
۲۰۰ نماینده مجلس در نامهای به رئیسجمهوری خواهان تغییر تیم اقتصادی دولت شدند. این نامه بعد از آن نوشته شده است که مجلس در روزهای گذشته، با طرح تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت و تشکیل وزارتخانههای «صنعت و معدن» و «توسعه صادرات و بازرگانی» و نیز لایحه قانونی تشکیل وزارتخانههای رفاه و تأمین اجتماعی و کار و تعاون مخالفت کردند. بعد از آن روز گذشته ۲۰۰ نماینده از رئیسجمهور خواستند تا تیم اقتصادیاش را تغییر دهد.
تغییر مدنظر نمایندگان هم گویا، وزرای اقتصاد، صنعت و معدن و تجارت و کار و رفاه و تأمین اجتماعی است. یکبار دیگر هم ۱۸۷ نماینده در نامهای به روحانی خواستار تغییر در تیم اقتصادی دولت شده بودند که البته اینهمه نامهنگاریها تا این لحظه تنها به تغییر رئیس کل بانک مرکزی منجر شده است.
اصرار به تغییر تیم اقتصادی دولت به نظر میرسد تلاشی است که طی آن نمایندگان میکوشند تا بتوانند به اوضاع لجامگسیخته اقتصادی کشور سروسامانی بدهند. دولت خودش قصد داشت تا ساختار برخی وزارتخانهها را تغییر دهد، اما لاریجانی مقابل آن ایستاد و اعلام کرد که مجلس با طرح تغییر ساختار وزارتخانهها مخالف است. بعد از این مخالفت بود که نمایندگان نامهای به رئیسجمهور نوشتند. ابوالفضل سروش، نماینده مردم تهران، دراینباره گفت: با رئیسجمهور و دولت اتمامحجت کردیم و قطعا وزرای اقتصاد و صنعت، معدن و تجارت را عوض میکنیم.
او در گفتوگو با ایسنا ادامه داد: مجلس با رد لوایح تفکیک وزارتخانههای اقتصادی به روشنی به دولت میگوید شما «سرخط» را گم کردهاید. رئیسجمهور و تیم اقتصادی دولت ابتدا باید مبانی اقتصاد بحرانزده را سامان دهند، بعد به دنبال تغییر ساختار اداری باشند.
تهدید به استیضاح در صورت عدم تغییر
این عضو فراکسیون امید مجلس تغییر رئیس کل بانک مرکزی را بهتنهایی رافع مشکلات اقتصادی کشور ندانست و تأکید کرد: اگر وزرای اقتصاد، تعاون و کار، صنعت و معدن و حتی رئیس سازمان برنامهوبودجه توسط رئیسجمهور عوض نشوند، قطعا مجلس استیضاح و برکناری آنان را اگرچه برای کشور هزینه ایجاد میکند، به جریان میاندازد. او ورود مجلس برای برکناری وزرای اقتصادی را برای دولت دارای هزینه دانست و متذکر شد: اگر این سه، چهار مدیر اقتصادی دولت با تفاهم مجلس و دولت تغییر نکنند، مجبور خواهیم بود این آقایان را با استیضاح برکنار کنیم. با این کار تلاش داریم درد مردم را که این روزها افزایش غیرعادی پیدا کرده درمان کنیم.
او گفت: متأسفانه درحالیکه مردم از شدت مشکلات اقتصادی مانند اسپند روی آتش بالا و پایین میپرند، تیم اقتصادی دولت هیچ عکسالعملی ندارند و هیچ تکانی نمیخورند.
آقای روحانی با مردم حرف بزنید
انتقاد از سکوت رئیسجمهوری در برابر آنچه در این شرایط اقتصادی میگذرد، اما محور مشترک همه نقادیهای اینروزها از روحانی است. فعالان اصلاحطلب و اصولگرا از دولت و روحانی میخواهند تا با مردم صحبت کند، آن هم در یک برنامه زنده تلویزیونی. چندوقت پیش هم خبر آمد که رئیسجمهور با مردم در تلویزیون سخن خواهد گفت؛ خبری که تکذیب شد، اما حالا همه از روحانی میخواهند به تلویزیون بیاید و با مردم درباره شرایط فعلی حرف بزند. برهمیناساس، فاطمه سعیدی، یک عضو فراکسیون امید، در توییتی نوشت: «آقای رئیسجمهور تداوم سکوت شما تحمل این شرایط را برای مردمی که در بهترین حالت میتوان گفت چشمانداز امیدوارکنندهای ندارند، سختتر میکند. مردم انتظار دارند در این روزها شما و دولتتان را در کنار خود احساس کنند. با مردم حرف بزنید».
تأخیر در گفتوگوی تلویزیونی رئیسجمهور شرایط را دشوارتر میکند
علی تاجرنیا، از اعضای حزب اتحاد ملت، هم در گفتوگو با ایلنا، با اشاره به التهابات در جامعه درخصوص الزام صحبت رودرروی رئیسجمهور با مردم، گفت: معتقدم هر مسئلهای که موجب بیاعتمادی مردم به حاکمیت و دولت شود، ضررش متوجه مدیریت کلان کشور خواهد شد. هرچقدر شکاف بین مردم و دولت بیشتر شود، دولت برای پیشبرد اهدافش در مضیقه قرار خواهد گرفت. وی افزود: علاوهبر اینکه دانستن حق مردم است؛ این صحبت با مردم کمک بزرگی است برای دولت تا در زمان قرارگرفتن در تنگناها حمایت مردم را پشت خود داشته باشد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب همچنین گفت: ما میدانیم که بخشی از این مشکلات دست دولت نبوده و میدانیم دولت فعال مایشا و همهکاره نیست. بخشی از مشکلات مربوط به تحریمهاست و بخش عمدهای نیز به این علت است که عمده مناسبات پولی کشور در دست نهادهایی است که دولت نظارتی روی آنها ندارد.
وی افزود: مردم تفاوت را میبینند و احساس میکنند، ازهمینرو انتظار میرود رئیسجمهور نسبت به مسائل پیشآمده پاسخگو باشد. مردم دوست دارند از زبان خود مسئولان مسائل و مشکلات را بشنوند.
این نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی گفت: در این شرایط نمیدانم چرا گفتوگوی تلویزیونی رئیسجمهور به تأخیر میافتد، اما میدانم هرچه بگذرد، دشواری این گفتوگو بیشتر خواهد شد و شاید دیگر مردم شنوای صحبتهای رئیسجمهور نباشند؛ چراکه اعتماد مردم بهشدت در حال آسیبدیدن است.
انتقاد از مشاوران رئیسجمهور
تاجرنیا درخصوص احتمال ارائه مشاوره غلط به رئیسجمهور هم گفت: نمیدانم آیا این موضوع در لغو گفتوگوی تلویزیونی رئیسجمهور نقش داشته یا نه؛ اما قطعا میدانم رئیسجمهور از مشاوران دلسوز بیبهره است.
نمیخواهم بگویم مشاوران ایشان خیانت میکنند، اما قطعا آنها توانایی درک شرایط موجود را ندارند و فکر میکنند اگر رئیسجمهور را از مشکلات دور نگه دارند، به ایشان لطف کردهاند. وی افزود: برخی از این افراد به غیر از حضور در کنار روحانی هیچ هویت دیگری ندارند و بعضا به علت دوستی با رئیسجمهور در این جایگاه قرار گرفتهاند و احتمالا استمرار حضورشان در دولت هم به این علت است.
- 14
- 5
سعید
۱۳۹۷/۶/۶ - ۱۵:۳۱
Permalink