چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۰۰:۰۲ - ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۶۶۵۶
مجلس

رسول خضری، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس:

بیش از ۴۰ میلیون ایرانی زیر خط فقر هستند/ دود بی‌برنامگی‌ها و سیاست‌های ناکارآمد به چشم مردم رفته است

رسول خضری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
رسول خضری، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، تاکید کرد: مهم‌ترین علت گرانی‌های اخیر در درجه اول تحریم داخلی و بعد تحریم خارجی است. تحریم داخلی یعنی سوءمدیریت، ضعف مدیریت و تصمیمات خلق‌الساعه دولت که غیرکارشناسی است. از ابتدای انقلاب با تحریم مواجه بودیم و همیشه آمریکا با ما سر جنگ داشته است. طی هشت سال دفاع مقدس تحریم‌ها در بدترین شکل خود بود، اما ما مشکلی نداشتیم و شاهد گرانی و تورم نبودیم.

رسول خضری، نماینده پیرانشهر و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین، ضمن اشاره به گرانی‌ها و مشکلات اقتصادی کشور، گفت: ریشه گرانی‌ها و مشکلات اقتصادی در مدیریت داخلی و تحریم  است. در حال‌ حاضر بیشتر از هرزمانی نیاز داریم از فرصتی که مرزها در اختیار ما قرار می‌دهند استفاده کنیم. مرزها به‌ مثابه فرصت‌های طلایی هستند، اما به‌ جای اینکه از آنها استفاده کنیم با سوءمدیریت‌ها در حال نابود کردن این فرصت‌ها هستیم.

 

او با انتقاد از بخشنامه‌های خلق‌الساعه‌ هیات دولت، تاکید کرد: این بخشنامه‌ها باعث رکود تجارت شده است. از سوی دیگر از تولید هم حمایت نمی‌شود و تنها در حد شعار صحبت‌هایی مطرح می‌کنند؛ برای تولیدکننده‌ای که می‌خواهد کالایی را صادر کند هفت‌خوان رستم می‌گذاریم و در بحث واردات، که در حال حاضر به بعضی از اقلام به‌ خصوص مواد اولیه نیاز مبرم داریم، سنگ جلوی پای واردکننده‌ها و تجار و بازرگانان می‌اندازیم.

 

۳۰ سازمان و نهاد و وزارتخانه در مبادلات مرزی، تولید و بازرگانی دخیل هستند

این نماینده مجلس، با اشاره به حضور رئیس‌ کل گمرک ایران در مرز تمرچین، گفت: با حضور رئیس‌ کل گمرک ایران در مرز تمرچین، مشخص شد متاسفانه ۳۰ سازمان و نهاد و وزارتخانه در مبادلات مرزی، تولید و بازرگانی دخیل هستند. متاسفانه در حال حاضر استان آذربایجان غربی با وجود داشتن سه مرز مشترک با سه کشور، به دلیل این مصوبات خلق‌الساعه هیات دولت، در حال نابود شدن است. من نمی‌دانم چه کسی مانع است.

 

خضری ادامه داد: تحریم داخلی، سوءمدیریت، بی‌برنامگی دولت، آشفتگی دولت و ضعف مدیریت دولت، تجارت و بازرگانی داخلی و خارجی کشور را نابود کرده است. زمانی که تولیدکننده، تاجر و بازرگان داخلی و خارجی با این بی‌برنامگی و آشفتگی و سوءمدیریت و ضعف مدیریت مواجه هستند، عملاً مملکت با مشکل جدی مواجه می‌شود.

 

او گفت: ماکارونی، تن ماهی یا اقلامی مثل مرغ و تخم‌مرغ تولید داخلی است که خیلی وقت‌ها هم صادرشان می‌کردیم، اما متاسفانه به دلیل بی‌برنامگی و حمایت نکردن از تولید و بی‌توجهی به اقتصاد مقاومتی و پایه‌های اصلی اقتصاد مقاومتی و همچنین عدم استفاده از فرصت‌های مرزی، به مشکل برخوردیم. اردیبهشت‌ماه سال گذشته به همراه آقای شریعتمداری وزیر وقت صمت به اقلیم کردستان عراق رفتیم که هم برای واردات هم صادرات، بارانداز منطقه است. با آقای ظریف هم مجدداً دی‌ماه به همان‌جا رفتیم. زمانی که آقای رئیس‌جمهور به بغداد رفتند، گفت‌وگوهای خوبی در این راستا انجام دادند که ما شهرک‌های مشترک مرزی را فعال کنیم. شهرک‌های مشترک مرزی یک کریدور تجاری بسیار مهم در تمام دنیا تلقی می‌شوند، متاسفانه فقط شعار شهرک‌های مشترک مرزی را داده‌اند ولی آن را عملیاتی نکرده‌اند.

 

این نماینده مجلس در ادامه با انتقاد از وضعیت معیشت مرزنشینان، تاکید کرد: ما نه‌ تنها معیشت مرزنشین‌ها را تامین نمی‌کنیم بلکه مرزنشین را با خطر جدی بیکاری مفرط و تورم و گرانی و نبود مسائل معیشتی مواجه کرده‌ایم. اگر ما به مرزهایمان توجه نکنیم و یک نگاه اقتصادی، نگاه فرهنگی، نگاه اجتماعی و نگاه صحیح نداشته باشیم، در واقع اوضاع از وضعیتی که الآن داریم بحرانی‌تر می‌شود. رئیس‌جمهور معابر کولبری را با بی‌تدبیری و بی‌اطلاعی خود بست و شش تا هفت میلیون مرزنشین را بیکار کرد؛ با این تصمیم کسبه، اصناف، بازاریان، کولبران و فعالان اقتصادی نابود شدند.

 

تحریم داخلی مهم‌ترین علت گرانی‌های اخیر است

خضری به دلیل گرانی‌های اخیر اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین علت اول تحریم داخلی و بعد تحریم خارجی است. تحریم داخلی یعنی سوءمدیریت، ضعف مدیریت و تصمیمات خلق‌الساعه دولت که غیرکارشناسی است. از ابتدای انقلاب با تحریم مواجه بودیم و همیشه آمریکا با ما سر جنگ داشته است. طی هشت سال دفاع مقدس تحریم‌ها در بدترین شکل خود بود، اما ما مشکلی نداشتیم و شاهد گرانی و تورم نبودیم.

 

او با اشاره به بحران‌هایی که در حال حاضر شاهد هستیم، گفت: مسبب اصلی این شرایط دولت است. اگر با همین وضعیت سوءمدیریتی که در حال حاضر حاکم است پیش ‌رویم، اوضاع بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود. مگر اینکه بازنگری ‌صورت گیرد. در این راستا باید از مدیریت اقتصادی در مرزها حمایت، و معابر کولبری فعال شود.

 

این عضو کمیسیون اجتماعی با انتقاد از مدیریت و بی‌برنامگی دولت، تاکید کرد: اگر در مملکت ما تحریم داخلی باشد، مردم خودشان بهترین مدیر هستند. اگر مدیریت کشور را دست مردم بدهیم، خیلی موفق‌تر از دولت عمل می‌کنند. هیات دولت باید از مصوبات خلق‌الساعه، سوءمدیریت‌ها و بی‌تدبیری‌ها- به‌ خصوص در مرزها که تنفس‌گاه کشور است- دست بردارد و بازنگری داشته باشد. همچنین هرچه سریع‌تر در خصوص بازگشایی معابر کولبری، به شیوه‌هایی که برای مردم و جامعه قابل‌ قبول است، اقدام کنند، چون به‌واقع زمانی نداریم.

 

بیش از ۴۰ میلیون ایرانی زیر خط فقر هستند

خضری گفت: در حال حاضر به‌ صراحت بیش از ۴۰ میلیون ایرانی زیر خط فقر هستند. ما باید این واقعیت را قبول کنیم. چرا می‌خواهیم در آمار هم دروغ بگوییم؟ اگر قبلاً ۱۱ میلیون نفر یارانه‌بگیر داشتیم و در واقع ۱۱ میلیون جمعیت کشور نیاز به حمایت‌های کالای اساسی داشتند، در حال حاضر بیش از ۴۰ میلیون نفر نیاز به تامین اقلام اساسی‌شان دارند. به همین دلیل ما در بودجه ۹۸، ‌۱۴ میلیارد دلار برای تامین کالای اساسی در نظر گرفته‌ایم. شش میلیارد هم به‌ صورت جداگانه برای تامین اقلام اساسی مصوب کرده‌ایم.

 

او تاکید کرد: شرایط کنونی کشور حاصل بی‌تدبیری است؛ اگر بی‌تدبیری نبود، کار به اینجا نمی‌رسید. دولتمردان در دولت‌های گذشته، راست و چپ و اصلاح‌طلب و اصولگرا، از زمان خاتمی تا امروز، اگر طبق اصول اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش‌بنیان پیش می‌رفتند، الان این حال‌ و روز را نداشتیم. متاسفانه هر کسی آمد، سازی زد و باری به هر جهت بود؛ جزیره‌ای فکر و عمل کردند. دود بی‌برنامگی‌ها و سیاست‌های ناکارآمد هم در چشم مردم رفته است. مردم، دولتمردان و هر سه قوه کارگزار، نظام را مقصر شرایط امروز می‌دانند.

 

 

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش