پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۱۲:۰۲ - ۲۳ شهریور ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۰۰۹۰۶
مجلس

عباسعلی کدخدایی

استفساریه مجلس به دلیل محدود کردن حق اظهارنظر شورای نگهبان در صلاحیت نامزدهای انتخابات رد شد

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس,عباسعلی کدخدایی

 سخنگوی شورای نگهبان از مغایرت طرح استفساریه ماده ۷۳ و تبصره ۳ ماده ۵۲ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با اصل ۹۹ قانون اساسی خبر داد و گفت: این طرح به دلیل محدود کردن حق اظهار نظر شورای نگهبان درباره صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس رد شد.

به گزارش  ایرنا، عباسعلی کدخدایی روز شنبه در نشست خبری افزود: مصوبه جلسه هفتم شهریور ماه مجلس شورای اسلامی که درباره نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی است، تایید نشد.

 

وی دلیل تایید نشدن این طرح استفساریه را محدود کردن حق اظهارنظر شورای نگهبان درباره صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس شوری اسلامی عنوان کرد که مغایر اصل ۹۹ قانون اساسی و نظریه تفسیری آن شناخته شد.

 

وی ادامه داد: همچنین استفساریه مذکور از این جهت که ظاهرا سلامت رای را «مفروغ عنه» فرض کرده و مرجع تشخیص این امر را تعیین نکرده است ابهام دارد که پس از رفع ابهام اظهار نظر خواهد شد.

 

به گزارش ایرنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این طرح استفساریه تصویب کرده بودند که پس از اعلام نظر قطعی و نهایی شورای نگهبان در مهلت ۲۰ روزه مذکور در تبصره (۳) ماده (۵۲) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی درباره صلاحیت یک نامزد انتخابات و بعد از انتخابات او با رأی سالم مردم، این شورا نمی تواند اظهارنظر مجددی درباره صلاحیت آن نامزد یا منتخب داشته باشد و چنانچه مدارک جدیدی درباره او به شورا رسیده باشد، این مدارک طبق ماده (۳۰) قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در زمان بررسی اعتبارنامه های منتخبان مورد رسیدگی قرار می گیرد.

 

** نظر شورای نگهبان درمورد لایحه احکام دائمی برنامه های توسعه کشور و چند طرح

کدخدایی همچنین گفت: در هفته های گذشته که نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان برگزار نشد، مصوبات متعددی از سوی مجلس به شورا ارسال شد که در جلسات متعدد و حتی فوق العاده به آنها رسیدگی شده است.

 

وی به تشریح دیگر مصوبات شورای نگهبان پرداخت و اظهارداشت: در هفته های گذشته لایحه احکام دائمی برنامه های توسعه کشور که لایحه بسیار طولانی بود، علاوه بر ۵۰ ماده ای که در لایحه آمده بود ۷۰ ماده الحاقی نیز داشت که در ابتدا با ایراد شورای نگهبان مواجه شد که پس از اصلاحات مجلس دوباره به این شورا ارسال شد.

 

وی تصریح کرد: ۴۱ مورد ایراد در این مصوبه به همراه ۳۲ مورد تذکر وجود دارد.

 

عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: در این لایحه مصوب مجلس ایراد اصل ۷۵ قانون اساسی ۱۹ مورد، ایراد اصل ۸۵ قانون اساسی ۸ مورد، ایراد اصل ۶۰ قانون اساسی ۵ مورد وجود دارد.

 

کدخدایی یادآور شد: همچنین در این مصوبه ۵ مورد ابهام و سه مورد نیز خلاف شرع وجود دارد که موجب ایراد فقهای شورای نگهبان قرار گرفت.

 

وی با بیان این که ۳۲ مورد تذکر نیز در این مصوبه به دلیل تکراری بودن برخی احکام و قوانین داده شده است، ادامه داد: اعضای شورای نگهبان بر این اعتقاد بودند که می توان از قوانین جاری در این زمینه استفاده کرد و قوانین جدیدی مصوب نکرد.

 

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: در جلسه این شورا همچنین لایحه اصلاح قانون بودجه سال ۹۵ و یک بند آن که درباره دریافت تسهیلات خارجی بود به تایید رسید و این شورا آن را مغایر قانون اساسی و شرع ندانست.

 

کدخدایی همچنین گفت: طرح اصلاح جدول قانون تعیین محدوده حوزه های انتخابیه مجلس شورای اسلامی که مربوط به حوزه انتخابیه تکاب و شاهین دژ است، لایحه کاهش ساعت کار بانوان دارای شرایط خاص، لایحه الحاق سازمان تعاونی مصرف کادر نیروهای مسلح به فهرست نهادها و موسسات عمومی غیر دولتی و طرح اصلاح مواد ۳، ۶ و ۲۴ قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، اصلاح تبصره ۱۰ ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سواد آموزی و همچنین لایحه عضویت جمهوری اسلامی در بانک سرمایه گذاری زیرساخت آسیا به تایید شورای نگهبان رسید.

 

وی در ادامه با تشریح مصوباتی که به تایید شورای نگهبان نرسید، اظهارداشت: لایحه تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی و استفساریه ماده ۵۳ قانون انتخابات مجلس به دلیل این که این استفساریه به نوعی در صدد کاهش اختیارات شورای نگهبان بود، مغایر شرع و قانونی اساسی شناخت شد و دلیل آن نیز محدود کردن اظهار نظر شورای نگهبان درباره نامزدها بر اساس اصل ۹۹ قانون اساسی و به کاربردن واژه ای جدید به نام رای سالم بود که در آن همه آرا سلامت هستند اما مرجعی برای تایید این موضوع ذکر نشده که باید رفع ابهام شود.

 

کدخدایی همچین از رد چند موافقتنامه بین ایران و کشورهای دیگر خبر داد و گفت: لایحه موافقتنامه انتقال محکومان به حبس بین ایران و ارمنستان و ایران و قرقیزستان، لایحه معاهده بین ایران و چین در زمینه معاضدت حقوقی دو جانبه در موضوعات کیفری، لایحه معاهده معاضدت قضایی در موضوعات مدنی و تجاری بین ایران و چین و لایحه موافقتنامه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به موافقتنامه های نیس و لورکانو نیز تایید نشدند.

 

وی یادآور شد: چند نامه دیوان عدالت اداری نیز بررسی شد که بعضی از آن ها رد و بعضی از آن ها مورد تایید قرار گرفت و همچین اصلاحیه اساسنامه صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون که در طرف دولت ارسال شده بود به تایید رسید.

 

کدخدایی در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای فاجعه منا، این فاجعه را حاصل بی کفایتی آل سعود دانست و برای بازماندگان آن حادثه طلب صبر کرد.

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش