الیاس حضرتی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درباره برخی نکاتی که در نطق اخیر خود به آنها اشاره کرده بود، بیان کرد: «متواتر خبری شنیده بودم در جلسات مختلف از افراد موثق و راستگو که آقای میرحسین موسوی برای آقای روحانی پیام فرستاده و دو موضوع مهم را با او در میان گذاشته: یکی راجع به «رسیدگی جدی و سریع به اقشار کمدرآمد و آسیبپذیر جامعه؛ ولو اینکه لازم باشد دوباره به سیستم کوپنی رجوع کنیم.» یکی هم در این باره که «در شرایط فعلی مراقب باشید در گفتار و برخوردهایتان بین شما و رهبری فاصله نیندازند.» این دو نکته با منش و روش مهندس موسوی مطابقت دارد و همهی آنها که او را میشناسند تایید میکنند که دلسوزی و وطنپرستی او اقتضا میکند چنین توصیههایی بخصوص در این موقعیت مطرح کند.
من هرگز در زندگیام دروغ نگفتهام در نطق مجلس هم دلیل و انگیزهای نداشتهام که دروغ بگویم و خدای نکرده بخواهم خبر جعلی را به مهندس موسوی نسبت بدهم. بیان آن خبر در نطق مجلس، براساس خبرهای مکرری بود که از چهرههای سیاسی مطلع شنیده بودم اما بعد خواندم و شنیدم که خانوادهی محترم مهندس موسوی این شنیدهها را تکذیب کردند. قطعا ایشان اطلاعات بهتر و دقیقتری در این موضوع دارند و جای تردید باقی نمیماند که نظر آنها درست است.
حضرتی همچنین در بخش دیگری از این گفتوگو دربارهی نطقش در مورد محمدرضا شجریان که حاشیههایی را به همراه داشت، گفت: «استاد محمدرضا شجریان، هنرمند ملی و مردمی ایران است که متاسفانه دچار بیماری است و علیرغم محبوبیت بالای ایشان و منزلت هنری ممتازی که دارند با حکمفرما شدن کجسلیقگی در فضای رسانهای کشور، چنین هنرمند بزرگواری ممنوعالتصویر و ممنوعالصوت شده است و مردم در رسانههای رسمی از شنیدن صدای او و دیدن تصویر او محروم شدهاند.
به عنوان نمایندهی مردم از آرا و سلیقه و رای و نظر مردم خبر دارم و میدانم که در این سالها حداقل خواست عموم مردم این بوده که لااقل در ماه مبارک رمضان از صدا و سیما دعای ربنای شجریان پخش شود و صدای داودی ایشان باعث شود که روزهداران با حالت بهتری به استقبال افطار بروند ولی متاسفانه تلویزیون از موضع لجوجانهی خود کوتاه نمیآید و اجازهی پخش ربنا را صادر نمیکند.»
نمایندهی مردم تهران در مجلس تصریح کرد: «بهره بردن از هنرمندی استاد شجریان و بازگشت او به رسانههای رسمی ایران برای اینجانب همچون بسیاری از مردم، دغدغه است. از همین رو تا آنجا که زور و صدایم میرسد تلاش کردم تا این هشدار را در قالب یک مطالبهی مردمی از تریبون مجلس اعلام کنم.»
وی ادامه داد: «در مجلس تلاش داشتم تا بگویم وضعیت جسمی استاد شجریان نگرانکننده است و در این شرایط بر مسوولین نظام واجب است است که قدمی جلو بگذارند و اگر دلخوری و ناراحتی- به درست یا غلط- نسبت به یک هنرمند ملی دارند، بخاطر ارزش و اعتباری که استاد شجریان به عنوان استاد بینظیر آواز و شخصیت بزرگ موسیقی ایران دارد، نادیده بگیرند و از ایشان عیادت کنند. این کار باعث امید و نشاط جامعه هم میشود و حال مردم از چنین رفتارهایی خوش میشود. من هم مثل دیگر آحاد جامعه اگر بفهمم که مسوولان کشور از ایشان عیادت و دلجویی کردهاند بسیار خوشحال میشوم و امیدوارانهتر به حال و آینده نگاه میکنم، چه عیبی دارد که ما مسایل سیاسی گذشته را فراموش کنیم و با شتاب بیشتری به سوی همدلی و مهربانی و دوستی گام برداریم؟»
حضرتی در پایان گفت: «اصل حرفم این بود که مسوولین جمهوری اسلامی باید یک اقدام عملی انجام دهند و از خود تحرکی نشان دهند. در اینجا استاد شجریان یک نماد است. بحث شخص ایشان هم البته مطرح است اما ایشان نماد هنر و موسیقی اصیل ایرانی هستند و سلامتیشان اهمیت فوقالعاده دارد. اما خوب شما میدانید که در مجلس سروصدا زیاد است و من هم به دلیل کمبود وقت مجبور بودم حرفم را خلاصهتر کنم. از آن طرف هم از طرف هیات رییسه مدام تذکر میدادند که وقت تمام است. این بود که من ناخواسته برای بیان منظورم از کلمات و تعابیر دم دستی استفاده کردم. بیشتر قصدم این بود مخاطبانم را نسبت به وضعیت جسمی هنرمند هشدار دهم اما برای بعضی ها سوتفاهم پیش آمد و عرض مرا به بد تعبیر کردند. هرچه هست این را نباید فراموش کنیم که ما همگی باید نگران حال استاد شجریان باشیم و برای بهبود وضعیت جسمی و روحی ایشان تلاش کنیم.»
- 10
- 1