عبدالرضا هاشم زایی نماینده تهران و عضو فراکسیون امید در گفتوگو با اعتمادآنلاین با اشاره به دلیل دیدارهای نمایندگان اصلاحطلب با اشخاصی همچون ناطق نوری، رییس قوه قضاییه و دیگر چهرههای مطرح سیاسی گفت: همه نماینده ها دغدغه اداره کشور و چالشهای موجود در زمینههای مختلف را دارند. بعضا با دوستان فکر می کردیم که ما هر روز به مجلس می آییم و تا ظهر که یا طرح ها و لوایح برگشتی شورای نگهبان را اصلاح می کنیم و یا طرح های یک فوریتی و دو فوریتی را بررسی میکنیم و در این حدود ۴۰ سال به همین شکل رفتار کردیم اما با این کار درد جامعه را هم دوا نکرده ایم.
وی ادامه داد: پارلمان و مجلس که باید نماینده مجلس باشند و امام فرمودند که در راس امور است لابد وظایف دیگری برای اداره کشوردارد. اگر وضع کشور در رابطه با اقتصاد و فرهنگ و حتی دین مردم اگر درست است چرا وضعیت کشور بدین شکل است. با چپ و راست که در جلسات خصوصی صحبت می کنیم حرفشان با حرفهایی که از پشت تریبون می زنند متفاوت است و از اداره کشور راضی نیستند پس یک جا مشکل دارد.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تصریح کرد: ما این دغدغه را داریم که بجای اینکه بیاییم کار روزمرگی مجلس را انجام دهیم و یک طرح را تصویب کنیم یا خیر که در این ۳۹ سال هم نتوانسته ایم مشکل چندانی را با آن از مردم حل کنیم آمده ایم و این سوال را از مسئولینی که از ابتدای انقلاب بودند، سران قوا، افراد تاثیرگذار در مجلس و خارج از مجلس بپرسیم که مشکل چیست.
هاشمزایی خاطرنشان کرد: باید دید مشکل چیست و سپس به دنبال حل مشکل بود. باید ابتدا دید همه افراد، مشکلی را که ما احساس می کنیم همه قبول دارند یا خیر، چون ممکن است یک شخصی مشکل را قبول نداشته باشد و اعلام کند که اینجا را به مانند بهشت اداره کردیم و مانند ساعت حرکت می کند و هیچ مشکلی ندارد. اگر مشکل دارد توجه کنیم و نهایتا به یک تحلیل برسیم که برای اداره کشور مشکل داریم و این مشکل از کجاست.
وی در پاسخ به اینکه در این دیدارها به چه نتیجه ای رسیده اید؟ یادآور شد: بنده شخصا به این نتیجه رسیدم و معتقدم که باید در ساختار نظام تجدید نظر کنیم. در همه جای دنیا تغییر ساختار نظام مرسوم است و در ایران یک بار و با یک رفراندوم تغییر ساختار نظام اتفاق افتاد که نخست وزیر با رییس جمهور یکی شد.
این عضو فراکسیون امید افزود: از آن رفراندوم زمان زیادی گذشته است و انقلاب در آستانه ۴۰ سالگی است و چه اشکالی دارد که ما ساختار آن را آسیب شناسی کنیم و ببینیم که ساختار نظام در کجا مشکل دارد. اگر مشکل ندارد برای مردم توضیح دهیم که ساختار مشکلی ندارد و توضیح دهیم که چرا کشور اینگونه است.
هاشم زایی اظهارداشت: در خصوص اینکه مشکل کشور چیست با شخصیت هایی که مسئولیت داشتند یا دارند صحبت کردیم مانند آقای خاتمی و آقای ناطق. دوستانی که در حال حاضر در حصر هستند اگر حصرشان تمام شود و بتوانیم با آنها ملاقات کنیم چرا که آنها نیز از مسئولین نظام بودند و بیایند مشترکات را تقویت کنیم.
وی در خصوص اینکه آیا در این دیدارها به دنبال گفت و گوی ملی هم هستید؟ گفت: همینطور است و در حال حاضر در میان جناح های سیاسی موجود در مجلس مشترکات نسبت به روزهای ابتدایی مجلس افزایش پیدا کرده است واگر این کار را ما در سطح ملی انجام دهیم شاید بتوانیم به خدمتی برسیم که کشور ازاین مسئله نجات پیدا کند.
این نماینده مجلس افزود: ما در این دیدارها به دنبال گفت و گوی ملی هم هستیم علاوه براین به دنبال علت مشکلات کشور نیز هستیم. برای مثال سال به سال وضع بودجه به چه شکل می شود. اکثر بودجه ای که به تصویب می رسد بودجه جاری است و چرا دولت به لحاظ هزینه بودجه جاری متورم شده است. بنده چندین سال مدیرعامل، رییس هیات مدیره وعضوهیات مدیره شرکت ملی مس ایران بودم این شرکت را با حدود ۵هزار نفر تحویل دولت نهم دادیم اما در حال حاضر ۲۰ هزار نفر کارمند دارد در حالیکه تولید این شرکت متناسب با افزایش افراد شاغل در آن افزایش پیدا نکرده است.
هاشمزایی خاطرنشان کرد: شهر لندن و سئول مشابه شهرتهران هستند اما لندن با ۱۵ هزار نفر اداره می شود، سئول با ۴۰ هزار نفر و تهران ۹۸ هزار کارمند رسمی دارد که گفته می شود با کارمندان غیر رسمی حدود ۱۳۰ هزارنفر هستند. این موضوع یعنی اینکه بودجه شهرداری هم باید خرج هزینه های جاری شود و طرح های عمرانی تعطیل می شود.
این عضو کمیسیون شوراها و امورداخلی مجلس تصریح کرد: متاسفانه اگر بدین شکل پیش برویم تا دو سال دیگر احتمالا دیگر بودجه عمرانی نداریم و هرچقدر که نفت بفروشیم و مالیات بگیریم باید به صندوق های بازنشستگی بدهیم. در هر جای دنیا زمانیکه یک صندوق، کمپانی یا شرکت ورشکست می شود سازوکار خودش را دارد.
هاشم زایی در ادامه با انتقاد از گذاشتن نام های اسلامی بر روی شرکت ها و موسسات مالی و اعتباری یادآور شد: اخیرا شنیدم که بانک مرکزی بخشنامه کرده است که موسسات مالی و اعتباری اسم های مذهبی استفاده نکنند. بانک مرکزی اعلام می کند که برخی از موسسات مالی و اعتباری مجوز نداشتند یا مجوز جاهای دیگر را داشتند ما از دولت و نظام سوال می کنیم که اگر امروز یک شخصی تابلو بزند پزشک متخصص قلب آیا وزارت بهداشت نباید ببیند این شخص پزشک است یا خیر؟ اگر یک موسسه که توانسته هزاران میلیارد پول مردم را جمع کند ما بگوییم در کشور مجوز نداشته این بدتر از این است که مجوز داشته و سواستفاده کند.
وی در پایان در پاسخ به اینکه در ادامه دیدار با مسئولین کشور، قرار است به دیدار کدام مسئول یا شخصیت سیاسی بروید؟ تاکید کرد: از مقام معظم رهبری تقاضای وقت برای ملاقات کرده ایم همچنین قرار است دیداری با روسای قوا و شخصیت هایی که قبلا مسئولیت داشتند و در حال حاضر هیچ سمتی ندارند، داشته باشیم.
- 14
- 5