دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۵۶ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۴۰۶۹
مجلس

محمود صادقی: محدودیت‌های مولوی عبدالحمید از طرف شورای عالی امنیت ملی اعمال شده است

محمود صادقی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
نماینده تهران درباره محدودیت‌هایی که نسبت به مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان اعمال شده است، گفت: قرار است ظرف روزهای آینده جلسه‌ای با وزیر اطلاعات داشته باشیم و احتمالا آمادگی دارند تا تعاملی صورت بگیرد و این موضوع حل شود.

به گزارش اعتمادآنلاین، حدود آبان ماه گذشته بود که محدودیت‌هایی در سفرهای کشوری و خارجی مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان اعمال شد؛ موضوعی که یک ماه پیش منجر به تذکر ۱۹ نفر از نمایندگان مجلس هم شد. البته چند روز گذشته بود که خبر رسید مولوی عبدالحمید برای  انجام مناسک حج عازم عربستان شده است اما آنطور که خودش قبلا گفته بود او پیش از این هم اجازه سفر به مکه و مدینه را داشته است.

 

محمود صادقی، نماینده تهران یکی از نمایندگانی است که به وزیر اطلاعات درباره محدودیت‌های مولوی عبدالحمید تذکر داده بود. او حالا با بیان اینکه ظرف یک هفته آینده جلسه مجددی با سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات درباره دلایل اعمال این محدودیت‌ها برگزار خواهد شد می‌گوید که او پیش از این گفته بود که تصمیم ایجاد این محدودیت‌ها با شورای عالی امنیت ملی بوده است.

 

متن گفت‌‌وگوی محمود صادقی را با «اعتمادآنلاین» در زیر می‌خوانید.

 

آقای صادقی، بعد از تذکری که در مجلس به وزیر اطلاعات نسبت به محدودیت‌های مولوی ‌عبدالحمید دادید آیا پیگیری کرده‌اید که ببینید درباره وضعیت او تغییر ایجاد شده است یا نه؟ با وزرای اطلاعات و کشور صحبت کرده‌اید؟

اصل موضوع که مشخص است. از حدود آبان ماه سال گذشته محدودیت‌ها برای ایشان ایجاد شده است و من بعد از جلسه‌ای که با آقای علوی داشتم این موضوع را هم در کنار سوال قبلی مطرح کردم. ایشان هم تایید کرد که با تصمیم شورای امنیت ملی این محدودیت‌ها برقرار شده است.

 

به هر حال من درصدد بودم که این موضوع را به صورت رسمی‌تری پیگیری کنیم که به همان تذکر منتهی شد. بعد از آن هم با وزیر و هم با معاونت پارلمانی وزیر اطلاعات صحبت شده است. قرار است جلسه‌ای را ظرف روزهای آینده بگذارند و با تعدادی از دوستانی که تذکر را امضا کرده‌اند این موضوع را بررسی کنیم. ظاهرا وزارت اطلاعات صحبت‌ها و دلایلی دارد که به این تصمیم منجر شده است و به نظر می‌آید که احتمالا آمادگی دارند تا تعاملی صورت بگیرد و این موضوع حل شود.

 

چه زمانی این جلسه برگزار می‌شود؟

بنا بر این است که زمان جلسه را به ما اطلاع بدهند و فکر می‌کنم کمتر از یک هفته آینده باید این جلسه ترتیب داده شود.

 

تابستان سال قبل رهبری هم نامه‌ای در پاسخ به نامه مولوی عبدالحمید منتشر کردند و به رعایت قانون اساسی تاکید کردند، فکر می‌کنید با این وجود این نوع محدودیت‌ها به چه دلیلی اعمال می‌شود؟

اتفاقا در تذکر خود به وزیر اطلاعات هم به رویکرد امام و هم رهبری در تاکید بر وحدت اشاره کرده‌ایم. در آنجا هم گفتیم که با توجه به نامه رسمی مقام رهبری اینکه سیاست‌های اعلامی ما با سیاست‌های اعمالی تا این اندازه فاصله داشته باشد، قابل قبول نیست.

 

هم در قانون اساسی هم در قوانین دیگر و هم اعلاماتی که رهبری و امام و یا خود دولت دارد و رییس‌جمهور وعده داده، وضعیت متفاوت است و این نوع رفتارهای دستگاه امنیتی قابل توجیه نیست. اهل سنت در انتخابات این همه پشتیبانی و حمایت کرده‌‌اند و همواره شخص مولوی عبدالحمید رویکرد مسئولانه و با رعایت همه جوانب مربوط با امنیت ملی و مصالح ملی را در نظر می‌گیرند، بنابراین این محدودیت‌ها قابل قبول نیست.

 

وزارت اطلاعات برخی مسائل را به صورت سر بسته مورد اشاره قرار داده است که بناست در  جلسه‌ای که داریم  به صورت شفاف و روشن مطرح شود تا ببینیم از نظر آنها چه مشکلی وجود دارد.

 

اینکه می‌گویید شورای عالی امنیت ملی درباره این موضوع تصمیم گرفته است یعنی از آن طریق این محدودیت‌ها اعمال می‌شود؟ اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات در موضوع دخیل نیستند؟

در واقع به نظر می‌آید که آنها در اجرای تصمیمات شورای امنیت ملی این محدودیت‌ها را اعمال می‌کنند. ما از طریق وزارت اطلاعات موضوع را دنبال می‌کنیم و اگر لازم شد پیگیری‌های خود را در سطوح بالاتر هم ادامه می‌دهیم.

 

با توجه به اینکه موضوع حمایت از اقلیت‌های دینی و قومی جزء شعارهای انتخاباتی دولت بوده اینکه وزارت اطلاعات پیگیر اجرای این محدودیت‌ها است عجیب نیست؟ این در حالیست که بسیاری اینگونه برخوردها را فشاهاری بیرونی و تلاش برای ناامید کردن مردم از رای به حسن روحانی می‌دانند؟

وزارت اطلاعات هم درصدد اجرای تصمیمات شورای عالی امنیت ملی است و در این شورا هم که تصمیم‌گیرنده صرفا دولت نیست و دیگر قوا و ارگان‌ها هم موثر هستند.

 

یعنی ممکن است به دلیل ضریب نفوذ مولوی عبدالحمید این محدودیت‌ها ایجاد شده باشد؟

باید اجازه دهید تا ببینیم که دقیقا نظرشان و دلیلشان برای اعمال این محدودیت‌ها چیست. بعضا شائبه طمع عربستان و وهابی‌ها و ... نسبت به اهل سنت را مطرح می‌کنند. نگران سوءاستفاده‌ها و ایجاد خطر نسبت به اهل سنت هستند.

 

ایشان در سخنرانی‌های خود که به غیر از منافع و مصالح ملی کشور سخن دیگری مطرح نمی‌کنند...

پیگیری ما هم به همین دلیل است که کاملا از رویکرد ایشان مطلع هستیم، به‌ویژه نمایندگان سیستان و بلوچستان هم از نزدیک با ایشان در ارتباط هستند. خود من هم سال گذشته برای انتخابات ریاست‌جمهوری به سیستان و بلوچستان سفر کردم و با ایشان هم ملاقات داشتم. زمانی که به صورت رودر رو با دیدگاه‌های ایشان بیشتر آشنا شدم، ایشان را فردی با نگرش ملی، اصلاح‌طلبانه و مبتنی بر قانون اساسی، انقلاب و با یک رویکرد روشنفکرانه حتی به مسائل دینی دیدم.

 

بسیاری از رویکردهای ایشان در مباحث دینی و اصلاح‌طلبی شبیه به رویکردهای آقای خاتمی است. بارها هم در عمل، سخنرانی و خطبه‌ها بر حفظ وحدت ملی تاکید زیادی کرده است. به هر حال مطالبه‌شان این است که حقوق قانونی اهل سنت به عنوان شهروند ایران رعایت شود. در قانون اساسی هم ما به صراحت احترام به مذاهب را در اصل دوازدهم داریم، همچنین اصل نوزدهم اصل برابری حقوق است.

 

یکی از گلایه‌های آنها این است که در انتصابات اهل‌سنت نادیده گرفته می‌شوند، فرصت‌های شغلی کمتر به روی آنها باز است، در داشتن عبادتگاه و ساختن مسجد در بسیاری از شهرها از جمله تهران با ممنوعیت و محدودیت روبرو هستند.

 

البته توجه به مناطق اهل سنت‌ به‌ویژه سیستان و بلوچستان به صورت تاریخی کمتر بوده است، اما در این دو دوره آقای روحانی از این جهت قدم‌های خوبی برداشته شده است. منتها چون اهالی این استان یک محرومیت تاریخی دارند اقتضا می‌کند که توجه خاص به آنها شود. مخصوصا در حوزه اشتغال و زیرساخت‌های رفاهی، پزشکی و ... با مشکل زیادی مواجه هستند.

 

نکته دیگری هم که حساسیت موضوع را چند برابر می‌کند این است که اهالی سیستان و بلوچستان اغلب در مناطق مرزی هستند و در حقیقت مرزبان‌های کشور هستند و خود این اقتضاء می‌کند که توجه بیشتری به آنها شود. 

 

 

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش