چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۸:۰۴ - ۰۸ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۰۹۲۶
مجلس

بهرام پارسایی:

پر کردن گودال کنار دروازه قرآن، دلیل فاجعه سیل شیراز بود

بهرام پارسایی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
بهرام پارسایی نماینده مردم شیراز در مجلس می‌گوید هشدارها در باب وقوع سیل به مردم داده شده بود اما هیچ کس انتظار نداشت که سیل در دروازه قران رخ دهد.

وقوع سیل در کشور باعث بروز خسارت‌های جانی و مالی بسیار زیادی شد و قربانیان بسیار و میلیارد‌ها تومان خسارت مالی را بر جای گذاشته است. شیراز نیز پس از سیل آق قلا دچار بحران سیل شد و باعث جان باختن ۱۹ تن از هموطنانمان شد. سیل در شیراز در حالی رخ داد که هشدار‌ها پیش از حادثه به صورت کامل داده شده بود، اما کسی انتظار نداشت که سیل در منطقه دروازه قرآن رخ دهد.

 

بهرام پارسایی نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با رویداد۲۴، با اشاره به آخرین وضعیت سیل ویران کننده شیراز گفت: اکنون دوران پس از سیل را پشت سر می‌گذاریم که در این مدت مصوباتی را با حضور دکتر نوبخت و آقای تابش از بنیاد مسکن داشته‌ایم. شهر اکنون در شرایط عادی و نرمال به سر می‌برد؛ فقط در مناطقی مانند سعدیه که هنوز لایروبی و سایر اقدامات مانند باز کردن معابر صورت نگرفته، که این موارد نیز سریعا در حال انجام است. روز گذشته مراحل اداری هموطنانی که متاسفانه جان خود را از دست دادند انجام شد و به شهرستان‌های خود منتقل شدند.

 

پارسایی ادامه داد: افرادی که خودروهایشان در پارکینگ است و مشخص است که در حادثه سیل دچار آسیب شده‌اند، در مرحله تکمیل پرونده‌ه هستند و تا حدی که بودجه باشد به بخش خودرو‌ها هم داده می‌شود.

 

نماینده شیراز می‌گوید: تاکنون که سقف ۱۰ میلیون تومان را برای خودرو‌های آسیبی درنظر گرفته‌اند و تا سقف ۳۰ میلیون تومان هم وام با بهره پایین پرداخت می‌شود، اما در جلسه‌ای که با دکتر محمدباقر نوبخت داشتیم تلاش کردیم تا این میزان را افزایش دهیم، زیرا خسارت‌های که به برخی از خودر‌ها وارد شده، بسیار بیشتر بوده است. 

 

عضو فراکسیون امید مجلس گفته اگر این خودرو‌ها در مسیر سیل بودند و به اخطار‌ها گوش نمی‌دادند بحثشان جدا بود، اما این خودرو‌هایی که آسیب دیده‌اند کاملا بی اطلاع از مسیر سیل بودند و به نوعی بیگناه! جا دارد که از این گروه حمایت بیشتری شود. کلیه بیماران هم در مراکز درمانی به صورت رایگان درمان شدند.

 

پارسایی با بیان اینکه پیش از وقوع سیل اخطار‌های لازم داده شده بود، تصریح کرد: هشدار‌ها داده شده بود، اما آن مسیر، مسیر سیل نبود و قرار است به دستور کمیسیون اصل ۹۰ دلیل سیل شیراز کاملا بررسی شود. اخیرا هم عکسی در فضای مجازی منتشر شده است مبنی بر اینکه گودال عظیمی که در کنار دروازه قران پر شده است دلیل اصلی خسارت‌های سیل بوده نیز درست است. این گودال عظیم که نزدیک به ۲۰ سال قبل پر شده است، از دیرباز محل گذر آب بالا دستی بوده است و تا عمق ۸۰ مترمکعب را پوشش می‌داده است، اما کانالی که به جای آن جایگزین شده نهایتا تا عمق ۱۸ متر مکعب آب را پوشش می‌دهد.

 

سخنگوی فراکسیون امید با اشاره به اینکه اقدامات دولت از ابتدای حادثه بسیار خوب بوده است، تصریح کرد: استاندار و مسئولان دولتی از همان ابتدای امر حضور داشتند، اما حقیقتا حجم سیل و آب انقدر زیاد بود که واقعا نمی‌شد کاری انجام داد، اما در حد توان کار‌های بسیار خوبی انجام شد و برای درمان، اسکان و سایر موارد این چنینی نهایت تلاش‌ها صورت گرفت تا اقدامات به بهترین نحو ممکن انجام شود. البته در کنار دولت مردم مهمان‌نواز شیراز نیز نهایت همکاری خود را انجام دادند و باید بگویم که سنگ تمام گذاشتند.

 

پارسایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا امکان بروز سیل دیگری هم وجود دارد یا خیر، گفت: با توجه به اینکه مسیر آب مسدود است و اگر حجم باران‌ها باز هم به میزان این چند روز باشد، بله احتمال آب گرفتگی بازهم وجود خواهد داشت. زیرا ما بعد از سیل در منطقه سعدیه شاهد آب گرفتگی با شدت بسیار بالایی بودیم.

 

نماینده اصلاح طلب مجلس دهم گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر مسئولان شهری توجه‌ای به زیرساخت‌های شهری نداشتند و همین موضوع باعث بروز آسیب جدی به جان و مال مردم شد. هشدار سیل پیش از وقوع حادثه داده شده بود، اما هیچ کسی متصور نبود که سیل از مسیر ورودی شهر باشد و هم شهروندان و هم مسافران و مسئولان توقع این را نداشتند که سیل از مسیر دروازه قرآن وارد شهر شود و اصلا مسیر سیل شامل حال منطقه دروازه قران نمی‌شد و به نوعی انتظار نداشتیم.

 

 

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
تمام مشکلات دردروازه قرآن کلان شهر شیراز را زمین خواران (دولتی و خصوصی) برای فروش زمین بیشتر در بالادست و پائین دست بنای تاریخی دروازه قرآن کلان شهر شیراز برای بدست آوردن پول حتی با فروش مکان عبور آب باران به طرف رودخانه خشک در مرکز کلان شهر شیراز برای مردم ایران به وجود آورده اند اگربرای عبور آب باران از قبل از دروازه قرآن تا رودخانه خشک تونل مناسبی را حفر کرده بودند حال هم وطنانمان را در این مکان سیل نمی برد تمام زمین خواران بایستی محاکمه شوند اما در مسئولین کشوربرای مجازات زمین خواران (دولتی و خصوصی) اراده ای وجود ندارد.
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش