جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۲۸ - ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۲۳۵۱
مجلس

سیاوشی: چگونه طرح تعطیلی کشور را از دستور کار مجلس خارج کردند؟/ آرا مشکوک بود اما هیات رییسه رسیدگی نکرد

طیبه سیاوشی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
سیاوشی نماینده مردم تهران در مجلس میگوید که برای به سرانجام رسیدن طرح سه فوریتی تعطیلی یک ماهه کشور دوندگی زیادی کردیم اما برخی به دلیل برداشت‌های اشتباه از قانون و اینکه اقتصاد را مهمتر از جان مردم می‌دانستند این طرح رای نیاورد.

دولت اعتقادی به قرنطینه کشور ندارد. مجلس تلاش کرد طرح سه فوریتی تعطیلی یک ماهه کشور را تصویب کند که این طرح نیز به شکل عجیبی از دستور کار خارج شد تا نظارت بر دولت به حداقل برسد.

عبدالکریم حسین زاده رییس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس پیش از این گفته بود مجلس را عامدانه تعطیل کرده‌اند تا نظارت بر عملکرد دولت به حداقل برسد یا اساسا انجام نشود.

در حالی که دولت از اجرای قرنطینه سر باز می‌زند، آمار ابتلا و مرگ و میر در کشور نشان می‌دهد کسی بحران ایجاد شده را جدی نگرفته است؛ چه آنکه روز نخست فروردین آمار مبتلایان به ویروس کرونا حدود ۱۹ هزار نفر بوده، اما امروز با گذشت ۲۰ روز از فروردین، تعداد مبتلایان از ۶۶ هزار نفر گذشته است. اگر این آمار را با اسفند مقایسه کنیم، نتایج دردناک‌تری به دست خواهد آمد، با این حال دولت فعلا اقتصاد را بر جان مردم مقدم می‌داند.

طیبه سیاوشی عنایتی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت و گویی به رویداد۲۴ می‌گوید: در بحث ویروس کرونا یکی از مهمترین مسائلی که باید به آن توجه شود خریدن زمان است و این مدت که تعطیلات سال نو را داشتیم بهترین زمان برای پاره شدن زنجیره این بیماری بود، اما با باز شدن ادارات و سازمان‌ها و فعالیت دو سوم نیرو‌ها از هفته آینده، به نظر می‌رسد باید شاهد رشد مبتلایان این بیماری باشیم.

در روند رسیدگی به طرح سه فوریتی تعطیلی یک ماهه کشور در مجلس بی قانونی شد

این نماینده مجلس ادامه داد: بسیاری از مردم که کارگر یا کارمند هستند روزانه به دلیل رفتن به محل کار یا کسب درآمد در خیابان‌ها تردد و فعالیت می‌کنند و واقعا این موضوع نگران کننده است. ما برای این مسئله طرح سه فوریتی تعطیلی یک ماهه کشور را به صحن بردیم، اما در روند رسیدگی به این طرح بی قانونی شد. ما در این طرح به اصل ۷۹ استناد کردیم که با همکاری دولت کشور را برای یک ماه تعطیل کنیم و به نوعی این بحران را را مهار و تعداد مبتلایان و فوتی‌ها را کاهش دهیم. برخی از نمایندگان برداشتشان این بود که چون اصل ۷۹ است از وظایف دولت به شمار می‌رود، اما در واقع این ماده از وظایف قوه مقننه هم به شمار می‌رود و صرفا مختص به دولت نیست.

سیاوشی با بیان اینکه رسیدگی به طرح برخلاف سایر طرح‌های دو و سه فوریتی بود، خاطرنشان کرد: بعد از این یک مخالف صحبت کرد طبق قاعده باید یک موافق صحبت می‌کرد، اما علی ادیانی راد نماینده قائمشهر اخطار قانون اساسی را داد در صورتی که طبق رویه‌ای که وجود دارد زمانی که طرح دو یا سه فوریتی وجود دارد میان صحبت‌های موافق و مخالف امکان اخطار تا زمان تمام شدن و رای گیری وجود ندارد. اما متاسفانه اجازه اخطار دادن و بعد از آن آقای پزشکیان اعلام کردند که اجازه اخطار نباید داده می‌شد و متاسفانه این نماینده فراتر از اخطار رفت و شروع به مخالفت کردن با طرح کرد و فضا را تغییر داد و بدبختانه، چون سیستم هم کار نمی‌کرد به شیوه بلند شدن و نشستن رای گیری صورت گرفت که در واقع حتی به این هم اعتراض کردیم و بحث تشکیک آرا را با ۲۵ امضا به هیات رئیسه تقدیم کردیم و متاسفانه پذیرفته نشد.

همه درها را به روی ما بستند/ از رای نیاوردن این طرح سرخورده شدم 

عضو کمیسیون فرهنگی با بیان اینکه در طرح تعطیلی یک ماهه کشور همه در‌ها را به روی ما بستند، تصریح کرد: همه در‌ها را به روی ما بستند و متاسفانه این طرح رای نیاورد. این طرح همه جوانب را خوشبختانه در نظر گرفته بود و روز‌ها روی آن کار کارشناسی شده بود. بحث اولویت سلامت مردم است! چه توجیهی دارد که فرد برای کسب درآمد جان خود را از دست بدهد.

سیاوشی می‌گوید: خود آقای پزشکیان اعلام کرده بود فردی که مبتلا به ویروس کرونا است اگر در فضای عمومی حضور پیدا کند حکم یک تروریست را دارد، اما نمی‌دانم روز گذشته چرا با آن مخالفت کردند. معتقدم طراحان این طرح نمایندگان جسوری هستند و این عرضه و لیاقت را از خود نشان دادند و می‌خواستند از حقوق مردمی که به آن‌ها رای داده‌اند دفاع کنند که متاسفانه این فرصت داده نشد. در واقع معتقدیم جان مردم مهمتر است و عده‌ای معتقدند که اقتصاد مهمتر است و نباید آسیب ببیند. این طرح به تصویب نرسید و تبعات و نتایج آن را هم در آینده خواهیم دید. این باعث دلسردی و سرخورگی برخی نمایندگان از جمله خود من شد، زیرا فکر می‌کردیم اگر سه فوریت آن رای نیاورد دو فوریت آن حتما رای می‌آورد.

با مخالفت با طرح تعطیلی کشور حقوق مردم زیرپا گذاشته شد 

وی ادامه داد: با برداشت‌های اشتباه از آیین نامه داخلی مجلس رای منفی به این طرح دادند. نماینده‌ای که اخطار داده بود عملا گفت که من برداشتم این بوده است! برداشت شما قانون و مواد قانونی نیست و متاسفانه با برداشت اشتباهی که از قانون داشتند اخطار و رای دادند و متاسفانه با مخالفت این طرح حقوق مردم زیر پا گذاشته شد.

نماینده تهران توضیح می‌دهد که پیش از رای گیری و صحبت مخالفان و موافقان طرح با نمایندگان بسیاری صحبت کرده بودیم، اما بسیاری از نمایندگان انگار آن انگیزه لازم را نداشتند. ما که رد صلاحیت شده‌ایم، برخی دیگر که اصلا رای نیاورده‌اند برای مجلس بعدی به نوعی انگیزه‌ای نمانده که انگار بخواهند برای طرحی بدوند و پیگیری کنند. ما هم که آنقدر برای این طرح وقت گذاشتیم و صحبت کردیم آخر رای نیاورد. برای رای آورن این طرح من، خانم زرآبادی، آقای حسین زاده و موسوی و پارسایی و با همکاری بسیار خوب آقای فرهنگی بسیار بسیار برای این طرح دوندگی کردیم، اما متاسفانه این طرح رای نیاورد و بدون نتیجه بود.

سیاوشی می‌گوید: وزیر بهداشت که در مجلس حضور داشت معتقد بود که در حال کنترل این بیماری هستیم! به هر حال هر کسی از موقعیت و موضع خودش صحبت می‌کند و من به عنوان نماینده باید از حقوق مردم دفاع می‌کردیم. ما معتقد به خرید زمان هستیم و معتقدم طرح فاصله گذاری اجتماعی هم بی نتیجه است و در روز‌های اخیر مترو و اتوبوس‌ها این نکته را به خوبی نشان می‌دادند.

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش