سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۵۹ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۱۹۰۴
مجلس

امتیاز دوباره مجلس به سرباز فراری‌های پول‌دار!

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس,سرباز فراری‌ها
نمایندگان مجلس که پیشتر با تصویب طرحی عجیب و غریب، راه خرید خدمت سربازی را برای گروهی از سرباز فراری‌ها باز کرده و سپس کوشیده بودند، اوضاع را منصفانه جلوه دهند، بار دیگر برای رفع مشکلات این افراد، دست به کار شده و این بار در مسیر نقض کار خود قدم برداشتند!

به گزارش تابناک، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز گذشته، طرحی را به تصویب رساندند که به موجب آن، محدودیت‌های اجتماعی خریداران سربازی در سال ۹۴ از جمله محرومیت از نامزدی نمایندگی مجلس، عضویت در شوراها و انتصاب در سمت‌های مدیریتی لغو خواهد شد؛ محدودیت‌هایی که می‌شد به واسطه‌شان از سابقه قانون شکنی این افراد آگاه شد و وجه تمایزی میان این افراد و آنهایی که دوران دو ساله خدمت سربازی را پیموده‌اند، یافت.

 

ماجرا از آنجا آغاز شد که نمایندگان مجلس برای حل مشکل مشمولان غایب دست به کار شدند و طرحی تدارک دیدند که حاوی نکات عجیب و غریبی بود. طرح فروش خدمت سربازی به افرادی که در جامعه به آنها سربازفراری‌ می‌گویند، نه مشمول غایب، چون به یاد می‌آورند تا یکی دو دهه پیش، این دست افراد بازداشت شده و با اعمال جرایمی سنگین ـ که گاه با معرفی به دادگاه نظامی، سنگین‌تر هم می‌شد ـ روانه سربازی می‌شدند.

 

روندی که اکنون غیررسمی متوقف شده تا بتوان این دست قانون شکنان را با عناوینی مانند مشمول غایب خطاب کرد و حتی برای رفع مشکلشان دست به کار شد. روندی که البته بسیاری از مردم با آن موافق اند، زیرا مدت‌هاست اشکالاتی مانند طولانی بودن مدت خدمت سربازی و آفت‌ها فراوان همراه با آن (از جمله اعتیاد، بیکاری، افزایش سن ازدواج، کاهش نرخ زادآوری، فاصله گرفتن از تحصیلات و بازار کار و...) را به نوع سربازی رایج در کشورمان وارد می‌دانند.

 

نگاهی که بر اساس آن، ایجاد تغییر در سربازی لازم و حتی واجب به نظر می‌رسد و شمار بالای مشمولان غایب را هم می‌شود نتیجه بی توجهی به آن دانست؛ اما ظاهرا مسئولان این گونه فکر نمی‌کنند. این را می‌شود از مصوبه مجلس برای فروش سربازی به سرباز فراری ها در سال گذشته و تمدید آن با تغییراتی جزئی برای امسال دریافت که تنها افرادی مشمول آن شده و می‌شوند که بیش از ۸ سال قانون شکنی کرده باشند!

 

بر اساس مصوبه ای که در حال حاضر برای فروش خدمت سربازی به اجرا درمی‌آید، تنها مشمولانی می‌توانند برای خرید خدمتشان اقدام نمایند که بیش از هشت سال غیبت کرده باشند و در غیر این صورت، باید روانه خدمت نظام وظیفه عمومی شده و دو سال سربازی را به جان بخرند.

 

یعنی اگر قانون شکنی نکرده باشید، راهی برای نرفتن به سربازی پیش رویتان نخواهد بود و حتی با دو سه سال قانون شکنی و سرپیچی از قانون وظیفه عمومی هم مشمول طرح خرید خدمت شناخته نمی‌شوید. بماند که در صورت مشمول شدن، اگر دوران فرار از خدمت را صرف تحصیل کرده باشید، مجبور خواهید بود مبلغ بیشتری پرداخت نمایید و مشابه این وضعیت در سن و سال نیز لحاظ شده است (هرچه پیرتر، مبلغ خرید خدمت بالاتر و هرچه جوان تر، معاف شدن با مبلغ کمتر!)

 

البته این همه ماجرا نبود و کسانی که به این شیوه خدمت سربازی شان را می‌خریدند، مشمول چند مورد محرومیت می‌شدند تا به نوعی جانب انصاف رعایت شده و قانون گذار تفاوتی میان ایشان و آنهایی که دو سال سربازی را طی کرده بودند، قائل شده باشد. از جمله محرومیت از نمایندگی مجلس یا عضویت در شورای اسلامی شهر و روستا؛ محرومیت‌هایی که از دید برخی، بسیار ناچیز و قابل چشم پوشی بودند.

 

این در حالی است که اکنون می‌بینیم همین محدودیت های جزئی و اندک نیز با تصویب در مجلس شورای اسلامی در آستانه لغو قرار گرفته‌‎اند. آن هم در حالی که هیچ طرحی برای رفع مشکلات عدیده سربازی و حواشی همراه با آن در دستور کار هیچ نهادی قرار نگرفته و مشمولان خدمت سربازی از خود می‌پرسند: وقتی می‌شود هشت سال از رفتن به سربازی سر باز زد و بعد با پرداخت مبلغی، سربازی را خرید، چرا رفتن به سربازی را ترجیح دهیم؟

 

پرسشی که احتمالا نمایندگان مجلس و دیگر مسئولان مرتبط با سربازی تا پیش از مصوبه روز گذشته مجلس نیز برایش پاسخ روشنی نداشتند اما حالا با لغو محرومیت ‌های این نوع خرید خدمت، نه تنها پاسخ دادن به آن دشوارتر می‌شود، که به ابهامات فراوانی نیز گره می‌خورد. از جمله اینکه چه دلیلی موجب شده که نمایندگان مجلس، محدودیت‌هایی که خود برای قانون شکنانِ مشمولِ خرید خدمت (که جمعیت اندکی هستند) اعمال کرده‌اند را لغو نمایند؟ آیا چنین کاری شائبه برانگیز نیست؟

 

آیا می‌توان پذیرفت که نمایندگان مجلس هر ساله بخشی از توان خود را معطوف به حل مشکلات عده‌ای کنند که باید قانونا دستگیر شده و روانه خدمت می‌شدند؛ اما روز به روز امتیازات بیشتری می‌گیرند؟ آن هم در شرایطی که مشمولان خدمت سربازی راهی پادگان‌ها می‌شوند و هیچ راهی برای خرید خدمت پیش روی این قانون مداران نیست؟

 

وضعیتی عجیب که ندید گرفتن آن دسته از مشمولان که دوران غیبتشان به حد استفاده از قانون خرید خدمت نرسیده، یا آن دسته از واجدین شرایط که پول خرید خدمت را ندارند هم از تبعات جانبی آن به شمار می‌آید. بماند که این بحث ها در حالی جریان دارد که بسیاری از سربازهای مشغول به خدمت در پادگان‌ها، حتی از دریافت حقوق ماهانه شان محرومند. سربازان جان برکفی که چه بسا هیچ چیزی برای تخریب روحیه شان، بدتر از مصوبات پی در پی نمایندگان مجلس برای رفاه سرباز فراری‌های پول دار نباشد!

 

 

  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش