حجت الاسلام احد ازادیخواه دوشنبه شب در گفت وگو با ایرنا، با تشریح برنامه های امروز کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونانش در این کمیسیون خبر داد و افزود: ۱۰۰ هزار از ۴۰۰ هزار تن کاغذ مورد نیاز کشور مربوط به مطبوعات و کتاب است.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی از تشکیل کمیته سه نفره با حضور نمایندگان سازمان حمایت، سازمان تعزیرات حکومتی و دبیرخانه کارگروه کاغذ برای پیگیری امور مربوط به کاغذ خبر داد و اظهار داشت: طبق گزارش معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۹۷، ۸۷۲ میلیون دلار برای تعرفه کاغذ از بانک مرکزی برای ۷ مصرف جدای از هم اختصاص یافت که ۴۷۰ میلیون دلار آن به ۵ تعرفه اختصاص داشت.
وی افزود: روزنامه، چاپ و تحریر جزو ۵ تعرفه ۴۷۰ میلیون دلاری بود. متاسفانه ارز دولتی استفاده شده اما کاغذ وارد نشده است.
آزادیخواه در پاسخ به این پرسش که چه کسی پاسخگوی وارد نشدن بقیه کاغذها است، گفت: وزارت ارشاد مسئولیتی ندارد و بانک مرکزی و گمرکات باید پاسخگو باشند که ارز را در اختیار چه کسی گذاشتند.
مجوز انتشار ۵۹ هزار کتاب چاپ اولی در سال ۹۷
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: طبق گزارش معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۹۹ هزار عنوان کتاب در سال ۹۷ مجوز چاپ گرفتند که ۵۹ هزار عنوان کتاب چاپ اولی است. ۲۰ نمایشگاه کتاب استانی هم در سال ۹۷ راه اندازی شده است.
آزادیخواه راجع به ارائه گزارش معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: ۱۶۰۰ عنوان تئاتر منتظر اجرا است و ۳۲۲ عنوان موسیقی در سال ۹۷ اجرا شده است. ۱۵۹ طرح ابداعی نمایشگاه مد و لباس هم اجرا شد.
رسانه مداری به جای رسانه داری
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد صحبت خوبی مبنی براین داشت که دستگاه های اجرایی باید رسانه مدار باشند نه رسانه دار. یعنی اینکه هر کدام از دستگاه ها نباید نشریه ایجاد کنند و نشریه باید در اختیار بخش خصوصی باشد.
وی افزود: گزارش معاون سینمایی وزیر ارشاد این بود که هزینه ها را در سازمان سینمایی به حداقل رسانده و با رقم اندکی فعالیت ها را پیگیری می کنند. برای فیلمنامه نویسان جوان هم ۷ میلیارد تومان درنظر گرفتند که ۵ میلیارد تومان آن برای شهرستان ها اختصاص یافت.
- 15
- 3