دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳
۱۶:۲۵ - ۲۴ دي ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۰۱۵۸۰
مجلس

حمله تند نماینده مجلس به سخنگوی دولت بخاطر همدردی با آمریکا/ نمایندگان مجلس: پذیرش پالرمو و CFT برای ملت فایده‌ای ندارد

مهدی کوچک‌زاده,توهین مهدی کوچک‌زاده به مسئولان
کوچک زاده، نماینده رادیکال مجلس گفت: آقای عبدالعلی زاده اگر این حرفها را جلوی مردم تبریز می زد، مردم تبریز دهانش را خرد می کردند. این چه وضعی است واقعا راه انداخته اند؟ بله من خارج از موضوع صحبت کردم. ملت ایران! اینها می‌خواهند مملکت را بفروشند به آمریکا. آن ظریفش است. این عبدالعلی زاده و آن دیگری سخنگو.

به گزارش انتخاب، در جلسه علنی امروز دوشنبه - ۲۴ دی ماه - مجلس شورای اسلامی، مهدی کوچک‌زاده، نماینده تهران، در سخنانی که به اذعان خودش خارج از دستور و در حمایت از تذکر یک نماینده دیگر مطرح شد، نسبت به موضوعاتی همچون اظهارات اخیر علی عبدالعلی‌زاده نماینده ویژه رئیس جمهور در اقتصاد دریامحور درباره مذاکره با آمریکا، ابراز همدردی سخنگوی دولت با مردم گرفتار لس‌آنجلس در آتش و همچنین بررسی لوایح FATF و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعتراض کرد.

اعتراض و سخنان همراه با فریاد این نماینده در صحن علنی مجلس درحالی ادامه داشت که بلندگوی وی قطع شد. در ادامه نمایندگان مجلس در صحن علنی مجلس شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل سر دادند.

مهدی کوچک زاده، نماینده مجلس گفت: آقا من به عنوان یه مالیات دهنده ایرانی راضی نیستم یک قران از مالیات من قبل از اینکه خرج غزه شود، برود برای لس آنجلسی‌های پفیوز خرج شود. همه شان می خواهند افتخار کنند که ما دلمان برای لس آنجلس سوخت. 

حمله کوچک‌زاده به عبدالعلی‌زاده و سخنگو

کوچک زاده افزود: آقای عبدالعلی زاده اگر این حرفها را جلوی مردم تبریز می زد، مردم تبریز دهانش را خرد می کردند. این چه وضعی است واقعا راه انداخته اند؟ بله من خارج از موضوع صحبت کردم. ملت ایران! اینها می‌خواهند مملکت را بفروشند به آمریکا. آن ظریفش است. این عبدالعلی زاده و آن دیگری سخنگو.

پاسخ قالیباف به حملات کوچک زاده: حل مشکلات اقتصادی مردم با ارزش‌تر است

محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر کوچک زاده که با فریاد و استفاده از الفاظ تند و ناسزا همراه بود، گفت: ما بر مواضع اصولی‌مان می‌ایستیم و ایستاده‌ایم که این وظیفه عقلانی و انقلابی ماست و در آن هیچ شکی نیست.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: مواضع بنده در زمان بررسی لوایح FATF و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام در دوره مجلس دهم روشن و شفاف است؛ هیچ شکی هم در این موارد نیست و پای اینها ایستاده‌ایم، چون از مبانی انقلاب است.

وی یادآور شد: این موارد برای ما مهم است، اما خدمت به مردم و حل مشکلات اقتصادی مردم هم با ارزش‌تر است و باید هر دو را انجام دهیم و مجلس مصمم به این کار است.

قالیباف خاطرنشان کرد: این موضوع (بررسی لوایح FATF و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام) در اولین جلسه مجلس بعد از سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه مورد بحث قرار می‌گیرد. بنده هم به عنوان عضو حقوقی مجمع تشخیص مصلحت این موضوع را دنبال می‌کنم.

***

نمایندگان مجلس: پذیرش پالرمو و CFT برای ملت فایده‌ای ندارد

بیش از ۱۲۰ نفر از نمایندگان مجلس امروز در نامه‌ای به آیت الله آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام برخی از مخاطرات پیوستن به دو کنوانسیون پالرمو و CFT را مطرح کردند.

متن این نامه به شرح زیر است:

محضر محترم حضرت آیت الله آملی لاریجانی ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام

سلام علیکم

احتراما، ما نمایندگان زیر برخی از مخاطرات موجود در مورد دو کنوانسیون FATF و CFT را به استحضار  حضرتعالی می رسانیم: 

(۱)- در بندهای مختلف FATF، اطلاعات کامل تجاری، اقتصادی و مجاری دورزدن تحریم ها با ذکر کامل مشخصات آنها از ایران درخواست شده است، که ممکن است منجر به مسدود کردن آن راه‌ها از سوی دشمنان ملت ایران شود؛

(۲)- معرفی کامل اطلاعات مشتری اصلی (ذی نفع اصلی) در تجارت ها و معاملات از ایران خواسته شده است، (یعنی باید با شرکت ها و افراد پوششی برخورد شده و مراجع حساس و محرمانه، کشف و با آنها مقابله گردد.)؛

(۳)- با معاملات و انتقال وجه صرفا با این توجیه که آن معاملات، مشکوک به تامین مالی تروریسم یا پولشویی هستند، برخورد شود. براین اساس، هر معامله و جابجایی وجه در داخل یا خارج از کشور، صرفا با ادعای مشکوک بودن از سوی اعضای FATF، دچار اختلال شده و ضربه جدی به اقتصاد کشور وارد خواهد کرد.

(۴)- مجلس نهم در زمستان ۱۳۹۴، قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم را مصوب کرده و پس از تایید شورای نگهبان، در اسفند همان سال، ازسوی ریاست وقت مجلس شورای اسلامی-دکتر علی لاریجانی- به رئیس جمهور وقت – دکتر حسن روحانی- جهت اجرا ابلاغ می گردد. در تبصره دوم ماده اول این قانون، تصریح شده است که گروه هایی که در مقابل اشغالگری و تجاوز مبارزه می کنند (مانند حزب الله، حماس، انصارالله یمن و ...)، تروریست نیستند. 

اما این قانون، مورد مخالفت اعضای اصلی FATF (مانند آمریکا، انگلیس و ...) قرار گرفته و متأسفانه وزیر اقتصاد دولت آقای روحانی- آقای دکتر طیب نیا- در خرداد سال ۱۳۹۵، در توافقی با FATF، ۴۱ بند را تحت عنوان برنامه اقدام (Acction Plan) امضا و متعهد می گردد. در بند ۸ این توافقنامه، از ایران خواسته می شود که تبصره دوم بند اول قانون مصوب مجلس در مورد تروریست نبودن گروه هایی که در برابر اشغالگری و تجاوز مبارزه می کنند را اصلاح کند!

نتیجه این اصلاح آن است که تمامی گروه های مقاومت، تروریست تلقی شده و مردم عزیز ایران و نهادهایی مانند سپاه قدس، حامیان تروریستها و تامین کنندگان آنها تلقی شوند.

(۵)- در برنامه اقدام (Acction Plan) و نیز بند ۳۶ FATF از ایران درخواست می شود که کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم (CFT) را تصویب کند، (یعنی تعریف غربی ها از تروریسم باید پذیرفته شود.) 

متأسفانه دولت آقای روحانی این لایحه را جهت تصویب، به مجلس دهم ارائه می دهد.

قابل ذکر است که مطابق بند ۶ کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم، هیچ حق شرط و تحفظی در پذیرش CFT مورد قبول نخواهد بود، و بدین جهت حق شرط کشورهای اسلامی نسبت به این کنوانسیون، توسط اعضای آن رد شده است. 

بعلاوه، حق شرط به معنای آن است که یک کشور، برخی از مواد یک کنوانسیون را پذیرفته و برخی دیگر را رد کند، اما براساس ماده ۱۷ «کنوانسیون بین المللی حقوق معاهدات ۱۹۶۹ وین» -که حاکم بر تمام معاهدات بین المللی است- پذیرش برخی از یک معاهده تنها در صورتی مورد قبول است که:

اولا معاهده اجازه آن را داده باشد، و ثانیا سایر کشورهای متعاهد با آن مخالفت نکنند. روشن است که هیچ یک از این دو مورد، در مورد ایران و سایر کشورهای اسلامی نسبت به این کنوانسیون صدق نمی کند.

(۶)- در بندهای مختلف FATF (مانند بند ۱۶ آن) و نیز (Acction Plan) (مانند بندهای ۱۳ و ۱۴ آن) از ایران و سایر اعضای آن خواسته شده است که به تمامی قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل عمل کنند.

(۷)- در ضمیمه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، اسامی افرادی مانند سردار شهید سلیمانی و نهادهایی مانند وزارت دفاع  نامبرده شده که به بهانه موشکی یا تروریسم، تحت تحریم باقی مانده‌اند، و ایران موظف است که به این قطعنامه عمل کند.

(۸)- علاوه براین، نام شهید سردار سلیمانی در لیست SDN وزرات خزانه داری آمریکا به عنوان فرد مورد تحریم آمریکا، به کرات ذکر شده است.

(۸)- علاوه براین، نام شهید سردار سلیمانی در لیست SDN وزرات خزانه داری آمریکا به عنوان فرد مورد تحریم آمریکا، به کرات ذکر شده است.

(۹)- براین اساس، با پذیرش تغییر تعریف تروریسم براساس CFT، و تحریم سپاه قدس و فرماندهان آن، علاوه بر اقتصاد، امنیت کشور نیز دچار آسیب جدی خواهد شد، زیرا سپاه قدس و سرداران آن مانند شهید حاج قاسم سلیمانی، با مبارزات همیشگی خود با تروریست‌ها از جمله داعش- که بخش اعظم سوریه و عراق را تصرف کرده و به مرزهای ایران نزدیک شده بودند و در عملیات‌های گوناگون مانند حمله به مجلس شورای اسلامی و مرقد مطهر حضرت امام ره در داخل کشور دست به جنایت زده‌اند- توانسته‌اند که برای مردم ایران، امنیت را به ارمغان بیاورند.

توجه به درخواست‌های بیان شده از کشورهای عضو، توسط  FATF و برنامه اقدام توافق شده (Acction Plan) میان ایران و FATF، در برخورد با حامیان تروریسم (که در نگاه آنها سپاه قدس و سردار سلیمانی و... می باشند)، عمق این فاجعه را روشن‌تر می کند. برخی از این درخواست ها به قرار زیر است:

- اموال تامین کنندگان مالی تروریست ها (یعنی افراد مذکور) مصادره شود (بند ۴ FATF و بندهای ۱۱-۱۸ برنامه اقدام توافق شده (Acction Plan) میان ایران و FATF).

(۹)- براین اساس، با پذیرش تغییر تعریف تروریسم براساس CFT، و تحریم سپاه قدس و فرماندهان آن، علاوه بر اقتصاد، امنیت کشور نیز دچار آسیب جدی خواهد شد، زیرا سپاه قدس و سرداران آن مانند شهید حاج قاسم سلیمانی، با مبارزات همیشگی خود با تروریست‌ها از جمله داعش- که بخش اعظم سوریه و عراق را تصرف کرده و به مرزهای ایران نزدیک شده بودند و در عملیات‌های گوناگون مانند حمله به مجلس شورای اسلامی و مرقد مطهر حضرت امام ره در داخل کشور دست به جنایت زده‌اند- توانسته‌اند که برای مردم ایران، امنیت را به ارمغان بیاورند.

توجه به درخواست‌های بیان شده از کشورهای عضو، توسط  FATF و برنامه اقدام توافق شده (Acction Plan) میان ایران و FATF، در برخورد با حامیان تروریسم (که در نگاه آنها سپاه قدس و سردار سلیمانی و... می باشند)، عمق این فاجعه را روشن‌تر می کند. برخی از این درخواست ها به قرار زیر است:

- اموال تامین کنندگان مالی تروریست ها (یعنی افراد مذکور) مصادره شود (بند ۴ FATF و بندهای ۱۱-۱۸ برنامه اقدام توافق شده (Acction Plan) میان ایران و FATF)؛

- افراد مذکور باید مجرم شناخته شوند (بند ۵ FATF و بندهای ۵-۱۰ برنامه اقدام توافق شده (Acction Plan) میان ایران و FATF).

- اطلاعات کامل فعالیت های این افراد بدون هیچ محدودیتی باید در اختیار FATF قرار گیرد (محتوای بند ۹ FATF و بند ۳۲ برنامه اقدام توافق شده (Acction Plan) میان ایران و FATF)؛

- انتقال فیزیکی پول باید کشف و با آن مبارزه شود (بند ۳۲ FATF و بند ۲ ماده ۱۸ CFT).

- در صورت ادعای دادگاه های کشورهای غربی علیه این افراد، ایران موظف است که به طور کامل با آن دادگاه‌ها، همکاری قضایی داشته باشد (بندهای ۳۱ و ۳۷ FATF و بندهای ۳۰ برنامه اقدام توافق شده (Acction Plan) میان ایران و FATF)؛

- در صورت درخواست استرداد مجرم و تحویل افراد فوق، ایران موظف است یا فرد مجرم را به آن کشور درخواست کننده تحویل دهد و یا اینکه خودش به پرونده آن افراد رسیدگی کند (بند ۳۹ FATF و بند ۱ ماده ۱۰ CFT).

توجه به موارد اندک فوق، خطرات جدی آن را برای کشور نمایان می سازد.

(۱۰)- نکته اساسی و پایانی مهم در این مقام آن است که با پذیرش FATF ، CFT و عمل به تمامی درخواست های مطرح شده در برنامه اقدام توافق شده (Acction Plan) میان ایران و FATF، هیچ تحریم جدی از بانک های ایران برداشته نخواهد شد، زیرا مشکل اصلی تحریم ها، تحریم های ثانویه آمریکا علیه کشورها در صورت داشتن مبادلات تجاری و اقتصادی با ایران است، و بقیه تحریم ها، امور فرعی می باشند. مادامی که تحریم های ثانویه رژیم تروریستی آمریکا علیه ملت ایران برداشته نشود، هیچ کشوری با ایران، مبادلات مالی و بانکی نخواهد داشت.

بنابراین، پذیرش FATF ، CFT و عمل به تمامی درخواست های مطرح شده در برنامه اقدام توافق شده (Acction Plan) میان ایران و FATF، هیچ فایده‌ای برای ملت ایران نداشته و بر مشکلات تحریمی ملت ایران از قبیل کشف تمام راه های دورزدن تحریم ها و در نتیجه مسدود کردن آنها، افزوده و نیز برای امنیت کشور مشکلات گوناگونی را ایجاد خواهد کرد.

والسلام علیکم و رحمت الله

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش