چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۱۱ - ۲۱ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۴۷۱۰
مجلس

محمود صادقی: نظام پارلمانی با ماهیت جمهوری اسلامی سازگاری ندارد؛ نظامی که رئیس‌جمهوری ندارد جمهوری نیست

محمود صادقی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
«محمود صادقی» نمانیده تهران در مجلس شورای اسلامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را یکی از نیروهای اصلی در مبارزه با گروه تروریستی داعش در منطقه دانست و گفت: نمی شود هم داعش را تروریست خواند و هم سازمانی که با آن در حال مبارزه است.

به گزارش انتخاب، صادقی در واکنش به احتمال قراردادن سپاه پاسداران در لیست گروه های تروریستی از سوی آمریکا گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش رسمی جمهوری اسلامی ایران است و دولت آمریکا نمی تواند ارتش رسمی یک کشور را به عنوان یک سازمان تروریستی تلقی کند.

 

 

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: سپاه پاسداران یکی از نیروهای اصلی در مبارزه با گروه تروریستی داعش -مظهر افراطی گری و تروریست در کل دنیا- بوده است، و یکی از بیشترین نقش ها را در این مسیر ایفا می کند.

 

 

این نماینده مجلس احتمال قراردادن سپاه پاسداران در لیست گروه های تروریستی را هم از دیگر تندروی های «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا دانست و تصریح کرد: این تعارض دارد که هم داعش را گروه تروریستی اعلام کنند و هم سازمانی که با تروریست ها مبارزه کرده و در مقابل تحرکات وحشیانه و افراط گرایانه آنها در منطقه ایستاده است.

 

**نظام پارلمانی با ماهیت جمهوری اسلامی سازگاری ندارد / هررویکردی که به دنبال تضعیف جمهوریت نظام است با قانون اساسی در تعارض است

 

 

نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح موضوع نظام پارلمانی گفت: هر رویکردی که به نظام پارلمانی می اندیشد و به دنبال تضعیف جمهوریت نظام است، کاملا با قانون اساسی در تعارض است و امکان چنین بازنگری در نظام سیاسی ایران وجود ندارد.

 

 

صادقی افزود: در اصل ۱۷۷ قانون اساسی تصریح شده است که بازنگری در قانون اساسی ممکن است، اما در دو اصل «اسلامیت» و «جمهوریت» نظام سیاسی ایران بازنگری ممکن نیست.

 

 

وی توضیح داد: نظامی که رئیس جمهوری ندارد را که نمی شود به آن جمهوری گفت و اصلا مصطلح نیست و اگر بخواهند پست ریاست جمهوری را در ساختار سیاسی کشور حذف کنند، با قانون اساسی تعارض دارد.

 

 

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به این که در بحث و موضوع نظام پارلمانی دو رویکرد وجود دارد، تصریح کرد: در رویکرد نخست، نظام پارلمانی از منظر انبساطی منجر به توسعه دموکراسی می شود، در صورتی که به همه لوازم آن ما از جمله احزاب مجهز و ملتزم باشیم که البته نقش آفرینی احزاب یکی از حلقه های مفقوده نظام سیاسی ایران است.

 

 

صادقی افزود: رویکرد دوم در موضوع نظام پارلمانی رویکرد انقباضی است که با توجه به ضرورت انسجام در حاکمیت با این نگاه به سمت تمرکز گرایی می خواهند بروند.

 

 

نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در هر دو رویکرد به خصوص در رویکرد دوم، نظام پارلمانی با ماهیت جمهوری اسلامی سازگاری ندارد.

 

 

وی گفت: اساسا طرح موضوع نظام پارلمانی در شرایط فعلی بحث بی فایده ای است و البته به نظر هم نمی آید که این موضوع جریان پشت پرده ای داشته باشد و معتقدم فقط یک بحث نظری و رسانه ای مطرح شده است.

**رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و استرالیا: بازداشت شهروند زن ایرانی در استرالیا را پی گیری می کنم/ استرالیا باید به عنوان دولت مستقل عمل کند

 

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین به بازداشت «نرگس قدس کنی» شهروند زن ایرانی در استرالیا اشاره کرد و گفت: دولت و مجلس پی گیر این موضوع هستند و ما هم از طریق گروه دوستی پارلمانی ایران و استرالیا و سفارت این کشور در تهران موضوع را پی گیری می کنیم.

 

 

صادقی افزود: حدود یک ماه پیش نیز در دیداری که با سفیر استرالیا در تهران داشتم، موضوع را مطرح کردم و خواستار ایجاد گشایش و برگشتن خانم نگار قدس کنی به ایران شدم.

 

 

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و استرالیا با اشاره به وضعیت وخیم جسمانی قدس کنی و باردار بودن وی، اظهار داشت: دولت استرالیا با توجه به ادعایی که در خصوص اقدامات بشردوستانه و حقوق بشری دارد، باید در چارچوب حقوق انسانی، اخلاقی و بشردوستانه اقدامات لازم برای آزادی این شهروندی ایرانی مقیم استرالیا انجام دهد.

 

 

این نماینده مجلس گفت: وزارت امور خارجه ایران هم تلاش ها و پی گیری های لازم را از مسیر دیپلماتیک در دست اقدام دارد، ما هم در مجلس شورای اسلامی و هم در قالب گروه دوستی پارلمانی دو کشور پیگیر موضوع هستیم.

 

*استرالیا باید به عنوان دولت مستقل عمل کند

صادقی با اشاره به قوانین حقوق بین الملل و شرایط حقوقی استرالیا توضیح داد: دولت آمریکا اتهاماتی به قدس کنی در خصوص انجام تجارت و خرید و فروش تجهیزاتی که کاربرد دوگانه دارد، وارد کرده و او در حالی که در استرالیا کشور محل اقامت خود است بازداشت شده و در زندان است.

 

 

رئیس گروه دوستی ایران و استرالیا با اشاره اینکه آمریکا خواستار تحویل نگار قدس کنی به ایالات متحده شده، تاکید کرد: استرالیا باید به عنوان دولت مستقل عمل کند و او را آزاد کند و به بازگشت قدس کنی به ایران کمک کند.

 

 

وی با انتقاد از رفتار دولت استرالیا با مهاجران و پناهجویانی که در اردوگاه های این کشور حضور دارند، به دیدار خود با سفیر این کشور اشاره کرد و افزود: در دیدار دوره های قبل هم تقاضا کردیم در این خصوص گزارش بدهند که در ملاقات دوم گزارشی از تعداد و پناهجویان و اقداماتی که در این زمینه شده است، گزارش دادند.

 

 

 

  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش