فزاینده شکل می گیرد و نتیجۀ آن نابودی اعتماد و سرمایه است، زوال امید و افول سرمایه ها و بی اعتمادی مردم را شاهد خواهیم بود. 

*کشور در شرایط خطیر و مردم در وضعیت سخت اقتصادی هستند و بی عدالتی بخش های قالب اقتصادی را بر گرفته است.

*مردم احساس نارضایتی دارند و ما را پاسخگوی نیازها و خواسته های خود نمی بینند و بی میلی آنها برای شرکت در انتخابات نشانه سرخوردگی هاست. 

*مردم نشان دادند به کشور و انقلاب شان علاقه دارند.

*چشم‌اندازی که وجود دارد و مقام معظم رهبری ترسیم کرده و من در تمام سخنانم به آن اشاره کردم ایرانی را توصیف می‌کند که در سطوح مختلف در رتبه برتر منطقه قرار گیرد و الهام بخش در جهان اسلام باشد. این چشم‌انداز می‌تواند هم افزایی ایجاد کند.

*این هدف تحقق نمی‌یابد مگر این‌که با تمام وجود به آن باور داشته باشیم. این چشم‌انداز می‌تواند فهم مشترکی را ایجاد کند.

*رسالت دولت چهاردهم همان رسالت مالک اشتر در حکومت است. رسالت دولت چهاردهم این است که تامین آموزش و سلامت عادلانه و با کیفیت برای همه مردم صرف نظر از قومیت و جنسیت، توسعه زیرساخت‌ها، تنطیم‌گری، تامین امنیت و تقویت اقتدار ملی، مبارزه با دشمنان عزت و اقتدار کشور، آبادانی سرزمین و ایجاد محیط مساعد برای رشد فضائل است.

*رسالت مالک در حکومت جمع آوری خراج، امنیت و اصلاح جامعه، جنگ با دشمنان و آبادانی شهرهاست. ما وظیفه داریم برای همه مردم صرف نظر از قومیت، دین یا مذهب آن‌ها این موارد را فراهم کنیم.

*دلیل اینکه حکومتی درست و غلط است حرف مردم پشت سر آن حکومت است. وظیفه حاکمیت یعنی رضایت مردم، این اصلی است که به آن پایبندیم.

*وظیفه حاکمیت تامین رضایت مردم است. آن‌چه که باعث می‌شود هوای مردم را نداشته باشیم هوای نفس است. هیچ دین و باوری در قبال هیچ انسانی قدم از عدالت آن طرف‌تر نمی‌گذارد. فرقی نمی‌کند مذهبی باشند یا نباشند. ترک باشد یا عجم یا ایرانی یا خارجی. تمام دعوا سر عدالت است. مردم باید راضی باشند. مردم امروز از ما شاکی هستند. مقصر ما هستیم. مقصر آمریکا یا بیگانگان دیگر نیستند.

*با همه وجود باید به مردم خدمت کرد. مانند یک حیوان نباید به جان مردم افتاد و آنها را لت و پاره کرد. 

*همانطور که دوست دارید خدا از شما بگذرد، شما هم از خطای مردم بگذرید. خدا از همه بالاتر است و خود را برابر جنگ با خدا قرار ندهید. نارضایتی مردم یعنی جنگ با خدا.

*مردم اگر بدانند بدون توجه به تبعیض جنسی و منطقه‌ای و با عدالت با آنها برخورد می‌کنیم آنها پشت حکومت خواهند ایستاد.

* ما نوکر و خدمت گذار مردم هستیم و این جز اصولی است که به آن پایبند خواهیم بود. 

* ما مجبوریم تعامل مثبت با همه قوا و دستگاه ها داشته باشیم. 

* وظیفه ما، انعکاس صدای بی صدایان و بی پناهان و محرومان و طردشدگان و حاشیه نشینان و کسانی که تریبونی برای بیان خواسته خود ندارند. 

* در خطبه ۱۶ اولین حرف حضرت علی (ع) این است که می گویند من گردنم را در مقابل حرف خود گرو خواهم گذاشت. کسی که روندها و مسیرها را تحلیل کرده باشد، اگر تقوا داشته باشد باعث شده راه خلاف نرود و تصمیم درست بگیرد. تصمیم درست بر اساس دستور و یک گروه و جناح نیست. شواهد اجتماعی به تجربه موفق است که می گویند چه کنیم.

* ما به فسادستیزی معتقد هستیم و با قدرت دنبالش خواهیم رفت. ما به آزادی بیان اعتقاد داریم.

* در اوایل انقلاب تصور می کردیم سرمایه داران آدم های بدی هستند و استعمارگر هستند، حضرت علی به مالک اشتر طبقات را نام می برد و صفاتی می شمارد. به تجار می رسید می گوید قضات و ... پایدار نمی مانند مگر با تجار

* نگاه ما باید آن گونه باشد که تاجران و تولید کنندگان ما درست بتوانند کار کنند. این نگاهی است که هم از نظر علمی و اعتقادی به آن پایبند هستیم. 

* ما برای خدمت به این مردم آمدیم نه برای حکومت به آنان. 

* نقاط قوتی که ما محاسبه کردیم، رهبری با رویکردی فسادستیز مسیر تحقق چشم انداز را فراهم آورده و پشتیبان دولت ها است. 

* هماهنگی بین قوا ایجاد شده است و نقطه قوت بالایی است، ان‌شاء‌الله این هماهنگی با مجلس عمیق تر و بهتر و دوستانه تر خواهد بود. 

* رهبری به این نهاد ها دستور دادند به ما برای رسیدن به هدف تحقق چشم اندازها کمک کند. 

* دولت بالقوه ثروت مند بوده و دارایی ارزشمند چون نفت و گاز و ... دارد.

*ضعف ما کجاست؟ سرزمین ما و مردم ما همگی قوت هستند. پس از انقلاب توسعه عظیمی در فولاد، سیمان، کشاورزی، دامداری، دانشگاه‌ها و غیره صورت گرفته است. با وجود همه اینها گیر کجاست؟

*مردم ناراضی هستند، مهاجرت افزایش پیدا کرده، وضعیت فعلی زیبنده مردم نیست. فساد رواج دارد. ناترزاری‌های بزرگ در بودجه و صندوق‌های بازنشستگی کشور را تهدید می‌کند. 

*ما همچنان با وجود اختلاف بین معتقدین به نظام و انقلاب، اختلاف با کشورهای منطقه، درگیری لفظی میان ایران با رژیم کودک کش صهیونیستی، تحریم‌های آمریکا، اف ای تی اف را می‌توان یکی از ضعف‌های موجود دانست.

*در حقیقت عدم وحدت و انسجام یعنی پرتگاه آتش. ما باید کاری کنیم که وحدت و انسجام در کشور صورت بگیرد. الان بزرگ‌ترین مشکل ما عدم وحدت ‌ و انسجام است وگرنه درباره همه مشکلات راه علمی وجود دارد. 

*کلی پروژ ناتمام داریم، کلی مصوبه داریم که انجام نشدند، یعنی پولی برای اجرای آن وجود نداشت. ماشین‌ها و ابزارهای ما در صنعت فرسوده وکیفیت پایینی دارند. رقابت وجود ندارد. 

*با کاهش سرمایه اجتماعی روبرو هستیم. همه این موارد نقاط ضعف ما است.

*در خلال انتخابات و پس از آن فرصتی برای خلق امید میان جامعه و حتی آنهایی که رای ندادند ایجاد شد.

قالیباف: پزشکیان فرزند مجلس است، امروز به خانه خود آمدند

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس دوازدهم، در آغاز جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه چهاردهم گفت: آقای پزشکیان فرزند مجلس هستند، امروز به خانه خود آمدند، به آقای دکتر عارف، معاونان، مشاوران و وزرای پیشنهادی کابینه دولت چهاردهم عرض خیر مقدم دارم. 

وی  در ادامه به جلسات هفته گذشته کمیسیون‌های مجلس با وزرای پیشنهادی برای بررسی برنامه‌های آنها اشاره کرد و گفت: هفته گذشته جلسات بسیار مفصل، دقیق و منظم بین وزرای پیشنهادی و همه کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی برگزار شد که این جلسات حداقل از هشت صبح تا هشت شب و بعضا تا ساعاتی بیشتر ادامه داشت و شناخت خوبی از بعد کارشناسی بین نمایندگان و وزرای پیشنهادی حاصل شد.

قالیباف با بیان اینکه براساس ماده ۲۰۴ آیین‌نامه داخلی از امروز بحث مربوط به بررسی کابینه در صحن علنی شروع می‌شود که طبق زمانبندی تا روز چهارشنبه ادامه دارد، گفت: امیدوارم با یک همدلی و بررسی دقیق و با در نظر گرفتن جنبه‌های کارشناسی بتوانیم در پایان وقت قانونی کار را ادامه دهیم که بیش از ۳۶ ساعت وقت مفید خواهد بود و تا چهارشنبه ادامه خواهد داشت در نهایت روز چهارشنبه رای‌گیری برای وزرای پیشنهادی صورت می‌گیرد.

قالیباف افزوذ: از همکارانم خواهش می‌کنم که در طول بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی نظم و انضباط را رعایت کنند.

وی همچنین با اشاره به روند بررسی برنامه‌ها و خط مشی کلی دولت چهاردهم بیان کرد: رئیس جمهور دو ساعت و نیم زمان دارد که به توضیح برنامه‌های دولت بپردازد سپس ۱۰ نماینده یعنی پنج مخالف و پنج موافق هر کدام ۱۵ دقیقه زمان دارند که در نهایت فرصت نمایندگان در مجموع ۱۵۰ دقیقه است که می‌توانند درباره خط مشی دولت اظهارات‌شان را بیان کنند.

رئیس مجلس خاطر نشان کرد: رئیس جمهور می‌تواند زمان دو ساعت و نیم خود را به فرد دیگری بدهد اما این زمان قابل انتقال به انتهای بررسی‌ها یعنی روز چهارشنبه نیست و اگر دولت از این وقت استفاده نکند نمی‌تواند آن را در فرصت دیگری به کار گیرد.

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش