سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۲۶ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۲۷۹۶
مجلس

نمایندگان مجلس بازهم از روحانی خواهان تغییر تیم اقتصادی دولت شدند

تیم اقتصادی دولت,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

۲۰۰ نماینده مجلس در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری خواهان تغییر تیم اقتصادی دولت شدند. این نامه بعد از آن نوشته شده است که مجلس در روزهای گذشته، با طرح تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت و تشکیل وزارتخانه‌های «صنعت و معدن» و «توسعه صادرات و بازرگانی» و نیز لایحه قانونی تشکیل وزارتخانه‌های رفاه و تأمین اجتماعی و کار و تعاون مخالفت کردند. بعد از آن روز گذشته ۲۰۰ نماینده از رئیس‌جمهور خواستند تا تیم اقتصادی‌اش را تغییر دهد.

 

تغییر مدنظر نمایندگان هم گویا، وزرای اقتصاد، صنعت و معدن و تجارت و کار و رفاه و تأمین اجتماعی است. یک‌بار دیگر هم ۱۸۷ نماینده در نامه‌ای به روحانی خواستار تغییر در تیم اقتصادی دولت شده بودند که البته این‌همه نامه‌نگاری‌ها تا این لحظه تنها به تغییر رئیس کل بانک مرکزی منجر شده است. 

 

اصرار به تغییر تیم اقتصادی دولت به نظر می‌رسد تلاشی است که طی آن نمایندگان می‌کوشند تا بتوانند به اوضاع لجام‌گسیخته اقتصادی کشور سروسامانی بدهند. دولت خودش قصد داشت تا ساختار برخی وزارتخانه‌ها را تغییر دهد، اما لاریجانی مقابل آن ایستاد و اعلام کرد که مجلس با طرح تغییر ساختار وزارتخانه‌ها مخالف است. بعد از این مخالفت بود که نمایندگان نامه‌ای به رئیس‌جمهور نوشتند. ابوالفضل سروش، نماینده مردم تهران، دراین‌باره گفت: با رئیس‌جمهور و دولت اتمام‌حجت کردیم و قطعا وزرای اقتصاد و صنعت، معدن و تجارت را عوض می‌کنیم. 

او در گفت‌وگو با ایسنا ادامه داد: مجلس با رد لوایح تفکیک وزارتخانه‌های اقتصادی به روشنی به دولت می‌گوید شما «سرخط» را گم کرده‌اید. رئیس‌جمهور و تیم اقتصادی دولت ابتدا باید مبانی اقتصاد بحران‌زده را سامان دهند، بعد به دنبال تغییر ساختار اداری باشند. 

 

تهدید به استیضاح در صورت عدم تغییر

این عضو فراکسیون امید مجلس تغییر رئیس کل بانک مرکزی را به‌تنهایی رافع مشکلات اقتصادی کشور ندانست و تأکید کرد: اگر وزرای اقتصاد، تعاون و کار، صنعت و معدن و حتی رئیس سازمان برنامه‌وبودجه توسط رئیس‌جمهور عوض نشوند، قطعا مجلس استیضاح و برکناری آنان را اگرچه برای کشور هزینه ایجاد می‌کند، به جریان می‌اندازد. او ورود مجلس برای برکناری وزرای اقتصادی را برای دولت دارای هزینه دانست و متذکر شد: اگر این سه، چهار مدیر اقتصادی دولت با تفاهم مجلس و دولت تغییر نکنند، مجبور خواهیم بود این آقایان را با استیضاح برکنار کنیم. با این کار تلاش داریم درد مردم را که این روزها افزایش غیرعادی پیدا کرده درمان کنیم. 

 

او گفت: متأسفانه درحالی‌که مردم از شدت مشکلات اقتصادی مانند اسپند روی آتش بالا و پایین می‌پرند، تیم اقتصادی دولت هیچ عکس‌العملی ندارند و هیچ تکانی نمی‌خورند. 

 

آقای روحانی با مردم حرف بزنید

انتقاد از سکوت رئیس‌جمهوری در برابر آنچه در این شرایط اقتصادی می‌گذرد، اما محور مشترک همه نقادی‌های این‌روزها از روحانی است. فعالان اصلاح‌طلب و اصولگرا از دولت و روحانی می‌خواهند تا با مردم صحبت کند، آن هم در یک برنامه زنده تلویزیونی. چندوقت پیش هم خبر آمد که رئیس‌جمهور با مردم در تلویزیون سخن خواهد گفت؛ خبری که تکذیب شد، اما حالا همه از روحانی می‌خواهند به تلویزیون بیاید و با مردم درباره شرایط فعلی حرف بزند. برهمین‌اساس، فاطمه سعیدی، یک عضو فراکسیون امید، در توییتی نوشت: «آقای رئیس‌جمهور تداوم سکوت شما تحمل این شرایط را برای مردمی که در بهترین حالت می‌توان گفت چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای ندارند، سخت‌تر می‌کند. مردم انتظار دارند در این روزها شما و دولتتان را در کنار خود احساس کنند. با مردم حرف بزنید».

 

تأخیر در گفت‌وگوی تلویزیونی رئیس‌جمهور شرایط را دشوارتر می‌کند

علی تاجرنیا، از اعضای حزب اتحاد ملت، هم در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به التهابات در جامعه درخصوص الزام صحبت رودرروی رئیس‌جمهور با مردم، گفت: معتقدم هر مسئله‌ای که موجب بی‌اعتمادی مردم به حاکمیت و دولت شود، ضررش متوجه مدیریت کلان کشور خواهد شد. هرچقدر شکاف بین مردم و دولت بیشتر شود، دولت برای پیشبرد اهدافش در مضیقه قرار خواهد گرفت. وی افزود: علاوه‌بر اینکه دانستن حق مردم است؛ این صحبت با مردم کمک بزرگی است برای دولت تا در زمان قرارگرفتن در تنگناها حمایت مردم را پشت خود داشته باشد. 

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین گفت: ما می‌دانیم که بخشی از این مشکلات دست دولت نبوده و می‌دانیم دولت فعال مایشا و همه‌کاره نیست. بخشی از مشکلات مربوط به تحریم‌هاست و بخش عمده‌ای نیز به این علت است که عمده مناسبات پولی کشور در دست نهادهایی است که دولت نظارتی روی آنها ندارد. 

 

وی افزود: مردم تفاوت را می‌بینند و احساس می‌کنند، ازهمین‌رو انتظار می‌رود رئیس‌جمهور نسبت به مسائل پیش‌آمده پاسخ‌گو باشد. مردم دوست دارند از زبان خود مسئولان مسائل و مشکلات را بشنوند. 

 

این نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی گفت: در این شرایط نمی‌دانم چرا گفت‌و‌گوی تلویزیونی رئیس‌جمهور به تأخیر می‌افتد، اما می‌دانم هرچه بگذرد، دشواری این گفت‌و‌گو بیشتر خواهد شد و شاید دیگر مردم شنوای صحبت‌های رئیس‌جمهور نباشند؛ چراکه اعتماد مردم به‌شدت در حال آسیب‌دیدن است. 

 

انتقاد از مشاوران رئیس‌جمهور

تاجرنیا درخصوص احتمال ارائه مشاوره غلط به رئیس‌جمهور هم گفت: نمی‌دانم آیا این موضوع در لغو گفت‌و‌گوی تلویزیونی رئیس‌جمهور نقش داشته یا نه؛ اما قطعا می‌دانم رئیس‌جمهور از مشاوران دلسوز بی‌بهره است.

 

نمی‌خواهم بگویم مشاوران ایشان خیانت می‌کنند، اما قطعا آنها توانایی درک شرایط موجود را ندارند و فکر می‌کنند اگر رئیس‌جمهور را از مشکلات دور نگه دارند، به ایشان لطف کرده‌اند.  وی افزود: برخی از این افراد به غیر از حضور در کنار روحانی هیچ هویت دیگری ندارند و بعضا به علت دوستی با رئیس‌جمهور در این جایگاه قرار گرفته‌اند و احتمالا استمرار حضورشان در دولت هم به این علت است. 

 

sharghdaily.ir
  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام ،،،،،،اقایون درسته تحریم ظالمانه وجود داره ولی واقعا همه مشکلات تحریم هست مدیران ارشد و وزیران و،،،،,رییس دولت چکار میکنند چرا پیش بینی نکردن زمانیکه بدون مطالعه رییس دولت و کارشناسان بی خرد یکشبه تصمیم میگیرند سود بانکی رو به ۱۵ برسانند ناقوس مرگ اقتصاد زده شد ...... چرا همش میخایم بگیم گلو بلبله ایا قشنگ نیست که ریاست جمهوری اسلامی ایران یک لحظه بفکر فرو بره که ایا واقعا میتونید کشور را در جنگ اقتصادی اداره کنند من معتقدم بایستی نظارتها رو قوی کنید در گارخانها ادارات و خرده فروشان ریز و درشت رو با سختیرین ابزار لازم کنترال کرد به جوانهای عاشق خدمت و دلسوزان نظام و انقلاب توجا کرد افرادی بیان در دستگاه نظارتی که با جوجه کباب و،،،،،،،،فروخته نشوند رییس این نظارتو محسن رضایی ،،،،،،فالیباف بذارید اختیار بدید بهمه اشتی کن اقای روحانی با جناح مقابلت سخت نگیر حکومت نظام مال شماس حفظ کنید سینه سوختهای انقلابو من شبهای سختیرو با نگرانی سپری میکنم ی گاش رییس جمهور بودم برای ۶ ماه
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش