مهمترین عناوین خبری
پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۰۱:۰۰ - ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۵۲۶۶
مجلس

واکنش اصولگرایان مجلس به ادعاهای سعید قاسمی

سعید قاسمی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
نمایندگان اصولگرای مجلس در واکنش به اظهارات اخیر سعید قاسمی اعلام کردند این صحبت‌ها خلاف منافع ملی است.

به گزارش خبرآنلاین، «در بوسنی تحت پوشش هلال‌ احمر رفته بودیم به نیروهای مجاهدین آموزش نظامی می‌دادیم. کریستین[امانپور] خبرنگار سی‌ان‌ان ما را لو داد. با القاعده‌ای‌ها باهم بودیم.از ما استیل گرفتند.با مجاهدین سراسر دنیا یگان‌های جهادی تشکیل دادیم» این‌ها را یک فرد معمولی که از اخبار ایران و دنیا جدا باشد نمی‌گوید بلکه سردار سعید قاسمی  از بازنشستگان سپاه پاسداران در برنامه اینترنتی رودررو به زبان می‌آورد.

 

چه‌کسی است که نداند در دنیا القاعده به عنوان یک گروه تروریستی شناخته می شود و وقتی صحبت از مبارزه با تروریسم به میان می‌آید اسم القاعده در کنار گروه‌هایی مانند داعش و طالبان و ... مطرح می‌شود. حال در شرایطی که آمریکا همه عزم خود را برای تروریست معرفی کردن سپاه به کار بسته است یک سردار سابقه‌دار با درجه نظامی از همکاری ایران با القاعده آن هم در پوشش هلال احمر که یک ارگان بی‌طرف محسوب می‌شود صحبت می‌کند. چندساعتی از انتشار این صحبت‌ها نمی‌گذرد که هلال احمر اولین واکنش را به آن نشان می‌دهد. توئیتر هلال احمر در واکنش به ویدئو صحبت‌های سعید قاسمی می‌نویسد: «هلال احمر هیچ گاه اجازه استفاده از نشان و لباس خود را به نیروهای نظامی نمی دهد. طبق کنوانسیون ۴ گانه ژنو در مخاصمات مسلحانه بی طرفیم؛ چون کار مهم حمایت از انسانیت و کمک به غیرنظامی ها را داریم اگر فرد یا نهادی از نشان و لباس جمعیت هلال احمر ایران استفاده کرده، قطعا بدون هماهنگی بوده است.» اما سوال اینجاست چنین صحبت‌هایی آن هم در این شرایط حساس بر اساس کدام منطق و استدلال مطرح می‌شود؟

 

واکنش مجلسی‌ها به سخنان مطرح شده

احمد سالک نماینده اصفهان و از اعضای روحانیت مبارز درباره صحبت‌های سعید قاسمی به خبرآنلاین می‌گوید: مطمئنا چنین صحبت هایی برخلاف هم منطق و هم منافع ملی است.

 

او در پاسخ به این سوال که «این صحبت‌ها بر چه اساسی مطرح می‌شود آن هم در شرایطی که آمریکا تلاش دارد سپاه را در لیست  گروههای تروریسم معرفی کند» می‌گوید: «با وجود آنکه این صحبت‌ها بدون شک محل ایراد است اما از سوی دیگر آنقدر اطمینان از اخباری که در فضای مجازی منتشر می‌شود از دست داده‌ایم که نمی‌توانیم به قطعیت بگوییم این صحبت مطرح شده است یا نه؛ حداقل چند مصاحبه خود من را که سه سال قبل منتشر شده بود منافقان آن را دوباره منتشر کردند و دو تیتر را به هم چسبانده اند و کلی حاشیه ایجاد کرده اند سایت های داخلی هم که الحمدالله از اصلاح طلب و غیره منتشر کردند و کوتاه نیامدند. بنابراین شاید آنچه امروز منتشر شده است همه آن چیزی نباشد که گفته شده به هر حال به نظرم سعید قاسمی فردی نیست که به یکباره چنین مطلبی را مطرح کند.»

 

او در پاسخ به این سوال که در مقابل چنین صحبت‌هایی چه کسی مسوول است که در سپاه پاسخ بدهد: «به نظرم این موضوعات را باید سپاه پیگیری کند و پاسخ دهد.»

 

سالک در پایان می‌گوید: چنین صحبت ها و اظهار نظرهایی در شرایط امروز صحیح نیست.

 

سید حسین نقوی حسینی سخنگوی سابق کمیسیون امنیت ملی نیز درباره آنچه سعید قاسمی بیان کرده است به خبرآنلاین می‌گوید: «قطعا این صحبت‌ها برخلاف امنیت ملی است چراکه آمریکایی‌ها به دنبال سند سازی علیه جمهوری اسلامی هستند درباره همکاری با گروه‌های تروریستی در حالی که ما همواره قربانی تروریسم بودیم حال این اظهار نظرها در جهت منافع ملی نیست.» وقتی سوالات دیگری درباره چرایی و انگیزه از  طرح چنین موضوعاتی پرسیده این نماینده مجلس ترجیح داد پاسخ را به زمانی موکول کند که از صحت و سقم این خبر مطمئن شود.

 

محمدعلی پورمختار که علاوه بر نمایندگی سابقه ۲۷ سال حضور و فعالیت در سپاه را در کارنامه دارد درباره این صحبت‌های قاسمی به خبرآنلاین می‌گوید: من چنین چیزی را نشنیده‌ام . او در پاسخ به این سوال که وقتی درشرایطی که همه هجمه‌های خارجی متوجه سپاه است طرح این موضوع که ما در زمان جنگ بوسنی با القاعده همکاری می‌کردیم خلاف منافع ملی نیست می‌گوید: من مطمئن نیستم که چنین صحبتی مطرح شده باشد. ضمن اینکه القاعده وقتی القاعده شد که برج دو قلو را در آمریکا منفجر کرد و از نظر آمریکا تبدیل شد به یک گروه تروریستی اما همین القاعده هم برای آزاد سازی افغانستان می‌جنگید. مضاف بر اینکه بحث بوسنی مربوط به ۲۰ سال پیش است.

 

او در پاسخ به این سوال که اگر این ماجرا مربوط به ۲۰ سال پیش است چرا امروز و در این شرایط چنین مسائلی مطرح می‌شود، استدلالی مشابه دو نفر قبل مطرح می‌کند و می‌گوید: من نمی‌دانم آنجا چه اتفاقی افتاده است و صحت این خبر چگونه است لذا اظهار نظر را به بعد از دیدن خبر موکول می‌کنم.

 

 

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش