به گزارش خانه ملت، الیاس حضرتی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به پرداخت یارانه های پنهان در اقتصاد کشور، گفت: ایران در شرایط ویژه جنگ اقتصادی قرار دارد، اما مسئولان شمایل جنگی را پیدا نکرده اند چراکه اگر چنین شرایطی را احساس و درک می کردند تصمیمات آنها در اقتصاد در این زمینه تنظیم می شد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه باید از شرایط کنونی استفاده کرد و نحوه اتلاف منابع و مصرف گرایی را تغییر داد و ریشه های فساد در کشور را خشکاند، افزود: حتی اگر کشور در شرایط جنگ اقتصادی قرار نداشته باشد، باید نحوه مصرف خود را تغییر دهیم، اما اکنون که ایران در جنگ اقتصادی قرار دارد باید به مراتب اولی تر از گذشته مانع اتلاف منابع ملی شود که اسم آن را نباید دو نرخی کردن و افزایش قیمت بنزین گذاشت، بلکه اسم آن را مدیریت مصرف منابع می گذاریم.
وی ادامه داد: مدیریت مصرف در ایران این است که در شدیدترین تحریم ها قرار دارد، اما در میانگین مصرف سرانه بنزین، شکر، گوشت، گاز، برق و دارو در دنیا اول است، آیا به طول و عرض ما می خورد که این میزان مصرف کنیم؟.
مصرف روزانه بنزین باید در کشور به ۵۰ میلیون لیتر رسیده و مابقی صادر شود
وی با اشاره به اینکه ۲۰ میلیون خودرو در ایران وجود دارد که مصرف روزانه ۲ لیتر حدود ۴۰ میلیون لیتر می شود، افزود: همچنین اگر ۱۰ میلیون لیتر بنزین به تاکسی، اتوبوس و مینی بوس که کارهای عمومی انجام می دهند اختصاص یابد، حدود ۵۰ میلیون لیتر می شود در حالی که هم اکنون در روزهای عادی ۱۰۰ میلیون لیتر و در روزهای تعطیل ۱۳۰ میلیون لیتر بنزین مصرف می شود که در هیچ نقطه ای از دنیا نمی توان از این اقدام دفاع کرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه مصرف روزانه بنزین باید در کشور به ۵۰ میلیون لیتر رسیده و مابقی صادر شود، ادامه داد: پول صادرات بنزین باید به دهک های پایین جامعه داده شود، براین اساس که یارانه نقدی دهک های پایین جامعه به جای ۴۵ هزار تومان به ۱۲۰ هزار تومان افزایش یابد و حمل و نقل شهری شبه رایگان ایجاد شود.
هزینه آب، برق، گاز و تلفن منازل زیر ۸۰ متر باید رایگان شود
وی تصریح کرد: با ۱۵ هزار میلیارد تومان پول حاصل از صرفه جویی سوخت می توان برای حمل و نقل شهری اقدامات موثری انجام داد، مدرن ترین ترامواها، مترو و وسایل حمل و نقل عمومی را مستقر کرد، بودجه برای بهداشت و درمان مردم اختصاص و هزینه سرانه معلمان و دانش آموزان را افزایش داد.
حضرتی با بیان اینکه منبع ایجاد اشتغال مردم، بهداشت، آموزش و پرورش رایگان، حمل و نقل شهری می تواند مدیریت مصرف سوخت در حوزه های بنزین، برق، گاز خانگی باشد، افزود: هزینه آب، برق، گاز و تلفن منازل زیر ۸۰ متر باید رایگان شود و بالای ۸۰ متر به شکل تصاعدی افزایش یابد.
نباید از کلمه کوپن بترسیم
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه نباید از کلمه کوپن بترسیم چراکه کشور از کوپن در زمان جنگ تحمیلی ضرر نکرده و این کوپن ها می تواند تبدیل به کالا شود، تصریح کرد: باید از ۱۴ میلیارد دلاری که برای ۲۵ کالای اساسی اختصاص یافته ۴ میلیارد دلار براساس ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به پنیر، گوشت، مرغ و شکر و کالاهای اساسی تخصیص یابد و ۱۰ میلیارد دلار دیگر را با قیمت ارز نیما فروخت که حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان می شود و می توان این رقم را در ایجاد اشتغال مردم، بهداشت، آموزش و پرورش رایگان، حمل و نقل شهری مصرف کرد.
- 10
- 5