جبار کوچکی نژاد نماینده مجلس و رئیس کمیته تحقیق و تفحص مجلس از صندوق ذخیره فرهنگیان در گفت و گو با اعتمادآنلاین، در خصوص راهکار حل مشکلات و فسادها در صندوق های بازنشستگی، گفت: یک تحقیق و تفحص کردیم فسادها مشخص شد و حدود ۳۰ تا ۴۰ نفر به زندان رفتند. معتقدم که اگر قوه قضاییه بعد از ارائه گزارش تحقیق و تفحص دقیق عمل کنند افراد زیادی باید به زندان بروند حتی آنهایی که خیانت های بزرگی در حد هزار میلیارد کردند باید اعدام شوند.
وی درباره راهکار حل مشکل صندوق های بازنشستگی، تصریح کرد: زمانیکه که کار را به مردم نمی سپاریم مشکل ایجاد می شود. اگر صندوق فرهنگیان را خود آنها اداره می کردند هیچ وقت فساد ایجاد نمی شد. چون سالانه گزارش می گرفتند و اگر تخلفی ایجاد شده بود مدیران را عزل میکردند. در صندوقها فساد به این شکل است و اکثر صندوق های بازنشستگی با مشکل مواجه هستند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: برای صندوق نو آوری و شکوفایی حمایت از شرکت های دانش بنیان در حال نوشتن ماده ۲۳۶ هستیم. ۳ هزار میلیارد تومان به این شرکت پول داده ایم که از نخبگان و نوآوران حمایت کند اما به شمال تهران رفته اند و یک ساختمان بزرگ و گران قیمت خریداری کرده اند و در آنجا زندگی می کنند. نخبگان کی آن ساختمان را پیدا کنند که بروند و بگویند که اختراع و نوآوری داریم و به ما پول بدهید.
کوچکی نژاد با انتقاد از دستگاههای نظارتی، ادامه داد: این صندوق ها بدین شکل کار می کنند و باید مدیران درستکاری در آنجا بگذارند که درد مردم را تشخیص دهند. موضوع دیگر هم اینکه نظارت های پی در پی باید وجود داشته باشد. متاسفانه دستگاه نظارتی ما غافل هستند و گاهی شاهد هستیم که هیچ نظارتی بر این صندوق ها که دولتی هستند و بودجه دولتی دریافت می کنند، ندارند.
وی در خصوص تخلفات صندوق نو آوری و شکوفایی حمایت از شرکت های دانش بنیان، اظهارداشت: ما معتقدیم که حیف میل و عدم اجرای قانون در این صندوق وجود دارد.
این عضو کمیسیون آموزش در پاسخ به اینکه مشکلات صندوق های بازنشستگی بیشتر به دلیل خلأ قانونی است یا عدم نظارت، گفت: خلأ قانونی نداریم بلکه خلأ نظارتی وجود دارد. باید به دستگاههای نظارتی قدرت بیشتری بدهیم و افراد مطمئنتری در آنجا به کار بگیریم و گزینش های سنگینی داشته باشیم و این موارد می توانند کمک کنند.
کوچکی نژاد افزود: یک انحراف ۲ هزار میلیارد تومان است اما کل سازمانهای نظارتی ما ۲ هزار میلیارد حقوق نمیگیرند. بنابراین باید پرسنل دستگاههای نظارتی را قویتر انتخاب کنیم و امکانات بیشتری در اختیارشان بگذاریم. دنیا آنلاین است و دستگاههای نظارتی حتی متوجه خروج پول اندک از حساب می شوند، صندوق ها هم که پول را در خودشان نگه نمی دارند و یک بانک عامل دارند. سیستم ما و دستگاههای نظارتی باید آلارم بدهند که اینجا انحرافاتی وجود دارد. در این جا باید هزینه کنیم و هم افراد مطمئنی بگذاریم که نگرانی مردم برطرف شود. به جرات می گویم که اکثر صندوق های بازنشستگی ما منحرف هستند.
وی با اشاره به اقداماتی که مجلس می تواند در کاهش فساد صندوق های بازنشستگی انجام دهد، یادآور شد: باید برخی از جلسات صحن علنی وکمیسیون ها تعطیل شود و نمایندگان در بخش نظارت کمک کنند. همچنین مجلس می تواند امکانات بیشتری را در اختیار دستگاههای نظارتی قرار دهد و قدرت بیشتری به آنها بدهیم. البته قدرتی که در جهت اصلاح باشد نه اینکه کارها را گیر بیاندازند.
شیرین جمشیدیان
- 17
- 3