شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۲۲:۳۴ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۳۳۶۷
مجلس

تمام حواشی یک تحلیف/ سوگند بدون معرفی کابینه/ حضور حسین فریدون و غیبت فرمانده سپاه

مراسم تحلیف,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
 مراسم تحلیف دوازدهیم ریاست جمهوری به پایان رسید اما خبری از معرفی کابینه نشد.

فائزه عباسی: تمام خیابان های منتهی به میدان بهارستان و ساختمان هرمی شکل آن بسته بود و  مترو ایستگاه بهارستان نیز از ساعت ۱۴ تعطیل شد. از خیابان های مجاور تلاش کردیم خود را به مجلس برسانیم که سر هر خیابان با تعداد زیادی مامور مسلح نیروی انتظامی مواجه شدیم و با چانه زدن و صحبت کردن که خبرنگاریم و کارت خبرنگاری داریم و... در نهایت به مقابل درب شماره دو مجلس شورای اسلامی رسیدیم. تردد مانند همیشه نبود و برخلاف روزهای عادی تنها مجوز داشتن یک خودکار و یک کاغذ به خبرنگاران داده شد.

 

فرش قرمز برای میهمانان

با عبور از گیت حفاظت به لابی مجلس رسیدیم، همه چیز فرم تشریفات را به خود گرفته بود؛ از فرش قرمز مقابل در ورودی به صحن گرفته تا نوع ایستادن ماموران تشرفات. جایگاه خبرنگاران هم که همیشه مشخص است! از پله ها بالا رفتیم سایت خبرنگاران با میزهای پذیرایی تقریبا اشغال شده بود. با گذشتن از سایت به جایگاه خبرنگاران در صحن رفتیم. نوع چینش در جایگاه خبرنگاران هم با کمی تغییر مواجه شده بود و اضافه کردن تعدادی صندلی با روکش های کرمی رنگ خودنمایی می کرد. گویا به علت حضور تعداد زیادی میهمان باید خبرنگاران به جای نشستن بر جایگاه خود بر این صندلی ها تکیه می زدند.

 

آغاز مراسم و حضور میهمانان

محمد جواد ظریف، علی یونسی، محمدباقر نوبخت، عادل آذر رییس دیوان محاسبات، عباس عراقچی، سردار وحید حقانیان از بیت رهبری، الهام امین زاده مشاور حقوق شهروندی رییس جمهور، حسن قشقاوی معاون پارلمانی وزارت امور خارجه، مجید تخت روانچی، سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی زودتر از همه در صحن حضور داشتند.

 

از میهمانان خارجی هم  وزیر اقتصاد قطر، فرستاده ویژه سلطان قابوس و عمار حکیم رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق، اشرف غنی رییس جمهور افغانستان، تعدادی دیگر از مقامات خارجی حضور داشتند. محمد جواد ظریف با میهمانان خارجی خوش و بشی و کرد و به آنها خوش آمد گفت.

 

حدود ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه حجت الاسلام محمد گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری، زهرا مصطفوی دختر امام(ره)، سردار رحیم صفوی، سردار باقری و... وارد صحن شدند. پس از آن تعدادی دیگر از اعضای هیات دولت یازدهم از جمله بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت،  سورنا ستاری، سیف رییس کل بانک مرکزی، جعفری دولت آبادی دادستان تهران، علوی وزیر اطلاعات، فرهادی وزیر علوم، امیری معاون پارلمانی دولت، علی طیب نیا وزیر اقتصاد، شهیدی رییس بنیاد شهید، مصطفی میرسلیم نامزد انتخابات ریاست جمهوری، محسن هاشمی عضو شورای شهر، مولاوردی معاونت زنان دولت یازدهم، حجتی وزیر کشاورزی، محمد شریعتمداری معاونت اجرایی ریاست جمهوری و همچنین حسین فریدون در مجلس حاضر شدند.

 

فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز ساعت ۱۷ و نه دقیقه در صحن حاضر شد.

 

راس ساعت ۱۷ دوازدهمین مراسم تحلیف ریاست جمهوری با نواخته شدن سرود ملی آغاز و  با به صدا در آمدن زنگ مجلس، جلسه با حضور ۲۵۴ نفر از نمایندگان مجلس رسمیت پیدا کرد.

 

حضور ورزشکاران و هنرمندان

در زمان تبلیغات انتخاباتی یکی از اصلی‎ترین حامیان ادامه دولت روحانی، ورزشکاران و هنرمندان بودند که در مراسم تحلیف نیز حضورشان نادیده گرفته نشد. داریوش ارجمند و محمود عزیزی از هنرمندان معروف کشورمان بودند که در این مراسم حضور داشتند و در کنار آنها علی پروین، کریم باقری و علی دایی از ورزشکاران با سابقه ایران در مراسم تحلیف ریاست جمهوری شرکت کردند.

 

جای خالی هاشمی رفسنجانی

در طول تاریخ نظام جمهوری اسلامی ایران این اولین مراسم تحلیفی بود که آیت الله هاشمی رفسنجانی در آن حضور نداشت و جای خالی او احساس می شد. هر چند آیت الله هاشمی رفسنجانی نبود اما عفت مرعشی همسر وی و محسن هاشمی پسر او به عنوان میهمانان ویژه در این مراسم حضور داشتند.

 

غایبان مراسم تحلیف

نگاه ها به دنبال این بود که آیا از رقبای حسن روحانی کسی به این مراسم دعوت شده بود یا خیر که تنها حضور مصطفی میرسلیم به چشم می خورد. البته اسحاق جهانگیری در کسوت معاون اول و نه نامزد پوششی روحانی نیز در این مراسم حضور داشت. البته انتظار می رفت که ابراهیم رئیسی نیز به عنوان رئیس آستان قدس رضوی در این مراسم شرکت کند اما او از چهره های غایب این مراسم بود و البته محمدباقر قالیباف نیز از دیگر چهره هایی بود که نبودش جلب توجه کرد.

 

در میان غایبان مراسم امروز عدم حضور سردار جعفری نیز قابل توجه بود در حالی که او در مراسم تنفیذ حضور داشت، جای خالی او در کنار سردار باقری و دیگر فرماندها نیروهای مسلح خالی بود. سردار محمداسماعیل کوثری جانشین قرارگاه ثارالله در پاسخ به سؤالی درباره چرایی عدم حضور سرلشکر جعفری گفت که او در همایش فرماندهان سپاه‌های استانی در مشهد است و به دلیل تاخیر در پرواز، موفق نشد در مراسم تحلیف در تهران حضور داشته باشد.

 

ورود روحانی و آملی لاریجانی به فاصله ده دقیقه

ساعت ۱۶ و ۴۰ دقیق آیت الله صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه با استقبال کاتب عضو هیات رئیسه مجلس وارد صحن بهارستان شد و در حالی که همه چشم ها به دنبال مسبب اصلی این مراسم یعنی دوازدهمین رئیس جمهور منتخب بودند؛ حجت الاسلام حسن روحانی ساعت ۱۶ و ۵۰ دقیقه وارد پارلمان شد و علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به استقبال او رفت.

 

حسن روحانی بر صندلی‎ای میان آیات صادق آملی لاریجانی و  احمد جنتی دبیر شورای نگهبان جای گرفت. جهانگیری معاون اول رییس جمهور، حجج اسلام ناطق نوری و حجازی نیز از مقاماتی بودند که در ردیف اول نشسته بودند.

 

سخنان روحانی و تشویق حضار

حسن روحانی بعد از آنکه مقابل نمایندگان و با حضور رئیس قوه قضائیه  طبق قانون اساسی سوگند یاد کرد؛ اولین سخنرانی‎اش در کسوت رئیس دولت دوازدهم را در صحن علنی مجلس ایراد کرد، سخنرانی که برای دوبار احساسات نمایندگان را برانگیخت و با تشویق حضار مواجه شد.

 

روحانی در سخنرانی اش از پایبندی ایران به اصول مذاکره گفت و همه دنیا را به مذاکره دعوت کرد. او وقتی به بدعهدی های امریکا اشاره کرد و گفت: «بدعهدی‎های آمریکا در اجرای برجام به دلیل اعتیاد حاکمیت این کشور به سیاست غیرقانونی و ناکارآمد تحریم و تهدید، غیر اعتماد بودن این کشور را برای جهان و حتی برای متحدین دیرین به اثبات رسانده است. از سوی مردم و مسئولین کشور به صراحت اعلام می کنم که ایران آغاز گر نقض برجام نخواهد بود اما در مقابل تداوم بدعهدی های آمریکا نیز ساکت نخواهد نشست» وقتی این سخن بیان شد چند نماینده با صدای بلند احسنت گفتند و به دنبال آن صدای تشویق نمایندگان مجاس نیز بلند شد.

 

اما صحبت های روحانی یک بار دیگر هم حضار را به وجد آورد آن هم وقتی که گفت: «کسانی که قصد پاره کردن برجام را دارند، بدانند که طومار عمر سیاسی خود را پاره کرده اند و جهان این بدعهدی را فراموش نخواهد کرد».

 

اعتراض محبی نیا و دست به قلم شدن کریمی قدوسی

میان صحبت های حسن روحانی بود که صدای اعتراضی از گوشه مجلس بلند شد. صدای اعتراض مربوط به جهانبخش محبی نیا بود که گویا به ترتیب برنامه اعتراض داشت. بعد از مدتی چند نماینده با او وارد صحبت شدند و کتاب آئین نامه داخلی مجلس را به او دادند تا متقاعدش کنند! اما انگار نتوانستند او را راضی کنند چراکه وقتی به پایان مراسم نزدیک می شدیم با بلند کردن کاغذی به نشانه تذکر، تلاش کرد تا تذکر آئین نامه ای خود را ایراد کند. اما او در نهایت موفق نشد.

 

از سوی دیگر دست به قلم شدن کریمی قدوسی قابل توجه بود که از همان ابتدا علی‎رغم صدای بلندش در فرستادن صلوات که کاملا صدایش را می شد تشخیص داد؛ سرش به زیر بود و سخت مشغول نوشتن! او بعد از دقایقی که متنی را نوشت؛ کاغذ را تا کرد و درون کشو قرار داد.

 

امضای تمبر و عکس یادگاری

با پایان یافتن مراسم تحلیف حسن روحانی به عنوان دوازدهمین رئیس‌جمهور ایران، تمبر یادبود تحلیف دوزادهم امضا شد. همچنین مهمانان حاضر در این مراسم با روسای قوای سه گانه عکس یادگاری گرفتند. البته برخی نمایندگان نیز در صحن علنی مشغول عکس یادگاری با یکدیگر و مهمانان خارجی مراسم بودند.

 

تحلیف بدون کابینه

از ابتدای مراسم تحلیف، صحبت بر سر معرفی کابینه داغ بود. وقتی حسن روحانی پشت تریبون قرار گرفت تا اولین سخنرانی اش را ایراد کند همه چشم ها خیره مانده بود که ببیند آیا قرار است مانند چهار سال پیش کابینه دوازدهم همزمان با مراسم تحلیف به هیئت رئیسه تقدیم شود یا خیر؟ اما این اتفاق رخ نداد و گویا حسن روحانی ترجیح داد روز دیگری از لیست ۱۸ نفره کابینه خود رو نمایی کند.

 

از آنجایی که علی لاریجانی جلسه بعدی مجلس را روز سه شنبه هفته جاری اعلام کرد، باید دید که آیا کابینه دولت نیز قرار است روز سه شنبه معرفی شود یا خیر؟!

 

 

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش