یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۴۴ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۳۴۹۰
مجلس

کمیسیون اجتماعی مجلس با افزایش سن بازنشستگی مخالفت کرد

بازنشستگی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

بحران صندوق ‌های بازنشستگی یکی از ابر چالش ‌های پیش روی دولت است که اگردر قوانین اصلاحاتی انجام نگیرد و برای این بحران چاره اندیشی اساسی نشود در آینده‌ای نزدیک باید شاهد بحران اجتماعی و ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی باشیم. به عقیده برخی  کارشناسان بیمه‌ای افزایش سن بازنشستگی و تغییر فرمول محاسبه حقوق بازنشستگی و اجرای میانگین پنج سال آخر بیمه‌پردازی به جای دوسال آخر در برنامه ششم توسعه یکی از راهکارهای نجات صندوق‌های بازنشستگی در شرایط کنونی است.موافقان افزایش سن بازنشستگی می‌گویند با توجه به افزایش سن امید به زندگی اصلاحات پارامتریک در فرمول‌های بازنشستگی با توجه به معضلاتی که صندوق‌ها دارند ضروری است چرا که چندین سال است تعادل و توازن بین منابع و مصارف در بیشتر صندوق ‌های بازنشستگی بر هم خورده است به طور مثال وضعیت امروز صندوق بازنشستگی نشان می دهد به ازای کمتر از یک نفر شاغل که کسورات پرداخت می‌کند یک بازنشسته حقوق دریافت می‌کند و به علت برهم خوردن این توازن با مشکلات بسیاری روبه‌رواست که با حرکت جامعه به سمت سالمندی این وضعیت دشوار‌تر خواهد شد.

 

احمد میدری، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به‌عنوان موافق افزایش سن بازنشستگی می‌گوید: اگر فکری برای صندوق‌های بازنشستگی نشود در آینده نزدیک با وضعیتی بحرانی روبه رو می‌شویم، مشابه با وضعیتی که برای مؤسسه‌های مالی غیرمجاز به وجود آمد. لذا پیشنهاد ما اضافه شدن سن بازنشستگی به میزان شش ماه در هر سال است. وی می‌افزاید: در دولت و مجلس، طرح موضوع کرده‌ایم و امیدواریم در بودجه امسال، مجلس این مجوز را به ما بدهد که سن و سابقه را در بحث بازنشستگی تغییر دهیم.

 

اما در سویی دیگر مخالفان افزایش سن بازنشستگی نظر دیگری دارند، آنها معتقدند سوءمدیریت در صندوق‌ها در دوره‌های گذشته و تصویب برخی قوانین با هدف حمایت از برخی گروه‌های اجتماعی و شاغلان در مجلس طی یک دهه اخیر بدون آنکه بار مالی آن پیش‌بینی شود باعث شده  برای جبران و جلوگیری از ورشستگی صندوق‌ها اقدام به افزایش سن بازنشستگی کنند که این خلاف عدالت اجتماعی است زیرا پیش از این خیلی از شاغلان و بیمه‌شدگان صندوق‌ها با شرایط و فرمول‌های قبلی بازنشسته شده‌اند.

 

آنها با بیان اینکه افزایش سن بازنشستگی مانع از جذب جوانان جویای کار و اشتغالزایی است، می‌گویند افزایش سن در بحث بازنشستگی تبعات منفی به‌دنبال خواهد داشت، به‌عنوان مثال چنانچه سن بازنشستگی افزایش پیدا کند تا حدودی جذب نیروهای جوان و متخصص در نهادها و دستگاه‌ها با مشکل روبه رو خواهد شد؛ ضمن اینکه با افزایش سن بازنشستگی مشخص نیست که افزایش میزان سال‌های پرداخت حق بیمه چگونه خواهد بود.

 

عبدالرضا عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در مخالفت با این طرح می‌گوید نمایندگان مجلس با افزایش سن بازنشستگی و در نظر گرفتن معدل پنج سال آخر خدمت کارمندان برای حقوق بازنشستگی آنها مخالف هستند.

وی با بیان اینکه اخیراً نمایندگان طرحی را در رابطه با افزایش سن بازنشستگی  تدوین کرده بودند و در کمیسیون اجتماعی این طرح بررسی شد، می‌افزاید: پس از بررسی این طرح از سوی کمیسیون اجتماعی پارلمان رد و از دستور کار خارج شد، البته اعضای کمیسیون معتقد هستند  هر اقدامی که انجام می‌شود باید منافع بیمه شده در نظر گرفته شود.

 

وی بااشاره به اینکه اعضای کمیسیون مخالف افزایش سن بازنشستگی کارمندان به ۶۵ سال هستند، اظهار می‌دارد: در صورتی هم که قرار باشد سن بازنشستگی افزایش یابد این قانون نباید شامل کسانی که در حال خدمت هستند شود، بلکه این قانون درباره کسانی که پس از تصویب قانون استخدام می‌شوند، اجرا شود؛ در نتیجه شخص با آگاهی استخدام شده و می‌داند که سن بازنشستگی ۶۵ سال است.

 

نماینده مردم شیروان در مجلس می‌گوید: اگر معدل حقوق پنج سال آخر خدمت کارمندان برای حقوق بازنشستگی آنها در نظر گرفته شود، باید قید شود که این قانون شامل اشخاصی می‌شود که پس از تصویب قانون در تأمین اجتماعی استخدام شوند لذا هر کسی که می‌خواهد استخدام تأمین اجتماعی شود با آگاهی کامل استخدام می‌شود. عزیزی با تأکید بر اینکه این قوانین نباید شامل کسانی که ۲۰ یا ۲۵ سال مشغول خدمت در تأمین‌اجتماعی هستند، شود، می‌افزاید: چرا که افرادی که در حال حاضر در حال خدمت در تأمین اجتماعی هستند طبق قانون بر اساس معدل دو سال پایان خدمت استخدام شده‌اند و آنها بر این اساس برنامه‌ریزی کرده‌اند.

 

عضو کارگری هیأت امنای سازمان تأمین اجتماعی نیز به‌عنوان مخالف افزایش سن بازنشستگی می‌گوید: موافقان افزایش سن و سابقه بازنشستگی، شرایط طاقت‌فرسای کار در کارگاه‌های ایران را نادیده می‌گیرند و وانمود می‌کنند در کشورهای اسکاندیناوی یا فرانسه زندگی می‌کنند که متوسط سن بازنشستگی در آنها ۶۵ سال است. اکبر شوکت با بیان اینکه کشورهایی که سن بازنشستگی را بالا برده‌اند، سختی کار در محیط‌های کارگاهی خود را کاهش داده‌‌ یا به‌صورت کلی از بین برده‌‌اند، گفت: در کشور ما، دولت  کوشش خاصی برای نوسازی صنایع و کاهش یا از بین بردن سختی کار نکرده و آمار حوادث کار نیز در حال افزایش است.

 

در ۳۰ سال اخیر سالی حدود ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ نفر فوتی بر اثر حوادث کار وجود داشته  به همین میزان هم کارگر، قطع نخاع شده است. پرسش این است که چرا با وجود علم به آنچه بر سر کارگران آمده، بازهم صحبت از افزایش سن بازنشستگی می‌کنند.

 

موافقان: افزایش سن بازنشستگی با توجه به افزایش سن امید به زندگی اصلاحات پارامتریک در فرمول‌های بازنشستگی با توجه به معضلاتی که صندوق‌ها دارند ضروری است.

 

مخالفان: سوءمدیریت در صندوق‌ها در دوره‌های گذشته و تصویب برخی قوانین با هدف حمایت از برخی گروه‌های اجتماعی و شاغلان در مجلس طی یک دهه اخیر بدون آنکه بار مالی آن پیش‌بینی شود باعث شده  برای جبران و جلوگیری از ورشستگی صندوق‌ها اقدام به افزایش سن بازنشستگی کنند که این خلاف عدالت اجتماعی است زیرا پیش از این خیلی از شاغلان و بیمه‌شدگان صندوق‌ها با شرایط و فرمول‌های قبلی بازنشسته شده‌اند.

 

سید حسین قاآنی

 

 

iran-newspaper.com
  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش