شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۳۱ - ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۴۱۵۹
مجلس

خادمی: فقط روی کاغذ می‌توانند جایگزین نفت ایران شوند، نه در عمل

هدایت الله خادمی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
یک نماینده مجلس گفت: کشورهایی که ادعا می‌کنند جایگزین نفت ما شوند فقط از نظر عددی و روی کاغذ می‌توانند دست به چنین کاری بزنند.

هدایت الله خادمی در گفتوگو با ایلنا، درباره عدم تمدید معافیت‌های نفتی از سوی آمریکا برای خریداران عمده نفت کشورمان و این‌که عربستان و امارات گفته‌اند که نفت خود را جایگزین نفت ایران خواهند کرد، گفت: مشکل اصلی اینجاست هنگامی که برگ‌های برنده دستمان است، بازی نمی‌کنیم و منفعلانه دست به اقدام میزنیم و این مشکل همیشگی ماست.

 

نماینده مردم ایذه و باغملک تاکید کرد: در بحث تحریم‌ها و رفتار ترامپ خودمان هم مقصر هستیم، آن هم به این دلیل که بعد از گذشت ۱۰۸ سال با پیشرفت تکنولوژی و علم، نفت را به صورت خام به فروش می‌رسانیم.

 

به گفته وی خام فروشی یعنی اینکه با دست خودمان شرایط تحریم را فراهم کنیم.

 

این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اگر نفت خام خود را به فرآورده‌های نفتی تبدیل می‌کردیم هیچ‌گاه قابل تحریم نبودیم،‌ گفت: متاسفانه ما هنوز نفت را به صورت خام می‌فروشیم؛ خام فروشی و تک محصولی بودن، باعث می‌شود آمریکا هر زمان که بخواهد تحریمان کند و بگوید من از شما نفت نمی‌خرم . 

 

وی ادامه داد: کشورهایی که در شرق همسایه ما هستند و ظرف ۴۰ سال گذشته با ما همراه بودند. گوش به حرف آمریکا نمی‌دادند در کشورشان نفت ما را ذخیره می‌کردند تا به فروش برسانیم. 

 

خادمی افزود: آن‌ها کمک‌مان می‌کردند و به ما تجهیزات می‌فروختند اما ظرف ۵ الی۶ سال گذشته با آنها بدرفتاری کردیم به طوری که شرکت‌هایشان از ایران رفتند و دیگر کمکی به ما نمی‌کنند.

 

خادمی تاکید کرد: مشخص است هنگامی با شرق بهم می‌زنیم در زمان تحریم‌ها نفت‌مان را خریداری نمی‌کند و این یعنی خود مسئولان ایرانی دست و پاها را بیشتر از دیگران می‌بندند، یعنی بیشتر از  عربستان به آمریکا خدمت کرده‌ایم.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر هم مراکزی که می‌توانستند تحریم‌ها مخصوصا در حوزه نفت را دور بزنند اما به دست افرادی افتاده است که جرأت ندارند این کار انجام دهند؛‌ بودن چنین اشخاصی بیشتر به ضررمان است .

 

خادمی گفت: آمریکا دشمن ماست،۴۰ سال است که این دشمنی را با ما ادامه داده است،‌ می‌گوید باید در چارچوبی قرار گیرید که من تعریف کردم خب ما هم چنین کاری را انجام نمی‌دهیم.

 

وی یادآور شد:عربستان،‌ امارات و کشورهای اینچنینی زمانی که روسای‌شان به ایران می‌آمدند حداکثر مقامی که می‌توانست با آن دیدار داشته باشند فرماندار آبادان بود، نه این که مانند امروز شخص اول ممکلت را ببینند. این‌ها اگر امنیتی دارند ما برایشان ایجاد کردیم، اگر ایران نبود که این‌ها نبودند، گرفتار صدام شده بودند. ما برای‌شان پدری  و براداری کردیم.

 

این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حال حاضر همین کشورهای نخودی و کوچک که مورد حمایت ما بودند اگر بخواهند جایگزین نفت ما شوند فقط از نظر عددی و روی کاغذ می‌توانند دست به چنین کاری بزنند.

 

وی با بیان اینکه عربستان و سایر کشورها که می‌خواهند نفت خودشان را جایگزین ایران کنند باید بدانند که این کار یعنی جنگ و دشمنی با ایران، عنوان کرد: جنایت علیه بشریت یعنی چی؟ یعنی کودکان دسترسی به دارو و مواد اولیه نداشته باشند و ما اگر تحریم شده‌ایم بدین معنا است که این اتفاق می‌افتد.

 

این نماینده دهمین مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بنابراین اگر این کارها( بالا بردن تولید نفت‌شان برای اینکه نبود نفت ایران در بازار جهانی مشخص نشود) را می‌خواهند انجام دهند ما باید امنیت تولید نفت آنها را بهم بزنیم.

 

وی تاکید کرد: باید امنیت تولید این کشورها را به خطر بیاندازیم نه اینکه بگویم برویم سراغ تنگه هرمز این کار قدم بعدی است عربستان و امارات باید مشاهده کنند که ما در این کار جدی هستیم.

 

نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:‌ عربستان و امارات اگر بدانند این کار یعنی جنگ و اگر انجام دهند، امنیت تولیدشان بهم می‌خورد دست به چنین اقدامی نمی‌ز‌نند؛ زیرا بازار دنیا و اقتصاد آن بهم می‌خورد .

 

وی تاکید کرد: انتظار این است که فعالانه عمل کنیم نگذاریم که بیایند جایگزین ما شوند همین امروز هم باید یک پیام محکم فیزیکی و شفاهی به عربستانی‌ها داده شود تا بدانند با کوچکترین حرکتی تولیدشان متوقف می‌شود و دیگر تولیدی نخواهند داشت که بخواهند جایگزین نفت ایران شوند.

 

این عضو کمیسیون انژری مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید فعال باشیم نه اینکه  کپی‌برداری کنیم، بنشنیم ببینیم آمریکا چه می‌گوید ما هم بعد همان را به گونه‌ای دیگر انجام دهیم. این که مثلا سپاه را تحریم می‌کنند و ما در مجلس یک مصوبه ضعیفی به تصویب برسانیم خب این کارها که نتیجه نمی‌دهد. 

 

وی ادامه داد: باید به گونه‌ای عمل کنیم که عربستان بداند امنیت تولیدش در خطر است، زیرا طبیعی است وقتی می‌خواهند امنیت تولید ما را برهم بزنند، ما هم باید برای این که تولیدمان امنیت داشته باشد روش خودمان را به کار گیریم. 

 

وی ادامه داد:‌ خریداران سنتی ما چین، هند، کره و ژاپن هستند هنگامی که مشاهده کنند با خرید نفت از ایران با هزاران مشکل رو به رو می‌شوند، شرکت‌هایشان مورد تحریم قرار می‌گیرند و نقل و انتقال پول‌هایشان دچار معضل می‌شود از ما نفت خریداری نمی‌کنند. 

 

خادمی یادآور شد:  در حال حاضر روابط ما با بعضی از این کشورها به مشکل برخورده است، از سوی دیگر هنگامی که وزیر نفت ایران هم به آنها بی‌احترامی کرده آن‌ها هم می‌گویند وقتی وضع مطلوبی نداشتید از ما خواستید که کمک‌‌تان کنیم  زمانی که فکر کردید وضع‌تان بهترشد با ما بدرفتاری کردید.

 

وی ادامه داد: شرکت‌های این کشورها را بیرون کردیم در حالی که همان شرکت‌هایی که از کشور ما رفتند در آمریکا و کانادا کار و فعالیت می‌کنند. حال کدام یک به کشور ضربه زدند؟ ترامپ یا مسئولی که این کار را انجام داده است.

 

نماینده مردم ایذه و باغملک در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه بخشی از درآمد فروش نفت ایران قرار است برای بازسازی مناطق سیل زده استفاده شود اما آمریکا مانع فروش آن شده است، آیا این کار ضدحقوق بشر نیست،‌ بیان کرد: نباید خودمان را گول بزنیم آمریکا از کدام حقوق بشر دفاع می‌کند؟

 

وی با اشاره به اعدام تعدادی از کنشگران اجتماعی در عربستان سعودی گفت: عربستان ۳۷ نفر را در قرن ۲۱ گردن زده است و این کار معنای واقعی توحش است این‌ها از داعش هم بدتر هستند.

 

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آمریکا از همه متوحش و بیرحم‌تر است و عربستان و امارات هم از نوکرانش هستند ما با این‌ها شجاعانه و فعالانه برخورد کنیم .

 

  • 20
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش